Zobacz pełną wersję : Może spróbować od nowa... czyli krótka historia naszych zmagań
Tak mnie melancholia wzięła, że nie umiem zdecydować...
...jak do tego tematu podejść w ogóle... ale jeszcze mam krótką chwilę na przemyślenia ;)
Tak mnie melancholia wzięła, że nie umiem zdecydować...
...jak do tego tematu podejść w ogóle... ale jeszcze mam krótką chwilę na przemyślenia ;)
no ja wyjątkowo do tematu podeszłam dwa dni przed terminem wysyłki fotek...
zwykle to było jakies dwie godziny przed "deadlinem":shock:
Ja już myślę od trzech tygodni - i nic... no cóż, jak będzie za trudne, to spasuję :(
Ale na razie jeszcze się nie poddaję ;)
Ośmieliłem sie przesłać swoje wypociny, nie wiem czy za bardzo kiczowato i banalnie ująłem temat ale nie wysyłając fotki nigdy sie o tym nie przekonam :)
Gdyby pokazanie melancholii było tak łatwe jak w nią popadniecie, temat był by bardzo prościutki a tak .... cóż bardzo trudny temat sobie obraliśmy.
Twoje wypociny są zawsze mile widziane ;)
Zbigniew
29-10-2007, 23:07
Ośmieliłem sie przesłać swoje wypociny, nie wiem czy za bardzo kiczowato i banalnie ująłem temat
No i teraz się już negatywnie nastawiłem :) Całe szczęście, że to nie konkurs ;)
PS.: A ja planuję, mówiąc wprost, dać ciała :|
Zbigniew wprowadź się w stan melancholii, będzie Ci łatwiej ;)
Zbigniew
29-10-2007, 23:30
Próbuję się właśnie wprowadzić - już trzeci raz wygrzebywałem kostki lodu z zamrażarki :) Kiedyś się tak udawało - teraz robię się tylko senny :)
Niestety wybraliśmy sobie bardzo wymagający temat.
A na jaki mail wysyłać te melancholijne foty?
Zbigniew
31-10-2007, 19:46
jakubstachowiak(monkey)tlen.pl
A piekło tak w Ciebie wierzyło...
No cóż, ja nie dałam rady. Nie było pomysłu, nie ma zdjęcia.
Gniotów nie będę na siłę produkować.
Jako że czasu mało, a na dworze zimno, to tematy zbieram do środy, 7.11. Potem jesienne głosowanie gdzieś do piątku- tak, żeby sobotę można juz poświęcić na bieganie po okolicy z aparatem ;).
Zachęcam do wymyślania tematów przy ciepłej herbacie albo grzańcu...
Zdjęcia proszę nadsyłać na adres: jakubstachowiak(at)tlen.pl - dobrze widoczny na białym tle ;)
Jako że czasu mało, a na dworze zimno, to tematy zbieram do środy, 7.11. Potem jesienne głosowanie gdzieś do piątku- tak, żeby sobotę można juz poświęcić na bieganie po okolicy z aparatem ;).
Zachęcam do wymyślania tematów przy ciepłej herbacie albo grzańcu...
"Przez Okno".
Bardzo podoba mi się ten temat, który też jest tematem naszego pojedynku z All My Life. Tylko że tamten pojedynek ma idiotyczne zasady, poza tym ogranicza się tylko do krajobrazu, a tutaj byśmy mieli dziedzinę dowolną. Temat: "Przez okno". Gdzie okno może być zarówno zrobione przez człowieka, jaki i przez naturę.
jacoslavgth
07-11-2007, 10:17
"Przez Okno".
Bardzo podoba mi się ten temat, który też jest tematem naszego pojedynku z All My Life. Tylko że tamten pojedynek ma idiotyczne zasady, poza tym ogranicza się tylko do krajobrazu, a tutaj byśmy mieli dziedzinę dowolną. Temat: "Przez okno". Gdzie okno może być zarówno zrobione przez człowieka, jaki i przez naturę.
SWIATLO - mi sie temat podoba, a co do pojedynku to czytalem zasady i ni ch.ja nie moglem zrozumiec :):):)
powodzenia :)
Zbigniew
07-11-2007, 23:11
Tematy są coraz trudniejsze... A miało być odwrotnie :mrgreen:
Niektóre to już nawet po angielsku ;).
hmmm, ciekawe tematy.
Do kiedy trwa głosowanie?
