Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ewa
Co myślicie o takich zdjęciach ? To są moje pierwsze kroki w takiej zabawie światłem , na pewno macie sporo rad co poprawić :) , a może w ogóle nie tędy droga ?
1.6038
2.6039
3.6040
Nie, nie i jeszcze raz nie! Dlaczego? Wystające członki ciała z niczego wyglądają bardzo źle. Jedynka po odcięciu rąk jest spoko.
Dziękuję za opinię , czyli jednak nie tedy droga :)
Nie wiem jakim szkłem to było robione ale właściwie na każdym zdjęciu ręce wyszły duże, masywne. Może taka uroda tej kobity?
O ile jestem w stanie zgodzić się że „wystające członki” z nicości nie są może najlepszym pomysłem to jednak tutaj nie byłbym tak bardzo kategoryczny.
Na jedynce całkiem ciekawie wyszło ułożenie plam jasnych w motyw graficzny. Myśle że jasne partie ciała w czerni mogą być ciekawie ułożone i tym samym zaprzeczyć „normom” ;)
Idź swoją drogą.... słuchanie wszystkich dookoła wcale nie jest najlepszym pomysłem.
Specjalnie się nie znam na portretach, ale odnośnie jedynki: byłoby fajnie, gdyby zadbać o szczegóły, czyli zachować symetrię, zasłaniając pół nosa, a nie cały i być może odgarniając prawą stronę włosów całkiem do tyłu. Ale to taka propozycja i nie bierz sobie tego do serca.
Ned Stark
12-03-2018, 10:57
Czym tam maziałaś po twarzy na tej dwójce?
Czym tam maziałaś po twarzy na tej dwójce?
W Lightroomie obrabiałam , wiem wiem nad obróbką muszę sporo popracować ;) , samo słowo "maziałaś" mówi samo pzrez się ;)
Jak w czerniach nei widzisz błędów to masz źle ustawiony monitor
Z ustawieniem dobrze monitora to mam niestety odwieczny problem :/
Podoba mi się 2. Nawet nie przyczepię się do prawej ręki.
Tylko nie do końca kumam, po co jest zostawione z 1/4 pustego czarnego nie zrównoważonego kadru po lewej stronie. Mam wrażenie, że lepiej mogłoby to wyglądać np w kwadracie lub w pionie.
.:Gerard:.
19-03-2018, 18:00
A jaki i gdzie widzisz problem "w czerniach"?
Mają coś w sobie.
Trąci myszką i jakiś sentymentalizm, czy wspomnienia.
Dobrze nastrajają odbiorcę.
Mają coś w sobie.
Trąci myszką i jakiś sentymentalizm, czy wspomnienia.
Dobrze nastrajają odbiorcę.
Czy aby na pewno patrzymy na te same fotki ?:grin:
Pawulon160883
18-04-2018, 21:09
Zdjęcia z pomysłem , bardzo dobre początki.