Zobacz pełną wersję : Środkowa Anglia rowerowo - 2018
Pogoda zaczyna powoli sprzyjać takiemu niedzielnemu rowerzyście jak ja, więc czas na pierwsze wycieczki i pierwsze - tegoroczne - widoczki ze środkowej Anglii ;)
zapraszam
Na początek postanowiłem odwiedzić pobliską Marinę - jedno z wielu miejsc bardzo charakterystycznych dla angielskiego krajobrazu. Jak sama nazwa wskazuje jest to przystań dla łodzi ale w tym przypadku łodzi mieszkalnych, więc należy ją traktować w rozumieniu "osiedla mieszkaniowego" aniżeli rekraacyjnego sposobu spędzania wolnego czasu - choć i tacy właściciele łodzi się zdarzają.
Każda łódź posiada swój adres, przyłącze prądu z licznikiem i dedykowane miejsce parkingowe dla samochodu i jest dość popularny sposób na życie Brytoli.
klikanie w zdjęcia zapodaje 900p
1.
5864
2.
5863
3.
5862
4.
5861
5.
5860
6.
5859
7.
5858
8.
5857
Zahir, ciekawy wątek i dla ludzi w PL rzadko spotykane życie w łajbie jako części mieszkalnej, dla Brytoli, no cóż...wilgoć musi im dawać po kościach ;-)
Czy tam gdzie mieszkasz stare zamki też są, bardzo chętnie pooglądałbym ruiny, wiktoriańskie nieruchomości, coś w ten deseń starej Anglii.
Ten wątek tez ciekawy, ale po proszę o więcej co napisałem ;-)
cz4rnuch
09-03-2018, 09:43
Przydałaby się jednak selekcja zdjęć, bo mamy tu za dużo powtórzeń. Kadry 1-4, 2-3 są po prostu do siebie zbyt podobne.
Nie da się zrobić selekcji, bo w Anglii jest przecież wszędzie podobnie :grin:
cz4rnuch
09-03-2018, 17:16
A to pardonsik. Cofam to co napisałem.
Dzięki za odwiedziny :)
moshica na pewno cos się pojawi - ruin i wiktoriańskiej zabudowy tutaj nie brakuje ;)
cz4rnuch masz rację, dzięki za zwrócenie uwagi
Dzisiaj chcę wam pokazać kilka kadrów z Bristolu, który nie bez powodu, nazywany jest angielskim Amsterdamem. Jest to również rodzinne miasto ulicznego artysty Banksy znanego z kontrowersyjnych murali i mimo, że nie szukałem jego prac z przewodnikiem w ręku to na jedną udało mi się przypadkowo trafić i pojawi się później w wątku.
Zdaje sobie sprawę, że to nie "Środkowa Anglia" i nie, nie dotarłem tam na rowerze ale nie chcę mnożyć wątków i postanowiłem wstawić do istniejącego oraz zachować ciągłość numeracji.
zapraszam
9.
6192
10.
6191
11.
6190
12.
6189
13.
6188
14.
6187
może jakos pomyśl nad tymi zdjęciami - masz tu wątek Londyn spacerowo w którym jest kilka pstryków bez ładu i składu. Tu się zaczyna robić podobnie. Albo to połacz z tytułem 'anglia spacerowo' albo jakoś ogarnij. Może jakieś opisy by sie przydały lub historie ciekawe. Zdjęcia niestety nie sa zbytnio interesujące, moze uratujesz to tekstami. Może porób coś rano/wieczorem/podczas mgły/deszczu cokolwiek. Na warunki pogodowe narzekac tam nie mozna. Płasko i nudno teraz, że się patrzeć nie chce.
Dzięki stock za twoją opinię, z racji działu (turystyka foto) chciałem pokazać poglądowo sporo kadrów ale faktycznie mocniejsza selekcja nie zaszkodzi czemu wyraz, próbuje dać poniżej.
15.
6672
16.
6671
17.
6670
18.
6669
19.
6668
20.
6667