Zobacz pełną wersję : .com czy .art - która lepsza?
Witam i pozdrawiam,
w zamiarze zarejestrowania domeny dla pokazania fotografii, rysunków i tekstów widzę dla siebie alternatywę:
imięnazwisko.art
imięnazwisko.com
która lepiej brzmi/wygląda?
Witaj, polecam .eu bo jest ładnie pozycjonowaną domeną.
Wybieram spośród dwóch powyższych. Ale to ciekawe; twierdzisz, że google preferuje .eu?
TediPower
24-03-2018, 07:15
A nie lepiej jakiś pseudonim albo coś.
A dopiero na stronie jakiś baner abo coś z imieniem i nazwiskiem, jak już chcesz to chyba .art
franekgolas.art od artysta
franekgolas.com mówi się kom i dziwne skojarzenia komuch.
franekgolas.eu i zaś to samo eunuch.
Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka
pioterkow
24-03-2018, 07:51
Witam i pozdrawiam,
w zamiarze zarejestrowania domeny dla pokazania fotografii, rysunków i tekstów widzę dla siebie alternatywę:
imięnazwisko.art
imięnazwisko.com
Jeśłi planujesz poważną działalność związaną z fotografią na kilka lat to ja proponuje Ci zarezerwować domeny: .com. art. i .eu (ewent. .pl - jak chcesz...)
Każda firma która planuje poważną idługowalową działalność rejestruje sobie przeważnie wszystkie dostępne domeny (com, net, pl, eu, biz, info, net itp).
Myślę że na początek wystarczą TObie te które napisałem na poczatku posta.
Pozdrwiam. Piotr
Witam i pozdrawiam,
imięnazwisko.art
imięnazwisko.com
Jak masz Sigmy, to koniecznie .art ;-)
Każda firma która planuje poważną i długowalową działalność rejestruje sobie przeważnie wszystkie dostępne domeny (com, net, pl, eu, biz, info, net itp).
nie można zapomnieć o .xxx
xxx tylko w przypadku Canona.
Nonsens. Końcówka domeny nie ma znaczenia przy pozycji strony w Google.
xxx tylko w przypadku Canona.
Do Canona bardziej pasuje .cn, do Nikona .ni, a do ciebie... hmm, .km.
Do Canona bardziej pasuje .cn, do Nikona .ni, a do ciebie... hmm, .km.Do mnie pasuje: "sprzętu kupa, co z tego jak fotograf (_._)".
Myślę że lepszym wyborem będzie jednak .com i łatwiej też będzie ją zapamiętać bo bardziej popularna jest.
Dziękuję Wszystkim za opinie. Sugestie czegoś innego zamiast nazwiska są całkiem sensowne, ale zamknięcie sprawy 'nazwą własną' to prostolinijność, która jest dla mnie istotna. Mimo, że 'art' uruchamia w umysłach rozmaite konotacje i dokleja je do nazwy własnej, to też odcina skojarzenie z .comercją, co dla mnie zaletą. Postanowiono.
Panowie tutaj taką burze mózgów przeprowadzili. Z artystyczną kreatywnością. Rozumiem, że wybrales koncowke .art ?