Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sound of silence
maniak666
03-05-2018, 11:51
Wygrzebane gdzieś z dysku
8540
maniak666
03-05-2018, 12:58
Coniston Water, a Brantwood za plecami kilka km.
maniak666
03-05-2018, 19:26
Wiesz Marcin-w Twoich ustach to "poprawnie" brzmi niemalże jak przygana:) I w związku z tym nie wiem co tym sądzić...:)
Wiesz Marcin-w Twoich ustach to "poprawnie" brzmi niemalże jak przygana:) I w związku z tym nie wiem co tym sądzić...:)
Nie jestem tak krytyczny jak niegdyś. I jeśli dane miejsce nie jest wodotryskiem to niestety ale żadne czary mary nie zrobi z niego nic wybitnego. Dlatego jeśli jest poprawnie i akceptowalnie to cel został osiągnięty :) .
maniak666
03-05-2018, 21:32
Nie jestem tak krytyczny jak niegdyś. I jeśli dane miejsce nie jest wodotryskiem to niestety ale żadne czary mary nie zrobi z niego nic wybitnego. Dlatego jeśli jest poprawnie i akceptowalnie to cel został osiągnięty :) .
No to teraz mam doprawdy zagwozdkę. I nie mam na myśli tej miejscówki, bo faktycznie w świetle tego co w Lake Distict jest,to żadne cudo-banał wręcz. Mam na myśli kierunek przez Ciebie obrany i miejsca ,które nam serwujesz, i sposób w jaki je podajesz... Taaa, wiem znowu coś tam sobie roje o "starym dobrym Kultenie":wink:
No to teraz mam doprawdy zagwozdkę. I nie mam na myśli tej miejscówki, bo faktycznie w świetle tego co w Lake Distict jest,to żadne cudo-banał wręcz. Mam na myśli kierunek przez Ciebie obrany i miejsca ,które nam serwujesz, i sposób w jaki je podajesz... Taaa, wiem znowu coś tam sobie roje o "starym dobrym Kultenie":wink:
Trochę nie wiem jak Ci na to odpowiedzieć :) . Z jednej strony słyszę jaka ta Polska piękna a w rzeczywistości jest okrutnie słaba, szczególnie na nizinach gdzie aktualnie mieszkam. Mój kierunek to ponuraczki a, że zamieniłem skały pośród wody na rudery pośród chwastów... Nie musi byc klarownie i totalnie minimalistycznie by było ciekawie IMO - zdaje się jednak, że pozostaję raczej odosobniony w tym przekonaniu co wcale mi nie przeszkadza. Iść z prądem jest najłatwiej.
Ale wracając do Twojego zdjęcia to poza Szkocją w UK zobaczyłem niemal wszystko co chciałem, wiedząc, że tam właśnie warto uderzyć z aparatem. I wiem, że miejsca z LD czy Snowdonii to miejscówki na prawdę piękne. Fotograficznie jednak trudniejsze i to znacznie od wybrzeża. To co pokazałeś powyżej jest ok choć dla mnie za nisko i za szeroko i zbyt naturalnie. Ale wpasowałeś się w taką a nie inną porę i krzywdzące byłoby ganić Ciebie jako fotografa za to. Zaraz można by rozpocząć dyskusję czy fotografia powinna być bardziej dokumentalna czy jednak może być pewną wypadkową wyobraźni autora :) .
PS
"Stary dobry Kulten" nigdy nie istniał. Miałem tylko to szczęście pojawić się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie. Gdy patrzę jak ludzie fotografuję poza naszym lokalnym podwórkiem to widzę, że na prawdę nie ma się czym podniecać. I nie jest to żadna fałszywa skromność tylko zwykłe fakty :) .
maniak666
03-05-2018, 22:34
Ano dzięki za odpowiedż. Co do kadru-na swoje usprawiedliwienie am tylko że to staroć okrutna jest, z początku tej mojej zabawy. Gdzie nie miałem za bardzo pojęcia co ty przesłona, czy iso, a zakup statywu wydawał mi się fanaberią:)
Hmmm Anglia chyba jednak ma w sobie coś co ułątwia focenie. Teraz mieszkam gdzie mieszkam i też nie zawsze potrafię się tu fotograficznie odnalezc. Toteż krąze między Anglią a Niemcami. W Anglii wyżyć sie fotograficznie a tu mieszkać.
To w Niemczech masz jeszcze Rugię - fantastyczne miejsce. Niestety po 10 pstrykach padła mi jedyna bateria więc zbyt tam nie poszalałem :) .
maniak666
03-05-2018, 22:54
Tu jest w cholerę fantastycznych miejsc,choćby tu gdzie mieszkam -Badenia Wirtembergia, Hesja, Nadrenia palatynat pogranicze tych trzech landów. Nieopodal Bawaria. Tylko jakos nie mogę zatrybić. Mijam niemieckie granice i natychmiast ożywam fotograficznie...:)