Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nad Nidą
Wrzucam secik z ostaniego wschodu w Dolinie Nidy.
1.
9943
2.
9944
3.
9945
4.
9946
piotrekjeczen
31-05-2018, 23:44
Bardzo dobrze zatrzymany w kadrze moment wschodu. Myślę, że jako fotografujący oddałeś wartość tej specyficznej chwili w najbardziej właściwy sposób. Moi faworyci to nr 3 i 4. Ładnie "zaprojektowane" kadry, spust migawki uruchomiony we właściwym momencie, odbicia drzew w wodzie nadają dodatkowej wartości i czynią te fotografie bardziej (brakuje mi słowa) rzetelnymi. Kolor... super bo przemawia nawet w mój wypaczony gust.
Bardzo dobrze zatrzymany w kadrze moment wschodu....
Dzięki. Już na miejscu patrząc tylko w ekranik był uśmiech bo czułem, że pobudka o 2 nie poszła na marne. Między 1 a 4 jest tylko 20 minut różnicy (tylko, bo jednak to 4 różne miejsca w terenie do tej pory zupełnie mi obcym) a to i tak nie wszystkie foty które mam. Jak jest warun to i "robota idzie" ;-)
Oj ojjojjjjj, nó cóż 1 z mocnym uderzeniem a reszta "ciągnie" resztę prac jeszcze w górę ;-)
Bardzo fajny materiał, klimacik wysoko za sprawą mgły, bez niej nie byłoby poweru....
Jak dla mnie świetne miejsce i wykorzystane warunki.
Bardzo przyjemny set, zdecydowanie warto było wstać dla takich warunków, które świetnie wykorzystałeś :)
Biorę wszystkie na duży + ale 1 a potem 3 minimalnie lepsze w odbiorze, z tymi chmurkami i niebieskim niebem
Chętnie zobaczyłbym wcześniejsze ujęcia.
Takie, zanim słońce się pokazało nad horyzontem.
Masz coś może?
Chętnie zobaczyłbym wcześniejsze ujęcia.
Takie, zanim słońce się pokazało nad horyzontem.
Masz coś może?
Nr 5 - przed wschodem, ale w drugą stronę (księżyc w pełni przy okazji). W stronę rzeki mgła byla jednak nie do przejścia.
Nr 6 - zrobione tele jak jeszcze zmierzałem w stronę rzeczki.
To wszystko są małe w sumie odległości ale mgły było miejscami na tyle, że miejsca oddalone o ok. 100 metrów miały zupełnie inny klimat.
5.
9960
6.
9961
O! O to mi chodziło :mrgreen:
5- śliczności.
Kilka dni temu jechałem o świcie przez zamglone łąki, kępy drzew. Na dokładkę wielki, zachodzący księżyc.
Sceneria bardzo podobna to tej, co prezentujesz.
Jedna zasadnicza różnica, że Ty miałeś aparat przy sobie, a ja w domu :-(
Gratuluję dobrych zdjęć:-)
Gratuluję dobrych zdjęć:-)
Dzięki. Jutro siądę jeszcze nad jednym podobnym do 5.
Było wszystko tego poranka. Chmurki, pełnia, mgły... Plus to co zawsze w takich miejscach a czego tutaj nie słychać - budząca się zwierzyna. Wracam tam mam wkrótce. Godzina drogi z domu.
Kolejna wyprawa nad Nidę nie obfitowała tak intensywne poranne mgły. dodatkowo zawitałem w mniej przyjazne miejsce (do brzegu przedzierałem się przez mokre trawy większe ode mnie). Kilka kadrów poniżej...
7.
10647
8.
10643
9.
10644
10.
10645
11.
10646
pioterkow
15-06-2018, 15:27
Bardzo lubie takie krajobrazy jak pokazałeś. Dla mnie fajne naturalne zdjęcia.
Bez sztucznych HDR-ów i wysaturowanych do bólu kolorów. Podoba mi się :)
Pozdrawiam. Piotr
Podzielam opinie, szczególnie 8 mi się widzi, chociaż każde z tych ostatnich zasługuj na plusa
krzysztofz24
15-06-2018, 19:46
Super kilimatycznie. Na 1 piekne niebo a na 2 jest po prostu bajkowo.
3 ciut slabsza kadrowo, a 4 nie ma dla mnie szczesliwego kadru z tym obcieciem lini brzegowej.
Z drugiej wrzuty to 6 mi bardziej podchodzi. Moglaby dac poczatek pewnej serii z 2;-)
warunki Ci tym razem nie sprzyjały ;)
7 z potencjałem, ciąłbym z prawej i może dołu trochę, 9 też fajna ale prostowania potrzebuje i prawdopodobnie zrezygnowałbym ze słońca w kadrze i skupiłbym się na pierwszym planie i mgłach na wodą, może nawet w kwadracie.
pozdrawiam
swietne , niektore ujecia jeszcze lepsze.
myslalem , ze temat wyeksploatowane , ale nie.
warto bylo wczesnie wstac .
4 bardzo ładna i 6! Lubię takie kadry :)
O kur.... kiedy ja będę tak potrafił w 50% to będę mega zadowolony[emoji12][emoji12]
Mega fotki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
michal.gorski
21-07-2018, 01:42
Przepiękne zdjęcia.
Potęga.
;-)
Bardzo ładnie ci wychodzą te zdjęcia. Nie rezygnuj z tego tematu!
To wszystko Sigmą 18-35? Miałeś jakieś problemy z tym szkłem?
Bardzo ładnie ci wychodzą te zdjęcia. Nie rezygnuj z tego tematu!
To wszystko Sigmą 18-35? Miałeś jakieś problemy z tym szkłem?
Tak, akurat to wszystko 18-35. Problemów nie miałem, nie kalibrowałem. W sklepie wziąłem pierwszą sztukę, obstrzelałem trochę dookoła i nawet byłem zdecydowany na zakup docka ale zrezygnowałem. Jestem zauroczony artem. Tak bardzo, że jak dobrze pójdzie to już w przyszłym tygodniu przybędzie mi na stan S50-100. I to będzie pełnia szczęścia na DX.
Wrzucam jeszcze jedno z ostatniego pleneru, niestety nie poświeciło tak jak się zapowiadało.
12.
11981
Dzisiejszy poranek nad Nidą. Tym razem bez Nidy...
13.
12248
14.
12249
15.
12250
16.
12251