PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [wspinaczka] IceClimbing

sruba
22-03-2018, 19:59
Sesja w Dolinie Białej Wody w Tatrach Słowackich z Krzysztofem Rychlikiem i Magdaleną Imielską, droga "The Banana Joe" M9, zapraszam do komentowania:

6414

Keszelski
22-03-2018, 20:05
Widziałem już w gazecie i zachwycam się cały czas. Nieosiągalne doznania dla innych. Gratulacje.

sruba
22-03-2018, 21:38
Widziałem już w gazecie i zachwycam się cały czas. Nieosiągalne doznania dla innych. Gratulacje.

Dzięki za komentarz :)

pawel
22-03-2018, 21:39
Elegancja! :] Rok temu w Wawie na moście średnicowym (o ile dobrze pamiętam) był lodospad prawie tej wielkości. Jeśli kiedyś się to powtórzy, ktoś powinien wykorzystać to fotograficznie. Jeśli mam dodać jakąś uwagę, to lina jest napięta. Albo tylko tak wygląda. ;] Pozdro.

sruba
22-03-2018, 21:45
Elegancja! :] Rok temu w Wawie na moście średnicowym (o ile dobrze pamiętam) był lodospad prawie tej wielkości. Jeśli kiedyś się to powtórzy, ktoś powinien wykorzystać to fotograficznie. Jeśli mam dodać jakąś uwagę, to lina jest napięta. Albo tylko tak wygląda. ;] Pozdro.

Tak wygląda, na linie było sporo luzu, próbowaliśmy to pokazać, ale opadała do asekuranta... jest lekko luźna w przelotach, tam trochę widać... Dzięki za odwiedziny :)

grizz
23-03-2018, 10:15
Kapitalny kadr :)

stock
23-03-2018, 10:35
nie wierzę, że masz tylko jedno zdjęcia stamtąd. Poprosimy o więcej. Za przedmówcami - pełen szacun :)

sruba
23-03-2018, 11:53
nie wierzę, że masz tylko jedno zdjęcia stamtąd. Poprosimy o więcej. Za przedmówcami - pełen szacun :)

Dzięki wszystkim za komentarze :) No, niestety, tylko jeden... To znaczy mam kilka klatek z różnymi pozami wspinacza, ale w zasadzie nic to już nie wnosi do tematu... Plan był na jeszcze zdjęcia z góry podczas wspinania po soplu, ale było zbyt zimno, a lód zbyt kruchy - było to już zbyt niebezpieczne i odpuściliśmy... Mam nadzieję, że w przyszłym roku uda się tam wrócić i dokończyć moją pierwotną koncepcję...

Dho'ine
23-03-2018, 12:00
Kapitalny kadr, jeśli miałbym się przeczepić to dla mnie ciut za jasno, tak co najmniej z pół EV. Reszta cud-miód. I malina.

2pompony
23-03-2018, 12:53
Przyłączam się do zachwytów - zdjęćie jest wyśmienite, WYŚ-MIE-NI-TE! Jak nie lubię pionów, tak taki pion mógłby u mnie wisieć na nomen omen ścianie. :)

Przyznaję WIELKIEGO PLUSA.

nikoniarz
23-03-2018, 12:59
A ponoć D700 to już złom nie robiący zdjęć... Gratulacje.

sruba
23-03-2018, 14:58
A ponoć D700 to już złom nie robiący zdjęć... Gratulacje.

Dho'ine, 2pompony, dziękuję bardzo :) nikoniarz, D700 daje jeszcze radę, choć odczuwam już pewne ograniczenia... Ale jak się zna swój sprzęt i wie, co chce się uzyskać sporo można jeszcze wycisnąć. Brakuje mi przede wszystkim lepszej jakości na wysokich czułościach i rozdzielczości do dużych wydruków... Z chęcią przytuliłbym D850, wreszcie idealna puszka dla mnie... Dzięki za odwiedziny i komentarze :)

Nikomat
23-03-2018, 16:15
Tak z ciekawosci - gosciu wspina sie czy schodzi ?
I czy faktycznie zszedl "na czubek", czy po prostu zjechal lub zostal opuszczony ?

sruba
23-03-2018, 16:56
Tak z ciekawosci - gosciu wspina sie czy schodzi ?
I czy faktycznie zszedl "na czubek", czy po prostu zjechal lub zostal opuszczony ?

Gościu przewspinał cały ten skalny dach i zszedł na sopel, gdyby szedł do końca drogi powinien się przewinąć na zewnątrz lodu i wyjść lodem ponad krawędź dachu, i dalej lodem do góry, asekurując się już ze śrub lodowych... Ale na to lód był już zbyt kruchy i spękany...

Nikomat
23-03-2018, 22:45
Wazne, ze fun jest :^)
Ja kiedys mialem szczescie w Teatrach - byla dobra zima i nalalo uczciwy jeden wyciag pieknego niebiesko-blekitnego solidnego lodu.
Polojone bylo i radocha po pachy :^D

esperal
16-12-2018, 23:10
Moje gratulacje.
Pozamiatałeś na Chromatic;)

sruba
16-12-2018, 23:24
Moje gratulacje.
Pozamiatałeś na Chromatic;)

Dzięki bardzo :-)