Ludzie glosujecie czy nie? Normalnie jak ankieta jest ze zdjeciem tygodnia czy miesiaca to posty sie sypia od "pierwszy. pierwszy!!" przez "nie moge sie zdecydowac" az po "nie ma z czego wybierac" a tu cisza... :twisted:
Moj temat tu sie nie znalazl w ankiecie, same tematy troche takie ograniczajace (trzeba sie mocno napracowac szarymi) zeby wyjsc po za oczywistosc, ale co tam - odwagi!
Pyzydyry.
bo tutaj bardziej konkretnie jest - zamiast gadać - klikamy:) a potem cykamy:) a dopiero na końcu piszemy:)
zagłosowałem, kiedy wyniki - bo piątek to dość "wirtualny" dzień - chyba,że piątek 9.11?
No nie wiem?... Czy mogę zdradzić, kto nas uszczęśliwił tym temacikiem? ;)
Zbigniew
09-11-2007, 23:34
Tak !
Ja się swoją droga bardzo cieszę z wyboru, gdyż wyjeżdżam na tydzień i mogę mieć trochę okazji do popełnienia zdjęcia :)
Dziękuję tym, co już nadsyłają zdjęcia... bo są tacy, a jak:).
Odważyłam się zalogować.....
ale jak mam wyjść z domu, to robię to ukradkiem... i za każdym razem w innym przebraniu;)
jacoslavgth
12-11-2007, 15:42
to gdzie wysylac te zdjécia, co prawda jescze nie mam, ale moge wyslac maila pilotujácego, osobie ktora bedzie czekac na tego maila zrobie zdjécie i mam wygrany pokaz :):):)
a ja już posłałem ;)
albo dopiero ? :)
Zbigniew
27-11-2007, 15:35
Dopiero ! :-D :twisted:
Dopiero ! :-D :twisted:
ale chyba zdążyłem ? ;)
Zbigniew
28-11-2007, 12:24
Tak, do końca miesiąca - z dokładnością co do minut :D :D
Tak, do końca miesiąca - z dokładnością co do minut :D :D
uff :):)
ale z efektem może być :oops: ;)
To się okaże...
Nawiasem mówiąc budźcie się ludzie, jeszcze nie ma astronomicznej zimy :).
Ja mam cały czas włączone czuwanie:mrgreen: - pomysło jest,
więc powinnam zdążyć....:)
Jak by Ci to powiedzieć.... wiesz, w kontekście pomysłodawcy tego tytułu.... to.... no... itd ;)
.... to.... no... itd ;)
hę, że jak? ;)
robin102
30-11-2007, 14:08
Qurde, a fotkę gdzie wkleic, albo komu podesłać ? może zdąże ?
przesłać mi na adres z pierwszego posta :)
Bardzo przepraszam wszystkich, ale będę przyjmował zdjęcia jeszcze do niedzieli... do powiedzmy 22.00....
Nadchodzą dwa dni Andrzejek i najzwyczajniej nie będę w stanie się tym zająć ;), jeszcze raz przepraszam. Jednocześnie może ktoś jeszcze coś dośle, bo zdjęć jak na razie nie ma nadmiaru.
łeee... to ja się spinam, śpieszę a tu mogłam jeszcze za dwa dni rozmyślać nad realizacją...;)
Ło jezu jak dobrze! Kilka dni temu sformatowałem karte bezmyślnie. W dodatku z fotami do pracy... Ale tamte olać - poszło to na Zadanie Tematycznie i miałem wystawić jakiegoś gniotka na szybko a tak zdążę powtórzyć! Gloria, gloria...
Zbigniew
30-11-2007, 23:13
Czyli innymi słowy OCZEKUJEMY dwa dni dłużej :D :D
Może to i dobrze... dwa dni dłużej braku komentarzy do mojego gniota... ;)
Naprawdę się cieszę, że dostałem te dwa dni.
Fotka poszła na adres jakubsa.
Swoją drogą regulamin moglibyście aktualizować.
Zbigniew
02-12-2007, 23:13
Jaaakubs, Jaaaakubs, wzywaaaamy ... ;)
Zanim wybierzemy temat, chciałem się upewnić, czy przypadkiem Święta nie okażą się tak dominującym tematem w grudniu, że nie ma co zbierać zgłoszeń. Ankieta dosłownie tylko na dzisiaj, i jeśli wygra metoda tradycyjna, to od razu można nadsyłać propozycje tematów.
Nie no nie święta... To ja po to na święta uciekam w góry, żebyście mnie tu takimi tematami epatowali ? ;]
Jestem przeciw!
