Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bajkowa kraina, czyli lodospady w nocnej odsłonie
grzegorzdz72
05-03-2018, 22:57
2018.04.04 druga noc spędzona przy lodospadach w Rudawce Rymanowskiej w Beskidzie Niskim.
Tym razem niebo już było czyste, i mogłem fotografować te cudowne formy lodowe na tle gwieździstego nieba :-)
Niestety temperatura mi tego nie ułatwiała, a termometr odnotował -25 stopni Celsujsza.
1.
5807
2.
5808
A tutaj zdjęcia wykonane dzień wcześniej, niestety niebo było wówczas mocno zachmurzone.
3.
5809
4.
5810
5.
5811
Zapraszam do komentowania i pozdrawiam.
Jakby nie było tak niskich temperatur, to takie fajne zdjęcia by nie wyszły. Coś za coś... Lodzio-miodzio, jak to mówią. ;)
Ps. Albo masz błąd w dacie, albo wehikułem czasu dysponujesz, a kwiecień też mroźny będzie. ;)
grzegorzdz72
05-03-2018, 23:04
Jakby nie było tak niskich temperatur, to takie fajne zdjęcia by nie wyszły. Coś za coś... Lodzio-miodzio, jak to mówią. ;)
Ps. Albo masz błąd w dacie, albo wehikułem czasu dysponujesz, a kwiecień też mroźny będzie. ;)
He he, faktycznie poleciałem z tym kwietniem :-) zdjęcia oczywiście świeże marcowe :-)
Uff. To dobrze. Bo już się kwietniowych mrozów bałem. :lol:
PS. Szkoda że na 1 tak mało gwiazd.
grzegorzdz72
05-03-2018, 23:11
Uff. To dobrze. Bo już się kwietniowych mrozów bałem. :lol:
PS. Szkoda że na 1 tak mało gwiazd.
"Łysy" w pełni, więc ciężko o więcej gwiazd w kadrze :-)
"Łysy" w pełni, więc ciężko o więcej gwiazd w kadrze :-)
Aha. W takim wypadku w pełni zrozumiałe.
Bardzo ciekawe zdjęcia oraz miejsce. 5 pięknie prowadzi wzrok. Gratulacje.
Jedynka i trójka kapitalne! Absolutnie niesamowite. Reszta również bardzo dobra ale te dwa dla mnie mocno sie wybijają przed szereg
2pompony
05-03-2018, 23:42
Fajna łuna bije od drzew.
grzegorzdz72
05-03-2018, 23:48
Fajna łuna bije od drzew.
Z tamtej właśnie strony operował "łysy"
2pompony
05-03-2018, 23:57
Musiał być strasznie duży, skoro świecił na więcej niż pół widnokręgu, ale podobno ostatnio takie duże je robią.
grzegorzdz72
06-03-2018, 09:28
Musiał być strasznie duży, skoro świecił na więcej niż pół widnokręgu, ale podobno ostatnio takie duże je robią.
"znaFca księżyców" się znalazł ;-)
Pomysł, miejscówka-marzenie :smile: Obróbka jednak trochę zawodzi. Moim zdaniem za bardzo wyciągnąłeś niebo. Poświata wokół drzew średnio wygląda. Wiem czytałem, że to od księżyca. Trudno w to niestety uwierzyć, bo te jasności występują zarówno od strony łuny którą daje księżyc ja i z przeciwnej.
zbignief1946
30-03-2020, 22:17
podziwiam i GRATULUJĘ...duża wrażliwość