PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Siri

esperal
27-03-2018, 17:55
1
6589

2
6590

3
6591

Dho'ine
28-03-2018, 11:56
Czemu taka ciemnica?

Pelo
28-03-2018, 12:23
Fajna dwójka - oglądam na lapkowym monitorze i włosy z lewej strony zdjęcia ( prawa strona głowy modelki) - jest jak dla mnie za ciemna - brakuje mi trochę detalu - ale być może na dobrze skalibrowanym wyświetlaczu będzie gites :). Skojarzyło mi się trochę z jakąś fotą Karla Taylora ;) Ale ogólnie ta fota mi się widzi :)

jurkarol
28-03-2018, 18:03
czemu głowa ucieta tak ni w pięć ni w 10?
oprócz tego bardzo mi się podoba, nawet ze ciemne

sailor
28-03-2018, 22:12
jak juz tniesz to odwazniej :)
piekna modelina. potrety z duzym potencjalem. nie widze uzasadneinia dla tak ciemnej ekspozycji, bo +0,7-1 daje naprawde sliczny obrazek

esperal
29-03-2018, 19:32
Dziękuję za poświęcenie czasu:smile:
Kompensacja ekspozycji na tych zdjęciach wynosi 0 więc macie podane tak jak było świecone. Światełko miało być dośc subtelne i "intymne" więc chyba raczej się udało. Moim zdaniem jakiekolwiek rozjaśnienie burzy tutaj całkowicie klimat, ale to oczywiście kwestia gustów.
Co do kadrowania to powiedzcie tak z ręką na sercu, czy gdybym ściął więcej tej pięknej główki to zdjęcia podobałyby się Wam bardziej?;)

jurkarol
29-03-2018, 21:49
pokaż czubek, pokaż czubek głowy!

esperal
29-03-2018, 22:02
Siri nie jest kadrowana więc czubka nie ma i nie będzie.

sailor
30-03-2018, 00:38
Siri nie jest kadrowana więc czubka nie ma i nie będzie.

albo czubek albo wieksze ciecie :)
a tak serio to podeslalem ci na priw lekko zmieniona wersje :)

gdariusz
04-04-2018, 21:51
Ciemnica bo pewnie monitor tak ustawiony był przy obróbce.

Tamitu
08-04-2018, 18:52
Ciemnica, bo warstwy tworzyłyby jasne koło - naokoło modelki.
Mnie również nie spodobało się niezdecydowane cięcie/kadr.
Portrety są ładne.

kurczeblade
18-02-2019, 01:41
Ciemnica mi się podoba, bo fajne subtelne światło wyszło, i czuję to co autor tu chciał pokazać. Ja bym nawet chciał zobaczyć boki twarzy modelki bardziej przyciemnione. W każdym razie tu to pasuje do klimatu. Cięcia też mi podchodzą, ale ja takie "pociechane" bardzo lubię - tak jak takie kadrowanie. Do mnie trafiają zdjęcia. Fajne portrety;)

esperal
18-02-2019, 08:57
Aleś wykopał starocia kurczeblade:grin:
Mój sposób odbierania krytyki polega na czytaniu opinii i późniejszym filtrowaniu tychże. Dobrze jest poznać zdanie innych, jednak niekoniecznie trzeba się z nim zgadzać czy dopasować.
Niektóre opinie jak na przykład o ustawieniu monitora mogą faktycznie irytować, ale cóż zrobić. Zaświadczam wszem i wobec, że posiadam dwa profesjonalne monitory i oba są poprawnie skalibrowane. Zaświadczam też, że mam jakieś tam pojęcie o kadrowaniu, obróbce zdjęć czy ustawianiu świateł i jeśli zdjęcie jest ciemne to nie dlatego, że nie umiałem zrobić jaśniej lub nie zauważyłem, że jest ciemno. To znaczy, że pokazuję tu moją wizję tego zdjęcia.
Zdjęcie 1 dostało honorowe wyróżnienie na ND Awards w kategorii Fashion/Beauty.

kurczeblade
18-02-2019, 09:07
esperal przecież jak pisałem, to foty byly na samej górze w dziale ;) w każdym razie foty fajne.

Do czego tu doszło, żeby pod zdjęciami takie oświadczenie pisać. Szok.

90s
18-02-2019, 18:01
Stare ale jare:) ja np nie widziałem wcześniej:). Fajnie że forum teraz wyrzuca też stare posty bo dużo z nich jest naprawdę warta powrotu i trzyma poziom a wiele nawet wcześniej nie widziałem.
Podoba mi się oświetlenie, jest klimat a zarazem dobre wyczucie światłocienia. Nie wpada w smoliste czernie, widać detale bez dużych kontrastów i bieli w szczytach.