Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Świt ze starym "Dimitriosem"
Stary wrak "Dimitrios" u wybrzeży Grecji... Istnieje wiele wersji mówiących o tym, skąd się tam wziął; najbardziej popularna i romantyczna mówi, że służył do szmuglowania papierosów z Turcji do Włoch, został porzucony i podpalony przez załogę, aby ukryć ślady przestępstwa po przechwyceniu go przez władze. Zapraszam do komentowania.
6950
Carrramba
03-04-2018, 08:59
Bardzo mi sie podoba. Jedyne co mi przeszkadza (przepraszam wstalem lewa stopa i nie pilem jeszcze kawy) to cien statku ktory ginie gdzies, nie wiadomo gdzie w mroku na dole fotografii.
Ładny klimat daje to foto, ale jak poprzednik napisał ciemna bryła tego statku. Wiem że taki warun miałeś, ale złożenie z 2-3 ekspozycji coś by już dao, tak tylko gdybam.
Całościowo jestem mocno na tak.
Ładny klimat daje to foto, ale jak poprzednik napisał ciemna bryła tego statku. Wiem że taki warun miałeś, ale złożenie z 2-3 ekspozycji coś by już dao, tak tylko gdybam.
Całościowo jestem mocno na tak.
Dzięki za odwiedziny i komentarze. Zdjęcie jest składane z 2 ekspozycji, niebo + statek i woda, zastanawiałem się, czy jeszcze tego nie wyciągnąć, ale jaśniejsze wydawało mi się już trochę nienaturalne i już nie tak klimatyczne, światło padało od rufy na bok, dziób był mocno w cieniu... Rozjaśnienie tylko dziobu burzyło wg mnie konsekwencję oświetlenia, a wyciągnięcie całego pierwszego planu już zabijało klimat...
No to jeśli taki warsztat zastosowałeś, to jeszcze do głowy mi przychodzi wcześniejsza pora wykonania tego samego ujęcia, aby zrównoważyć całościowo i krajobraz z detalami statku.
2pompony
03-04-2018, 13:15
Podoba mi się to zdjęcie, głownie za sprawą czytelnej, niezagmatwanej kompozycji i dobrej dramaturgii ujęcia.
Może rzeczywiście można by tu czy tam dać jaśniej lub ciemniej, ale w dobie, kiedy królują tu krajobrazy en gros przeciętne, w dodatku technicznie albo słabawe, albo bez wyrazu - witam takie zdjęcia jak powyższe z zainteresowaniem.
Fajny kadr, jak koledzy wyżej można jaśniej czy ciemniej ale generalnie bardzo fajne zdjęcie
Całkiem niedawno latałem tam :)
Robi wrażenie
https://youtu.be/7yiXQc55NZ8
Dzięki za wizyty i komentarze :-) Z tej sesji mam jeszcze parę kadrów, więc na pewno pokażę kilka wersji, zwłaszcza, że światło i kolory zmieniały się bardzo szybko...
piotrekjeczen
03-04-2018, 23:37
Mocne. Oczywiście jak w przypadki każdej fotografii można dywagować tak też moim zdaniem jest za dużo "lewej strony". Głównym i zarazem bardzo silnym tematem jest wrak i uważam, że kadr powinien być skoncentrowany wyłącznie na tym elemencie - skały po lewej psują mi oglądanie.