Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Tarnów - rynek
Dawno mnie tutaj nie było... b&w czy kolor? Oczywiście inne uwagi również mile widziane ;)
9748
9749
Oddaję głos na BW. Konwersja wydobywa więcej szczegółów, a za sprawą dobrego kadrowania wzrok biega po fotce tak jak powinien. Dramaturgia nieba też ma duże znacznie(BW) może to przesądza mój wybór?
Dzięki basket. Ja też wolę w tym wypadku to b&w, ale mam znajomych którzy woleli kolor - dlatego chciałbym poznać więcej opinii :) Kolor jest z pewnością spokojniejszy...
ck_dezerter
27-05-2018, 20:39
Podoba się! Też wybieram b&w!
Ja również jestem za jedynką. Bardziej oddaje nastrój nadchodzącego żywiołu. Gdyby jednak przyciemnić tu i ówdzie wersję kolorową oraz zdjąć nieco z dołu ciepłe barwy, wybór byłby trudniejszy :D .
jurkarol
27-05-2018, 22:24
czarno-biały pokazuje to, co trzeba i pozwala się skupić.
żeby ten rynek pokazać takim szerokim to obiektyw też musi być szeroki. bo w rzeczywistości rynek jest bardzo ciasny. :)
Dziękuję za komentarze (i potwierdzenie mojego wyboru konwersji do b&w ;) ). mcleod, przyznam że nie miałem pomysłu na kolor, a nie chciałem po linii najmniejszego oporu przesadzić z kontrastem, bojąc się przesycenia - faktycznie, równoczesne ściągnięcie ciepła mogłoby pomóc. jurkarol - nie no, aż tak źle nie jest, zdjęcie robione na 16mm a jeszcze po bokach trochę miejsca zostało ;) Natomiast robiłem je zanim rozstawiono ogródki, teraz pewnie jest większy chaos.
Bez chwili zastanowienia wybieram i głos oddajęna B&W.
wojtekd3
29-05-2018, 17:27
Mnie podobają się oba. Miejsce to samo, a charakter na każdym inny.
Najpierw widzę b&W, sobie myślę co z Tobą creep, zawsze był kolor, poniżej patrzę jest kolor. ;-) Wracam do pierwszego i sobie mówię świetny klimat daje ta jedynka, spokój i tajemniczość. Bardzo dobra praca !
moshica, czasem zdarzało mi się robić też b&w... ;)
Dzięki wszystkim za kilka słów!
thornlab
21-12-2025, 01:37
Wersja czarno-biała bardzo dobra - świetne, stonowane zdjęcie!!!
O, dzięki za odkopanie. Dzisiaj zdecydowanie wolę b&w, do obróbki tego koloru miałbym trochę zastrzeżeń.