Zobacz pełną wersję : komus sie juz rozsypal d80?
njght_84
11-06-2007, 09:09
jak w temacie.
padlo cos w d80?
moze migawka?
ewentualnie najwiekszy przebieg d80tki, prosze podawac:)
D 80 + Nikkor 18-135 + 4 inne Nikkory; od września 2006 - 5000 fotografii, zero problemów, jedno czyszczenie matrycy w serwisie Nikona. Jeśli nie służy do wbijania gwoździ, aparat cudo.
chyba mi od pierwszego klikniecia nowym sprzetem, cos przepala ;)
wczoraj przekroczyłem 10 000 klatek aparat pracował w różnych warunkach (zima na mrozie, latem w pełnym słońcu przy całodniowych imprezach czy na hali produkcyjnej gdzie temp. około 50 st. Celsjusza a wilgotność coś koło 99% chyba :)
póki co żadnych problemów nie ma, nie licząc czyszczenia matrycy :) ale to naturalne
Ponad 12 000 zdjęć od zakupu we wrześniu 2006, często zmieniane obiektywy, dużo zdjęć z długimi czasami gdzie matryca się grzeje i "jajka można ugotować" jak to mój kolega stwierdził i jak narazie zero napraw/ czyszczeń itd. Choć może czyszczenie by się przydało bo 17 drobinek na matrycy jest (widocznych jednakże dopiero na f22+).
Można spokojnie uznać że aparat może nie pancerny jest, ale wytrzymały bo kumplowi ze Szwecji upadł z biurka (ok. 80-90 cm) na podłogę i tylko zastękał.
tharatyn
11-06-2007, 10:19
18000 od marca... + zmiany obiektywów :-)
Zdjęcia róbcie a nie zajmujcie się tym czy komuś już coś padło. Nawet jak padło to i tak nie jest to miarodajne i nie można wyciągnąć na tej podstawie żadnych wniosków.
Łomatko, jak wy to robicie? Mnie to już z całej D80 tylko bagnet został...
Ponad 20 000 klapniec. Kupilem na poczatku wrzesnia ubieglego roku. Jedyny "dings" to odklejona guma spod kciuka. Szklarnia mieszam b.czesto ale czyszczenia nie wymagal.
Rafał_Sz
11-06-2007, 12:08
LCD główny umarł zaraz po zakupie. Reszta tyra bez problemu :)
Od kwietnia 2007 około 3000 zdjęć zrobionych w wolnych chwilach (byłoby więcej ale mam za mało wolnego czasu a dużo pracy). Przy zmianach obiektywów paproszek na matrycy (gruszka pomogła). Poza tym nic się nie dzieje i mam nadzieję, że nie będzie :P Staram się o niego dbać :P
chłopie, właśnie sprzedałes na allegro- jak to określiłeś "sprzęt, który się nie psuje" - a teraz chcesz dużo niższy model, który się chyba dużo częściej psuje...?
njght_84
11-06-2007, 15:49
chłopie, właśnie sprzedałes na allegro- jak to określiłeś "sprzęt, który się nie psuje" - a teraz chcesz dużo niższy model, który się chyba dużo częściej psuje...?
ze tak zapytam.. co ci do tego, i po co zawierasz to w tym watku?
nie zapomnij dodac ze nikon daje 2lata gwarancji:)
pytam bo mam zamowienie na pare sztuk luster cyfrowych, mialem 300d, 350d -nic dobrego wiec 400d... d80 jest ok, ma fajne bajery co sie podaobaja, pozatym super kit 18-135...
zalezy mi jednak najbardziej na tym kiedy pada migawka, i czy bezawaryjny.