Chętnie bym zobaczył zdjęcia dotyczące Świąt, tylko zeby nie było, że ciemnogród taki temat, nuda i takie tam.
pozdrawiam
kronos28
08-12-2007, 18:45
ankieta - jeszcze tydzień a będzie wysyp fotek świątecznych na forum...
No, czyli mamy jasność :).
W takim razie proszę o nadsyłanie propozycji tematów, ale z racji tego, że jest już 8 grudnia, a zwykle chcemy uporać się z publikacją do końca miesiąca, choć wiadomo że w tym miesiącu to może byc ciężko :D - to ankietę opublikuję, jak tylko zgromadzi się wystarczająca ilość propozycji, a jedną mam już obiecaną z zeszłego miesiąca...
Temat już mamy, myślę że jest świetny.
Termin do takiego tematu.... hmmm... chyba powinno starczyć do 6 stycznia? A więc nadsyłamy prace
do 6 stycznia 2008 roku
pozdrawiam wszystkich tematycznych :)
Po tych ostatnich tematach, chyba wbrew sobie zagłosuję ;]
Ps. Albo nie do holery!
:twisted:
Zbigniew
11-12-2007, 22:21
WTF ? Ingerencje ? W co ingerencje ? :-? :-? :-? :-? :-?
I'm lost :(
Nie wiem, ale mnie i tak urzekł pierwszy temat :)
No to kiedy wyniki ankiety? :)
No to kiedy wyniki ankiety? :)
Cholerny grudzień.
Nie macie wrażenia, że jakiś marazm na forum?
Zaczynam się obawiać, że zainteresowanie TT zmalało. Chociaż wolałbym się mylić...
W ogóle chyba zainteresowanie wszystkim zmalało... nie tylko na forum... zima. Przepraszam, ale wczoraj nie dałem rady zadbać o zamknięcie ankiety. Zaraz poproszę jakiegoś specjalistę.
WTF ? Ingerencje ? W co ingerencje ? :-? :-? :-? :-? :-?
I'm lost :(
I o to chodzi ;)
A tak poważnie, to temat wysoce dowolny imho ;)
Uzupełniłem 1 post ..........
Zbigniew
14-12-2007, 00:11
No i jest 5 minut pieszo od mojego domu.
Od mojego domu 5 minut pieszo jest Ikea, Real, Praktiker, Orlen, poza tym pola, lasyh, niebo, nawet jezioro jest :D Mogę więc zrobić cokolwiek - od świątecznego streeta do porannego makro zamarźniętych traw i drzew. Jak człowiek ma za duży wybór, to ma utrudnione zadanie :) :)
a ja mam pytanie-czy można skrócić czas dojścia z 5 do 3 min
mieszkam w tak wielkim mieście że jak położe się na rynku,to nogi i ręce są za miastem ;) :)
żartowałem coś napewno będzie
pozdrawiam
No i jest 5 minut pieszo od mojego domu.
Od mojego domu 5 minut pieszo jest Ikea, Real, Praktiker, Orlen, poza tym pola, lasyh, niebo, nawet jezioro jest :D Mogę więc zrobić cokolwiek - od świątecznego streeta do porannego makro zamarźniętych traw i drzew. Jak człowiek ma za duży wybór, to ma utrudnione zadanie :) :)
Oczywiście że można zrobić macro, albo też we własnym mieszkaniu urządzić studio i zrobić regularną sesję studyjną. Generalnym zamierzeniem tematu jest jednak pokazanie swojego najbliższego sąsiedztwa w miarę kreatywny i w miarę możliwości w oryginalny sposób... :)
Wcześniej się nie bawiłem. Teraz mam zamiar zacząć :-)
Jutro 6sty. Jakie zainteresowanie, jakubs?
Słabe. Razem z moim są 3 zdjęcia :(.
Nie wiem, czemu. Może trochę mniej jestem ostatnio na forum, ale też nie przeceniałbym mojej osoby... chyba głównie pora roku... sen zimowy ;).
Słabe. Razem z moim są 3 zdjęcia :(.
Nie wiem, czemu. Może trochę mniej jestem ostatnio na forum, ale też nie przeceniałbym mojej osoby... chyba głównie pora roku... sen zimowy ;).
Ja właśnie wysyłam!
Ps. A ponieważ jak zwykle nie pamiętam na który adres wysłałem na o2 i tlen ;]
Witam i przepraszam. Miało być w zeszły poniedziałek, o ile to już nie był spóźniony termin, a jest dziś, ale w poniedziałek okazało się, że mogę wyjechać, więc wyjechałem. Więc jeszcze raz przepraszam i przedstawiam pod rozwagę 3 propzycje tematów, chyba juz na luty ;)...
