PDA

Zobacz pełną wersję : Roztoczański PN

spiritus
02-06-2018, 21:52
Był ktoś może na jeziorkach Echo w RPN? Te konie co tam biegają po drugiej stronie to są dzikie czy oswojone? Można od nich podchodzić czy lepiej nie?

2pompony
02-06-2018, 22:26
Konie jak konie - ja bym do nich nie podchodził. Strasznie namolne, próbują Ci sprzedać wszystko - a to bilety do kina, a to walutę... W dodatku przy okazji pertraktacji opowiadają strasznie marne dowcipy.

Nbogdan
02-06-2018, 22:46
Dawno byłem, ładnych parę lat temu.
Te koniki to w zasadzie takie półdzikie. „Normalni” turysty to raczej chyba nie mają dostępu.
A co Pan spiritus się tak zapuszcza na wschodnie krańce ostatnio?
W Zwierzyńcu był, czy dopiero planuje?

spiritus
02-06-2018, 22:54
Dawno byłem, ładnych parę lat temu.
Te koniki to w zasadzie takie półdzikie. „Normalni” turysty to raczej chyba nie mają dostępu.
A co Pan spiritus się tak zapuszcza na wschodnie krańce ostatnio?
W Zwierzyńcu był, czy dopiero planuje?
Nbogdan nie było mnie tu i teraz nadrabiam :D
Ze Zwierzyńca ostatnio rowerem ruszałem i zrobiłem sobie taką pętlę aby pooddychać świeżym leśnym powietrzem :) Zapłaciłem tam chyba za najdroższy parking w życiu... 10 zł za zaledwie 4h :D
Jeszcze się kiedyś tam wybiorę... pewnie za 2 tyg jakoś :)

EDIT:
Po drodze właśnie spotkałem stadninę koników... jeden z nich był nad wymiar przyjazny i ciekawski :)
Postał, pogadaliśmy i każdy rozszedł się w swoją stronę :D

10011

Nbogdan
02-06-2018, 23:04
Działaj!
Też pewnie odwiedzę, ale później, może sierpień.
Ponoć Szumy na Tanwi fajne. Nie byłem tam jeszcze.

spiritus
02-06-2018, 23:06
Na Szumach to już byłem ze trzy razy aby rower w grząskim terenie sprawdzić :D Tam mam akurat dużo bliżej niż do RPN. Jeszcze nigdy 20 km na rowerze nie dało mi tak w kość (co chwile piaski) :D

tandori
03-06-2018, 16:42
Koniki polskie można zobaczyć tam gdzie zaznaczyłem na mapce, przy samej wieży widokowej, jak ma się szczęście to podchodzą, są bardzo przyjaźnie nastawione, łagodne i z pięknym umaszczeniem, ale żeby mieć większą pewność zobaczenia to zostaje Florianka z buta albo rowerem . Koniki przebywają w stajniach i są wypuszczane, ale to raczej już nie te które są pod stawami Echo. Na teren ogrodzony przy stawach Echo wejdź nie można, no chyba że ktoś zaryzykuje teren objęty jest ochroną i z tego co pamiętam to jest już Roztoczański Park Narodowy.

10039

- - - - kolejny post - - - - - -

Szumy warto odwiedzić, bardzo ciekawe miejsca szczególnie wczesną wiosną i jesienią , ale i roztoczańskie pola które do zdjęć krajobrazu są bardzo ciekawe, pod warunkiem trafienia w ciekawe miejsca :)