PDA

Zobacz pełną wersję : Coolpix P900 - Tryby P, S i Automode Nie Reagują

Mariank
30-03-2018, 18:32
Witam

Z jakiegoś powodu tryby P, S i Auto w ogóle nie zaskakują (A,M,U i cała reszta działa bez zarzutu). Po prostu nie uruchamiają się. Gdy przechodzę z trybu A do M, aparat się poprawnie przełącza, jednak przechodząc z trybu np. A do S, P czy Auto nic się nie dzieje, pozostaje w trybie A.

Czy możecie podać mi parę sugestii, dlaczego tak się może dziać? Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Mariank
30-03-2018, 23:22
Próbowałem edytować post, ale nigdzie nie widzę tej opcji, przepraszam ewentualnie za post pod postem.

Zrobiłem downdate firmeware'u do wersji 1.2 i update do 1.3 jak i resetowałem ustawienia, jednak nic nie pomogło.

dzyndzybol
19-04-2018, 21:41
Miałem troche podobny problem, kiedy przełączałem z auto na inny dowolny tryb to wtedy uruchamiał się tryb nocny portret i nie można było nic z tym zrobić. Nie pomagały ustawienia fabryczne ani formatowanie akumulatora, ale po 2 dniach mu przeszło, co prawda dałem troche w kość temu pokrętłu i to zapewne przez to, więc może w twoim przypadku jest podobny problem, może musi swoje przetrawić i ewentualnie wszystko wróci do nomy