Myślę, że damy tej ankiecie czas do końca miesiąca, bo pewnie niektórzy już zapomnieli, iż taki projekt istnieje.
-----------------------------------------------------------
Temat już jest.
Zdjęcia będę zbierał do końca lutego, więc mamy duuuużo czasu na twórcze wyżycie się :).
Zapraszam do zabawy.
zagłosowałam, chociaż wybór dla mnie trudny był
Przemek Paśnik
27-01-2008, 23:34
Poszło, wybór był trudny, ciekawe propozycje
Głos oddany
Mimo masakrycznego wprost braku czasu ostatnio, postaram się coś sklecić (z lękiem czekam na temat hihi)
Temat już jest.
Zdjęcia będę zbierał do końca lutego, więc mamy duuuużo czasu na twórcze wyżycie się :).
Zapraszam do zabawy.
nowa temat - trudna temat ... czy dobrze rozumiem - "profanacja świętości" po naszemu?
No wlaśnie, jak przeczytałem tematy to pomyśałem , tylko nie S&P, tylko nie S&P :),
ale trudno, widać Opatrzność zadecydowała że letko nie będzie... :)
"profanacja świętości" to na pewno jedna z możliwości...
nowa temat - trudna temat ... czy dobrze rozumiem - "profanacja świętości" po naszemu?
Matko nie przerażajcie mnie bo już widzę te zdjęcia satanistyczne jakieś ;]
Niestety wygrał temat mój. I żeby nie było nieporozumień, w nawiązaniu do celnej wypowiedzi Światła, (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=571942#post571942) chodziło mi raczej o pokazanie dwóch skrajności. Świętości (http://pl.wikipedia.org/wiki/Sacrum)i Świeckości (http://pl.wikipedia.org/wiki/Profanum). I relacji między nimi.
Przykładem sacrum i profanum niech będą obrazy: żul pod katedrą, cudowna kobieta oszpecona czymś. A dla niektórych, żeby nie było zbyt poważnie to (http://czytelnia.onet.pl/0,3242,0,1,nowosci.html) ;]
Jasne?
hmmm ciekawy temat. mozna sie popisac. ciekaw jestem prac.
Dobry temat :) Już kminię co tu pokazać :)
czy moze byc cos z szuflandy?
czy moze byc cos z szuflandy?
Badi, obok przykleiłem kilka informacji ;)
Praca powinna być nowa... to znaczy optymalnie jeśli jest zrobiona po wyborze tematu, ale może też być wykonana we w miarę niedawnej przeszłości. Myślę, że granicą przyzwoitości w tym względzie będzie rok wstecz ;)
przeszukam katalog z szatanami, jak bedzie cos dam znac. lufa!
Trochę odgrzewam wątek bo termin się zbliża. Po pierwsze mam nadzieję, że coś działacie w temacie (żeby sam temat i zabawa nie poszła do lamusa...), po drugie - petycja/prośba. Muszę na kilka dni w tym tygodniu wyjechać służbowo i wracam dopiero w sobotę. Nie zdążę oddać zdjęcia w terminie więc apeluję do uczestników i szefa ;], o przesunięcie terminu przesłania prac do niedzieli wieczorem 02 marca.
Spoko :). Właśnie miałem pisać, że opublikuję zdjęcia dopiero w niedzielę wieczorem, bo wyjeżdżam... Poważnie.
Więc wszystko jesne, a co do działania, to ja działam i jakieś zdjęcia też już nadeszły.
Spoko :). Właśnie miałem pisać, że opublikuję zdjęcia dopiero w niedzielę wieczorem, bo wyjeżdżam... Poważnie.
Więc wszystko jesne, a co do działania, to ja działam i jakieś zdjęcia też już nadeszły.
Tom rad niezmiernie!
Pozdrawiam no i życzę wszystkim światełka i weny ;]
Super - bo i ja mogłabym nie zdążyć - a tak mam jakieś szanse :)
Teraz już oficjalnie zapraszam na kolejną edycję Zadań Tematycznych:
INSPIROWANE MUZYKĄ - ANOTHER BRICK IN THE WALL
Pamiętajmy, że utwór ma 3 części ;).
Jako, że jestem znanym i niereformowalnym despotą, to proponuje uznać, że ci z nas, którzy nie potrafią przebrnąć przez Pink Floyd, mogą wykonać zdjęcie oparte na dowolnym z utworów zawartych w ankiecie. OK?
