Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Islandia po mojemu
Moje spojrzenie na otaczający świat, po pół roku życia tutaj.
Foty z hotelu pracowniczego (widok na miasteczko) oraz z miejsc gdzie mogłem dojść "z buta", bo dopiero na dniach dorobiłem się wozidełka :)
Zapraszam
1.
6390
2.
6391
3.
6392
4.
6393
5.
6394
6.
6395
7.
6396
8.
6397
9.
6398
10.
6399
11.
6400
12.
6401
13.
6402
Fajnie czasem rzucic okiem na obce landy !
Dla mnie 4 i 13
4 to taka futurystyczna wizja sowieckiego ICBM podczas przelotu do USA ?
Islandia to zawsze było piękne państwo w Europie
Islandia to zawsze było piękne państwo w Europie
O to tak, jak Polska.
No przynajmnej od czasu do czasu ...
Każde nieco inne pod kątem obróbki. Trochę misz masz ale całościowo mi się podoba, czuć niemal namacalnie zimno. Szczególnie na BW.
Tylko 8 ma sens zarówno od strony kadru jak i obróbki. I tylko 8 mi się na prawdę podoba.
Reszta zdecydowanie nie moja bajka.
mackaron
22-03-2018, 13:01
12 to esencja tego miejsca
od 6 w dół wszystkie biorę :D
Podoba mi się. Fajny klimat
piotrekjeczen
24-03-2018, 10:26
Dużo mógłbym pisać o zaprezentowanym przez Ciebie secie ale nie chcąc przynudzać to krótko i na temat. Nr 6, 8 i 11 - czuć precyzję i myślenie tudzież skupienie autora na tym by oddać widowni dzieło doskonałe. Dobra konwersja do b/w, ciekawe szarości i jakby to powiedzieć "określony sposób kadrowania". Najbardziej urzeka mnie nr 6 - dobrze wypatrzony i zaprojektowany kadr gdzie w każdym z punktów podziału dzieje się coś ciekawego. Moim zdaniem najsilniejszym punktem tej fotografii jest pierwszy plan czyli rozbita tafla lodu - zastanawiałem się czy nie powinieneś spróbować dać więcej światła i jeszcze lepiej wyeksponować dół kadru ale po krótkiej analizie stwierdziłem, że jest dobrze - jasność jest na graniach, wzrok podąża od kawałków lodu i zatrzymuje się na drugim planie tak więc światło na pierwszym planie mogło by uczynić kadr mniej czytelnym.
Zatrzymałem się również przy nr 5 i powiem szczerze, że moim zdaniem jest za dużo nieba. Mocnym punktem tej fotografii jest ciekawie uformowana przez długą ekspozycję chmura i towarzysząca jej góra - nie wiem czy jesteś zwolennikiem kadrowania w kwadrat ale myślę, że dla tej kompozycji właśnie kwadrat byłbym ciekawym rozwiązaniem i zdecydowanie mniej nieba. Oczywiście rozumiem to, że gwiazdki na niebie dodają jakiegoś uroku ale w moim odczuciu wpływają one negatywnie na estetykę kojarząc się np z jakimś bad pixelami, ale to szczegół bo kadr się broni.
3,6,7,11
nie wiem czy juz komentowałem ale "natenczas" te mi pasują !!!!
Jeszcze raz napiszę - świetne
- - - - kolejny post - - - - - -
Szkoda że tak mało ludzie reagują na zdjęcia
markoniMark
19-07-2024, 23:27
Ciekawe 'skrajności' 11 i 12 i fajny łagodny kolor 10 i 13.