Zobacz pełną wersję : Moje boje z PLAY
W kwietniu tego roku moja zona zawiesiła firmę. Mieliśmy na firmę trzy karty sim plus kartę do internetu. W związku z tym iż najpierw miałem dwie karty sim potem dobrałem trzecia kartę sim plus kartę do internetu. W kwietniu tego roku kartę do internetu oraz kartę sim przeniosłem do innego operatora bo kończyły się na nie umowy. Pozostałe dwie karty sim zostały w PLAY do sierpnia tego roku. W salonie gdzie robiłem te operacje konsultantka powiadomiła mnie że płacę za dwie karty sim 70 zł i mam dalej stan nielimitowany. W czerwcu spostrzegłem że na kartach sim nie mam internetu. Zadzwoniłem na infolinię i dowiedziałem się że przenosząc moją kartę do internetu jakoby zabieram wszystkie warunki z pozostałych dwóch kart jakie zostały w play. Tak więc tracę dostęp do internetu. Dziś znowu dowiedziałem się że oprócz tego że nie mam dostępu do internetu płacę za wszystkie połączenia poza play 019 g oraz za każdy sms i msms nie ważne czy w play czy poza. Dalej moja umowa nazywa się stan nie limitowany ale mam warunki skandaliczne na dzisiejsze czasy. Napisałem odwołanie ale zostało odrzucone poniewaz uzasadnioną ją w ten sposób że stan nielimitowany to w moim przypadku połączenia w sieci play za darmo a reszta usług jest płatna. Czy ktoś miał taki przypadek i jak się odwołać od takich warunków.
Możesz się skontaktować z rzecznikiem praw konsumenta i on powinien udzielić ci jakiś konkretnych informacji albo doradzić gdzie się z tym zgłosić.
Tak też zrobię. Teraz własnie dodatkowo sprawdzam play 24 i moją obecną taryfe i mam oczywiście "RODZINA STAN NIELIMITOWANY" Co jest kłamstwem.
Rób sreeny i zbieraj dowody. Bo mogą ci też później pozmieniać wszystko i udawać że tak było. Ja od 10 miesięcy walczę ze swoim pracodawcą o dyskryminacje w miejscu pracy. Takie kłamstwa mi nawpisywali że w szoku do dziś jestem. Po 10 miesiącach kompletnie zmienili narrację i teraz "robią wszystko abym wrócił do pracy" masakra jak ludzi się dziś traktuje przez korporacje i firmy. Więc walcz o swoje chociaż pewnie pociągnie ci się ta sprawa też swoje.
Czekaj czekaj... bo czegoś tu nie rozumiem...
Zacznijmy od tego - kiedy podpisana była umowa?
Mi tu wygląda że miałeś ofertę w pakiecie na całość, jak przeniosłeś część do innego operatora to nie masz już dobrych warunków na resztę, nie powinno się mieszać przed upływem umowy, w orange jest podobnie, do czasu jak mam wszystko u nich to płacę śmieszne pieniądze za nolimit bo 19,90zł ale jak bym zrezygnował z jednej ich usługi to tracę zniżkę pierwszą i mam 25zł, a jak jeszcze z jednej usługi to abonament wraca do wyjściowego 40zł.
Umowa była podpisana ok 10 lat temu na dwa numery. Była to umowa dla firm bo mieliśmy firmę a konkretnie żona. Potem ok 6 lat temu dobrałem trzecią kartę sim dla córki i dodatkowo dodano mi kartę do internetu. Pierwsze dwie karty kończą się 1 sierpnia natomiast trzecia karta sim córki oraz karta do internetu skończyła się 7 czerwca. Z racji tej że nie mamy firmy nie mogliśmy przedłużyć umowy dla wszystkich kart na następny okres. Dlatego udaliśmy się z żoną do salonu gdzie żona przepisała wszystkie karty na mnie. To było w kwietniu. Mówiłem konsultantce że w czerwcu kończy się umowa na kartę sim córki oraz na internetową. I czy mogę w takim razie przenieść je do innego operatora. Powiedziała ze nie ma problemu. W takim razie cztery karty z żony z oferty dla firm przeszła na mnie na ofertę rodzina stan nielimitowany. Nota bene ta oferta jest na stronie. Gdy wygasły karty sim córki i internetowa w czerwcu na dwie pozostałe zaczęto mi liczyć opłaty tak jak pisałem. Z tego co się orientuję aby na dwie pozostałe karty nie płacić opłata za połączenia powinienem podpisać na dwa lata umowę kartę do internetu gdyż to jest karta główna. Wtedy w czerwcu wygasa karta sim córki w sierpniu dwie pozostałe a za dwa lata karta do internety jego mać. Czysty szantaż
- - - - kolejny post - - - - - -
Mi tu wygląda że miałeś ofertę w pakiecie na całość, jak przeniosłeś część do innego operatora to nie masz już dobrych warunków na resztę, nie powinno się mieszać przed upływem umowy, .