Termin nadsyłania: ostatni kwietnia AD 2008
pozdrawiam
jakub
jacoslavgth
01-04-2008, 22:40
no to mój faworyt :)
morze i ja cosik spłodzę.....
Słuchawki na uszy i może pierwszy raz się zabawię w zadania tematyczne:) Nie na ten utwór głosowałem, jednak mi pasuje:)
Mam nadzieję, że ludzie coś tam spłodziliście w temacie ;]
Czy jest szansa na dyspensę i dałoby się wliczyć do terminu długi weekend majowy?
Szefie?
Jasne, myślę, że możemy sobie przedłużyć do 5 maja... Nawiasem mówiąc nie dostałem jeszcze żadnego zdjęcia :(.
Jasne, myślę, że możemy sobie przedłużyć do 5 maja... Nawiasem mówiąc nie dostałem jeszcze żadnego zdjęcia :(.
Niestety zauważyłem, że po początkowej euforii wątek zadań tematycznych i pojedynków wkroczył w fazę, którą chyba można skwitować określeniem: równia pochyła.
Chu....o. :neutral:
To normalne, efekt wanny, na który nałożył się jeszcze pewien kryzys Forum... Przetrzymamy... mam nadzieję :).
Czasami też zastanawiam się, czy nie dobrze byłoby zaproponować jakiegoś wspólnego spotkanio-pleneru, choć może z racji odległości to karkołomne. Niemniej idea w mojej głowie taka jest.
Zdjecie wyslane... mam nadzieje, ze konkurencja nie nawali i zgniecie mnie poziomem swoich zdjec, bo mam wiele krytycznych uwag co do swojego - ale juz nie zdazylem przed wyjazdem majowym powtorzyc ujecia (pogoda nawalila i pleneru sie odechcialo).
Czy powstanie jakas ankieta odnosnie zdjec?
No cóż... spore znaczenie ma na pewno to, że temat wyjątkowo nielekki do zrealizowania.
Wyglada na to, ze nieublagalnie czas minal... Moze faktycznie nastepnym razem bedzie trzeba sie zabawic w cos prostrzego - choc wg. mnie dopiero takie wyzwanie sprawia, ze musimy wysilic szare komorki i wspiac sie na wyzyny swoich umiejetnosci, uczac sie przy tym nowych rzeczy.
Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia i nastepne zadania tematyczne.
Dupa wielka - nie dałem rady.
Zrobiłem parę zdjęć ale poszły do kosza.
Ostatnio coraz więcej ich zresztą tam trafia...
Po prawdzie to po prostu poległem przy Pink Floydach i tyle.
Czy ktos cos wyslal procz mnie?
Powiem tak: jestem wielkim i dozgonnym fanem Floydów i twierdzę że całość ich twórczości jest uniwersalnie piękna i wiekopomna,
i może ta świadomość sprawiła że wszystkie pomysły jakie miałem na zdjęcie
w zalążku zdały mi się nieporównywalnie płytkie i banalne w stosunku do bogactwa treści zawartej w tej muzie.
Wiem że to nie walka o złote kalesony i można było jednak coś zrobić, ale temat mnie póki co przerósł... :(
Co ciekawe, teraz cały czas łapię się na tym, że szukam dalej pomysłu ... :P
wiec może zostawmy ten temat jako aktualny... a termin- może do końca czerwca?
a co dalej... ?
Tak, też myślę, ze zostawienie sprawy "Inspiracji muzycznych" jako otwartej, to dobre rozwiązanie, nawet bym nie wyznaczał żadnego terminu... Założę dzisiaj wątek z dwoma nadesłanymi zdjęciami i będzie można tam dorzucić, jeśli coś się pojawi...
A co dalej? Hmmm... Jeśli macie jakies propozycje tematów, przysłyłajcie na PM- zobaczymy, czy przypadkiem ilość nadesłanych zdjęć nie jest współzależna z zaangażowaniem w ogóle w Zadania Tematyczne.
Więc oczekuję na tematy... może jakieś lżejsze :D.
może podaj te które nie przeszły w poprzednich głosowaniach ;)
Oj nie, po pierwsze w pewnym momencie wyczyściłem skrzynkę, po drugie nic na siłę.
autograf
16-06-2008, 18:40
Dzień dobry, serwus, strzałka! ;)
Tak się przyglądam od dłuższego czasu. Może i ja bym sprostał kolejnemu zadaniu?.. Chyba zaryzykuje, jeśli można oczywiście?