Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Czas na Godrevy...
maniak666
04-06-2018, 23:39
1
10127
2
10128
3
10129
4
Próba z BW-ciągle się uczę
10130
5
10131
Bonus
Mój serdeczny -kolega mirekvampirek, któremu wielkie dzięki za wspaniały tydzień
10132
Zapraszam- i jak zwykle po pełny rozmiar trzeba poklikać
Kadrowo najbardziej mi leżą nr 5 oraz 3 i 4. W BW przyciemniłbym chyba trochę niebo, niemniej te trzy foty bardzo mi się podobają.
Na jedynce pięknie te kamulce na pierwszym planie otwierają kadr, a nie gorsze niebo zamyka - choć przy takich proprcjach chyba pokusiłbym się o kwadrat ;)
Piątka ma świetną, surówą, kolorystykę i chmurki idealnie zbalansowały kompozycję - może tylko szczypty dramaturgii brakuje?
przeoczyłeś kilka syfkóff na matrycy, to trochę widać na tak dobrej rozdzielczości w której prezentujesz swoje prace ;)
Jedynka z filtrem szarym? Jeśli tak to ND ile?
W zasadzie nie ma pracy odbiegającej poziomem od reszty, podobają mi się wszystkie prace. Kolory najlepsze na dwójce... fajna faktura skał na piątce.
Fajne klimaty, memłanie, kolorki, temat, lubię takie zdjęcia. Najbardziej podeszły mi 2 i 3 (mam ostatnio ciągoty do tych proporcji kadru) oraz 5 - ciekawe, niebanalne spojrzenie.
Tylko jedna rzecz mnie osobiście drażni - poprzesuwane mocne punkty. Rozumiem, czasem łamanie zasad ma uzasadnienie, ale tutaj jakoś tego nie widzę.
G-creative
05-06-2018, 10:06
Swietne zdjecia, ale jak mialbym wybrac swojego faworyta to jedynka jest numer 1 :-)
piotrekjeczen
05-06-2018, 19:59
4
Próba z BW-ciągle się uczę
Ja na tej fotografii widzę kolory, przeoczyłeś?
maniak666
05-06-2018, 20:11
??? Zabawa Silver Effex bez zmniejszania krycia toteż nie rozumiem. No i może dla jasności-gdzie?
krzysztofz24
05-06-2018, 20:12
Tak ogladam, wszystko spoko, ale nic mnie nie rzuca o sciane;-).
I nagle 5. Zdecydowanie sie wyroznia i bardzo mi sie podoba. Za tonacje i kadr. Wspaniale te wzory na skalach leca wglab zdjecia i uksztaltowanie lini brzegowej, wszystko to wspolgra z chmurami na niebie.
Kadr jest pierwszorzedny, to zdjecie ma niesamowita dynamike...
maniak666
05-06-2018, 21:41
Jedynka z filtrem szarym? Jeśli tak to ND ile?
Tak- założem Big Stoppera Lee, CPL też od Lee i szarą połówkę 0,9 Lee. Jasno już było jak cholera, ale niegłupie kolory.