Ale ja nic nie mieszałem miałem cztery karty z tym że 10 lat najpier dwie a potem dobrałem znowu dwie. I tak było przez 6 lat. Te dwie karty naturalnie kończą umowę w czerwcu a dwie w sierpniu to niby jak miałem je zakończyć. Przejście do innego operatora nastąpiło po wygaśnięciu umowy na dwie karty. Nic nie kończyłem przed czasem wszystko zgodnie z umową. To teraz inne pytanie kiedy niby mogę przenieśc karty do innego operatora?
A jeszcze jedno gdybym powiedział że zostawiam dwie karty a dwie proszę mi skasować bo mnie nie stać je opłacać nie mam dzieci poprostu już ich nie potrzebuje to też by mi naliczono takie drakońskie stawki za dwie pozostałe?
koesh (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=68301) - dokładnie do tego zmierzałem.
Mam tą samą ofertę co manfred dlatego mnie zdziwiło że przeniósł numery.
Podstawowe pytanie - a wypowiedziałeś umowę?
Panowie ale ja nic nie mieszałem oferta obejmowała cztery karty z tym że dwie kończyły się w czerwcu a dwie w sierpniu. Jak przedłużałem umowy w play to im nie przeszkadzało że sa takie różnice. Dopiero im przeszkadza jak dwie karty likwiduję nie tyle likwiduję co ich nie przedłużam.
Oczywiście że wypowiedziałem bo tak to by mi przeszły na czas nieokreślony z abonamentem z kosmosu. Zresztą nie musisz wypowiadać umowy gfdy przenosisz karty sim do innego operatora karty przejdą dopiero jak wygaśnie umowa.
Tak jak napisałem, zapewne miałeś dobre warunki na całość, wychodząc z częścią wskoczyłeś na normalne warunki u operatora.
Umowę wypowiada w naszym imieniu operator, do którego przenosimy numer.
Ja miałem super pakiet w orange kiedyś razem z TV, jak przedłużyłem umowę to TV znalazło się w nowym pakiecie ale zostały jakieś stare extra pakiety TV za 9zł, które bez tej poprzedniej oferty wskoczyły w cenę 49zł, musiałem osobiście udać się do salonu wypowiedzieć im umowę na ten dodatkowy pakiet TV.
Trzeba uważać na wszelkie zapisy w umowach, jest masa zniżek, które po rozbiciu pakietu czy posiadanego stanu u operatora zmieniają się w kosmiczne ceny, nawet nieterminowa płatność potrafi wyzerować czasowo wszystkie zniżki.
Tak jak napisałem, zapewne miałeś dobre warunki na całość, wychodząc z częścią wskoczyłeś na normalne warunki u operatora.
To wytłumacz mi jak zakończyć umowę na całość kiedy dwie karty kończą się w czerwcu a dwie w sierpniu. Gdy przedłużam co dwa lata ta rozbieżność nie ma znaczenia.
Nie da się całości zakończyć bez utraty zniżek na całość lub bez karnych opłat za te dwie późniejsze.
Z tego co ja pamiętam tą ofertę - to bierzesz x kart sim na okres dwóch lat.
Jak zrezygnujesz z któreś - to tracisz "promocję".
Rany ja nie rezygnuje kończy się na nią umowa. I albo przedłużam albo ja wycofuje albo idzie do innego operatora.
Sam napisałeś, że 2 numery przeniosłeś.
Skoro KOŃCZY Ci się umowa, a nie SKOŃCZYŁA to znaczy że dwa numery przeniosłeś przed zakończeniem.
Możesz przenieść numer dopiero jak skończy ci się umowa nie wcześniej. Umowa na dwa numery skończyła się w czerwcu a na dwa pozostałe w sierpniu choć przez sześć lat te cztery karty sim były w jednym pakiecie. Pozwolono mi trzy miesiące wcześnie sześć lat temu dobrać dwie karty a teraz jestem z tego powodu ukarany.
Czyli w moim przypadku aby mieć nielimitowane rozmowy i smsy to muszę kupić kartę za 25 zł w play i aktywować ją.