Zobacz pełną wersję : Czy warto, zamiana d7200 na d750
Mam mały dylemat, ale kto go nie ma. Chcę do mojego d610 dokupić mu kolegę, d750. Jedynie najpierw musze się pozbyć d7200 (na gwarancji) i nie wiem, czy mam dobre zamiary ;-) Z pewnością d750 robi lepsze zdjęcia, ale 7200 też ma nie najgorsze, jednak jakoś ciągnie mnie do fx.... Może jakies sugestie i przekonacie mnie, abym zostawił jednak d7200....
Nachzehrer
12-06-2018, 14:59
Mając D610 do czego używasz D7200 ??
Jedyne czego możesz chyba załować to obiektywów DX o ile jakieś masz:
https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Nikon-D7200-versus-Nikon-D750-versus-Nikon-D610___1020_975_915
Jeśli nie widzisz dużej różnicy między D610 a D7200 a powinieneś, to nie wymieniaj. Moim zdaniem warto i jeszcze raz warto, bo D750 to nadal świetny i najlepszy aparat w tej cenie.
D7200 używam jako zapasowy i do mniej ważnych zdjęć. Co do różnicy w jakości zdjęć, to jednak widzę, na korzyść d610, chociaż aż takiej drastycznie gorszej jakości oczywiście nie widać. Obiektywy mam tylko do FX...
Jak masz do fx to nie wszystkie bd się nadawać do dxa
Jak masz do fx to nie wszystkie bd się nadawać do dxaJesteś pewien ? Chyba coś Ci się po mieszało.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Jak masz do fx to nie wszystkie bd się nadawać do dxa
Bzdura- każde szkło fx pasuje do dx. Rozdzielczość pmpx może być niższa w starszych szkłach, ale jak masz śrubokręt w body to musi wszystko być kompatybilne.
No tak ale stosują szkło fx pod dx różnica jakaś bd nie pamiętam na środku kadru czy na brzegach
Już dokonałem zamiany i jest ok. odnośnie szkieł, to używałem do dx szkieł fx i nie widziałem specjalnie różnicy na niekorzyść. Wydaje mi się, że wszystko było jak należy.
A jaka miałaby być ta niekorzyść? Wszystko jest pięknie - można tylko zyskać :D