Zobacz pełną wersję : Ewelina i Radek
krutyweddingstudio
23-04-2018, 18:52
1.
8110
2.
8111
3.
8112
4.
8113
5.
8114
6.
8115
7.
8116
8.
8117
9.
8118
10.
8119
11.
8120
12.
8121
13.
8122
14.
8123
15.
8124
piotrekcoleman
25-04-2018, 08:38
Masz dziwną przypadłość przekrzywiania zdjęć na lewą stronę, ja tego nie lubię za bardzo. Ogólnie Para nie jest brzydka, a na niektórych zdjęciach wyglądają okropnie np na 14 (poza niekorzystna)
damian_888
25-04-2018, 08:47
Masz dziwną przypadłość przekrzywiania zdjęć na lewą stronę, ja tego nie lubię za bardzo. Ogólnie Para nie jest brzydka, a na niektórych zdjęciach wyglądają okropnie np na 14 (poza niekorzystna)
Serio okropnie? :) Tak bym nie określił.
Może faktycznie komuś się nie podobać i może da się tam czepiać ... ale mnie osobiście nie razi i nawet jest OK dla mnie.
Jak już bym musiał się czepiać to bardziej mi nie pasuje to, że ludzie tam są za mali w stosunku do tła ... ja bym to przybliżył aby od góry było mniej tła, to wszystko ... ale to tak na siłę :)
Jedyny kadr, który mnie boli i razi to BW 7 przez to odbicie nałożone na ludzi ... mnie nie pasuje, ale pewnie to zamierzony efekt artystyczny więc też nie można tego oceniać obiektywnie, a jedynie subiektywnie.
poprawnie i niestety nudno. Ot zdjęcia jakich miliony - oglądasz i zapominasz po chwili. Nr 14 faktycznie fatalny - jeśli ta wrzutka ma prezentowac przekrój z uroczystości i tzw the best to się boje co jest poza ta wybrana 15-tką zdjęć. Pewnie młodym się spodobają - ale moim zdaniem nie jest to materiał na bardzo wysokim poziomie. Na ostatnim lampa w głowie - fotograf robiąc miał wizjer zaklejony czarna taśma ? Dużo przeszkadzajek, bałaganu w tle - to materiał kogoś kto stawia pierwsze kroki w branzy. Może 2 lub 3 wesele w życiu.
krutyweddingstudio
25-04-2018, 19:09
OK Stok to prawie tak jak u Ciebie .
Na tym forum jak ktos ocenia zdjęcia to mu się nie odgryzamy. Bo za takie teksty ludzie przestaną komentować twoje zdjecia. Ja rozumiem że ktoś kto robi zdjęcia komercyjnie chce wierzyć że bierze kase więc jest super. Ale jest zwyczajnie. A osoby nie bedace na tej imprezie mogą nawet być znudzone.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dlaczego prawie kazde zdjecie jest skrzywione?
Może zamiast wymieniać się uprzejmościami zastanowić się trochę i pomyśleć na przyszłość. Padły konkretne uwagi krytyczne: większość bez powodu leci w lewo, zła poza, lampy z głowy... Ja nie zajmuję się fotografią zawodową, więc byki mogę robić. Ale jak ktoś ma wielki napis po angielsku na pół zdjęcia to może by ten napis poparł warsztatem.
kurczeblade
25-04-2018, 21:09
Mi się chyba z tej całej serii podoba zdjęcie butów :)
Widzę że to już tradycja na forum że każdemu NOWEMU musi się oberwać
wcale się nie dziwie autorce zdjęć, że jak to napisał moderator potrafi się odgryzsc bo jeśli ktoś potrafi tylko komentować
a w danej tematyce tak naprawdę jeszcze nic nie pokazał to i według mnie nie powinien się wypowiadać a tym bardziej krytykować innych
do Autorki
nie przejmuj się jak będziesz miała 1000postów to będziesz mogła mieć, nogi ,ręce , głowy poobcinane, bo takie zdjęcia już też tu widywałem
i będą same zachwyty,
pracuj nad warsztatem i wyciągaj wnioski ale tylko od tych co maja coś do powadzenie
zawsze sprawdź sobie kto wystawia ci komentarz i będziesz wiedzieć czy warto co kol-wiek odpisywać takiemu panu
Nudno i banalnie. Bez charakteru.
Jak napisał Stock, patrzysz i zapominasz.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Obrabiam sporo takich nudnych imprez, często jednak fotograf potrafi jakąś historie stworzyć, nie zawsze się da, często sporo kiczu i tandety zostaje na fotkach, ja mogę się tylko przyczepić to krzywego i złego kadrowania, zostawianie fragmentów obciętych czegoś na zdjęciach ale też: 5. ten śmieciowy kwiatek, 7. odbicia to straszny bałagan, 14. kawałek słomy, 15. lampa w głowie.
No i na koniec nie pochwalę się swoimi zdjęciami jako argument że potrafię lepiej bo nie pstrykam imprez, za to naprawiam czyjąś robotę i dbam o efekt końcowy bo nawet jakby to była praca charytatywna to też należy się przyłożyć, a jak za coś biorę pieniążki to tym bardziej.
stock - na końcu mamy "ck".
moze i masz rację z jedną wielką róznicą - ja na zdjęciach robionych nie zarabiam, nie musze szukac klientów i tego sprzedawać. Więc moge sobie robić tak nudno jak chcę.
Poza tym mam wrażenie że gdybym napisał że Twoje foty sa najgenialniejsze na świecie odpisałabyś mi, że moje również sa super. Dlatego też puszczam Twoje uwagi mimo uszu, bo do przedszkola już nie chodze.
maro842 - powiem Ci w zaufaniu że gadasz bzdury. Nie podoba mi się opera. Żadna. Nie lubie i tyle. Uważam, że jest nudna. Mam prawo tak napisac czy nie ? Mając na uwadze że nie napisałem żadnej opery.
Zastanów się zanim coś napiszesz. To nie onet, tu rozmawiaja dorośli ludzie i należałoby trzymac pewien poziom.
cz4rnuch
26-04-2018, 08:05
...Nie podoba mi się opera. Żadna...Mam prawo tak napisac czy nie ?...Jeśli byłeś na wszystkich i faktycznie żadna nie przypadła Ci do gustu to tak ;)
stock bardzo mi miło że uważasz mnie za nie dorosłego cieszy mnie to bo w moim wieku to komplement, ja mam odmienne zdanie jak i do tego co piszesz
tak i do zdjęć:
( zachowawcze i bezpieczne zdjęcia. Bez kpiny. Wolę taki konwencjonalny zestaw opatrzonych kadrów niż kolejny dziwaczny eksperyment, na który za chwilę młodzi będą patrzeć ze wstydem.)
cytat kolegi z forum i to w dodatku pod zdjęciami tej samej autorki mam nadzieje że się nie obrazi ale sam lepiej bym tego nie napisał ) no ale jestem stary i też może mi się podobać TAK?
Mi się chyba z tej całej serii podoba zdjęcie butów :)
Bardzo trafna i obiektywna ocena.