PDA

Zobacz pełną wersję : Samochodem z Zakopanego do Bezled.

manfred
13-05-2018, 15:15
Wyznaczam sobie trasę z powyższych miejscowości wg mapy google. I nie wiedzieć czemu za każdym razem omija mi Warszawę z lewej strony. Z tego co już kilkanaście razy jechałem a zwłaszcza w nocy od Radomia to przecież dobra trasa. Wydaje mi się że droga lepsza niż Kraków-Częstochowa- Łódź-Płońsk- Mława- Olsztyn-Bezledy. Nie mam wiedzy ale z tego co się orientuję kiedyś przed Olsztynem były remonty dróg i jazda tamtędy przypominała slalom. Póki co wybrałem trasę Kraków- Kielce-Warszawa-Legionowo-Przasnysz-Szczytno-Olsztyn.
Może ktoś jeździ takimi trasami i doradzi którędy lepiej jechać. Sama trasa na pewno przez noc tak więc chyba i ruch będzie na wszystkich drogach mniejszy

czupacabra
13-05-2018, 18:51
„Omija warszawę z kewej strony” i słusznie bo na lewo od wawy jest obwodniaca . Ona j tak wpada do warszawy ale na jej północnym krańcu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

manfred
13-05-2018, 19:03
W takim razie wypróbuję taką trasę tak jak pokazuje google czyli Katowice Łódź Płońsk i Olsztyn

czupacabra
13-05-2018, 19:47
Zainstaluj sobie darmową mapę „waze” jest super 100x lepsza niż google

manfred
13-05-2018, 19:51
Zawsze jadę na janosiku z uwagi na radary. Google już parę razy mnie w pole wywiodło kierując mnie na jakieś polne drogi. Generalnie teraz patrze na oznakowanie drogi i staram się nie jechać skrótami które mi google proponuje.
Co do nawigacji mam Maps.me ale jako alternatywę i jeszcze z niej nie korzystałem

czupacabra
13-05-2018, 19:54
Kolega często jeździ do szczecina z wawy . Używa janosika ale bardzo chwali sobie wase. Ja używam tylko wase i mandatu nie zapłaciłem już od ? nie pamiętam nawet kiedy. A w wawie nie wyobrażam sibi jeździć bez wase. Omija korki[emoji3]

MC_
13-05-2018, 19:54
Co do map. Jezdze na janosiku z uwagi na ostrzezenia. Tylko. Algorytm wyznaczania trasy jest w mojej ocenie dramatyczny. Dzisiaj jechalem 20 km z domu do Ustki.
Nie mam zielonego pojecia ktoredy chcial mnie prowadzic. :nie wiem:

manfred
13-05-2018, 19:58
Znaczy się nawigacja a janosik w tle ale nie jako nawigacja. Bo nie można w nim ustanowić pośredniego miejsca i nie chce mi się z nim walczyć. Co do tego Wase to komentarze są różne

czupacabra
13-05-2018, 20:09
Za z wase jestem zadowolony w 100%. Kilka lat temu rzeczywiście było słabe. Teraz jest super. Coraz więcej kierowców z niego korzysta. Drogi sà zawsze aktualne

manfred
13-05-2018, 20:20
Używa janosika ale bardzo chwali sobie wase. Ja używam tylko wase i mandatu nie zapłaciłem już od ? nie pamiętam nawet kiedy. A w wawie nie wyobrażam sibi jeździć bez wase. Omija korki[emoji3]

Zainstalowałem waze ale nie może się połączyć i wyłącza się.

czupacabra
13-05-2018, 20:27
Może włącz transmisję danych ?

manfred
13-05-2018, 20:33
Może włącz transmisję danych ?

Włączona bez tego net mi nie działa.

Slon
13-05-2018, 22:17
Zainstaluj sobie darmową mapę „waze” jest super 100x lepsza niż google

Bardzo ciekawe, zwłaszcza że waze tworzony jest przez google ;)