PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sgorr Tuath

G-creative
30-04-2018, 00:16
Hej, poniżej przedstawiam zdjęcia z wycieczki na północno-zachodnie wybrzeże Szkocji i wejścia na górę Sgorr Tuath. Góra nie jest wysoka, ale za to z jej wierzchołka rozpościera się jedna z piękniejszych panoram północnych Highlandów.

01
8393

02
8394

03
8395

Cały opis wycieczki opisalem dodatkowo na swoim blogu (http://gpiechowicz.photography/2018/04/assynt/). Zapraszam :smile:
G.

moshica
30-04-2018, 09:20
Widać że nie przekoloryzowałeś tych ujęć i są bardzo naturalne jak z kliszy ;-)
Fajna przestrzeń z nich bije, choć warunki pogodowe raczej nie spektakularne, to całość wyszła ciekawie.

akustyk
30-04-2018, 09:25
fajne. ladne swiatlo, bardzo starannie poukladane kadry. jak dla mnie za malo cieni, ale ja starej daty jestem, lubie slajdowy wyglad :)

Carrramba
30-04-2018, 09:28
Rozpoznaje dwa "byczki" na drugim planie - Stadh Polaidh i Suilven. Moze swiatlo nie jest idealne ale jak juz takie sie pojawi to jest petarda.

notdot
30-04-2018, 17:58
Podobają mi się te kadry, a obróbką nie zniszczone

Sebastianito
30-04-2018, 21:07
Znane mi tereny :) Jedynka jak dla mnie świetna, lubię to zestawienie kolorystyczne.

tbogdanowicz
02-05-2018, 19:07
Nigdy nie byłem w Szkocji, ale Twoje zdjęcia pokazują ją taką jaką znam z opowieści.
Pierwsze rewelacyjne zarówno pod względem kadru jak i światła.
Drugie trochę odstaje, ale na światło wpływu raczej nie miałeś. Trochę odciąga wzrok jasna część skały z prawej na pierwszym planie. Jest ucięta i trochę irytuje. Może lepiej by było dać więcej prawej strony kosztem lewej???
Trzecie mogło być najlepsze, ze względu na ciekawy pierwszy plan, ale znowu światło nawaliło :-). Do tego ta skała na środku u dołu wyrasta z krawędzi kadru. Może masz wersję z jej podstawą kosztem nieba???

Na blogu też kilka ciekawych zdjęć zobaczyłem :-).

basket
02-05-2018, 22:38
Piękną przestrzeń udało Ci się stworzyć. Bardzo, bardzo przyjemne foty. Fajna jest ta naturalność, jednak ciekawiło by mnie jak by wyglądały "fajnie" podkręcone:grin: Kurde nooo... szkoda, że nie można mieć wszystkiego :-P

Kulten
03-05-2018, 10:18
Wybitne miejscówki. Zdjęcia bardzo ok. 3jka to fajny materiał pod kwadrat :) .

G-creative
03-05-2018, 11:08
Dziekuje za Wasze komentarze i uwagi. Podczas tej wycieczki wykonalem cala mase zdjec i roznych wariacji kompozycyjnych, z ktorych wybralem najciekawsze moim zdaniem. Staralem sie zachowac naturalna kolorystyke, nawet jesli jest ona jest dosc stonowana. Warunki pogodowe sprawialy, ze powietrze bylo cieple a parujaca woda z jezior i bagnisk tworzyly delikatna mgielke i przejrzystosc byla daleka od doskonalosci. I taki charakter tez chcialem oddac w tych zdjeciach, czegos tajemniczego, niedopowiedzianego. Mocna edycja moglaby zaklocic ten klimat. Zawsze tez staram sie znalezc najciekawsza kompozycje zdjecia i jest ona wynikiem balansu pomiedzy wartosciami estetycznymi zdjecia a zdrowym rozsadkiem, jeszcze jeden krok blizej krawdzi by zlapac troche wiecej dolu moglbym przyplacic swoim zyciem :-D
pzdr

krzysztofz24
03-05-2018, 23:42
Calkiem udany set moim skromnym zdaniem:-)
1 ma orzyjemne swiatlo i fajne klebiaste niebo w tonacji blue.
2 swietna przestrzen
3 pomyslowy kadr
Ogolnie jestem na tak.