Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Portretowo BW
Hej,
to pierwszy portret, którym się tu dzielę.
10398
Jak dla mnie, jest dobrze. Jedyny mankament, to odbicie lampy w źrenicach. Poza tym naprawdę się podoba.
Bartek - NinoVeron
11-06-2018, 22:31
... Jedyny mankament, to odbicie lampy w źrenicach. ...
a to lampa nie może się odbijać w źrenicach???
a to lampa nie może się odbijać w źrenicach???
Może, a czasami dodaje efektu ("wow"), ale tutaj zabiła "subtelność" tej sceny/modelki (bo przecież oczy, to zwierciadła duszy).
Poza tym zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze. Pozdrawiam.
Dzięki za opinie, chyba każde zdjęcie, które robiłem z ring lightem dostaje taki sam komentarz, że spoko tylko te ringi w oczach. Czy to ring light nie jest lubianym typem oświetlenia, czy to inna sprawa? Ja lubi jego mocne i równomierne podświetlenie i to jak wygląda w nim skóra.
Teraz ring leży trochę zapomniany w piwnicy, bo daje za dużo ciepła i przez to jest średnio wygodny w użyciu, ale następnym razem jak go użyje to przy obróbce zrobię bliki z innego rodzaju światła :D
Bartek - NinoVeron
12-06-2018, 20:05
Może, a czasami dodaje efektu ("wow"), ale tutaj zabiła "subtelność" tej sceny/modelki (bo przecież oczy, to zwierciadła duszy).
Poza tym zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze.
i tu się z tym nie zgodzę.
Wyobraź sobie teraz to zdjęcie bez "ringa" w oczach... przy ciemnych oczach modelki i czarno-białym zdjęciu... będziesz miał tylko czarne "martwe" plamy...