PDA

Zobacz pełną wersję : Zhiyun Crane 2 - współpraca systemów

helickistudio
12-06-2018, 13:13
Witam, Chciał bym się zapytać może ktoś korzysta z tego systemu stabilizacji obrazu przy materiałach video. Posiadam d750 i chciał bym zasięgnąć informacji jak i czy jest pełna współpraca stabilizatora z body z serii D. Czy okablowanie jest kompatybilne, czy ktoś już ogarnął temat. Czy jedynym rozwiązaniem jest dokupienie servo follow focus żeby się można było pobawić tym sprzętm??

Dużo googlowałem ale na polskich stronkach mało informacji w tym temacie.

Dziękuję z góry za odpowiedzi i konwersację.

Kacperus
15-06-2018, 14:41
Niestety aby AF działał potrzebny jest Servo follow focus. W chwili obecne sprzedawany w zestawie. Niestety jest to ver. 1. Ciężko się go stabilizuje, ale daje radę. Ver.2 montowana do płytki znacznie lepsza. Po zakupie trzeba będzie zapewne aktualizować soft. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

ku2yn
15-08-2018, 21:47
Niestety aby AF działał potrzebny jest Servo follow focus. W chwili obecne sprzedawany w zestawie. Niestety jest to ver. 1. Ciężko się go stabilizuje, ale daje radę. Ver.2 montowana do płytki znacznie lepsza. Po zakupie trzeba będzie zapewne aktualizować soft. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

A z jakim modelem Nikona używasz? Jak Crane sobie radzi ze stabilizacją kiedy w trakcie użytkowania wysunie się obiektyw i zmieni środek ciężkości? Albo kiedy np zamontuje się mirkofon w trakcie kiedy jest włączony lub odchyli ekran?