PDA

Zobacz pełną wersję : lampa błyskowa Meike Speedlight mk900

fotocent
02-03-2018, 19:53
Witam jestem początkującym fotoamatorem mającym sprzęt typu nikon d5100 .Wybaczcie jeżeli dubluje temat ale jak dotąd nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więc zapytam oficjalnie:).
Mam do nikosia lampę typu MeiKe SPEEDLIGHT MK900. Praktycznie nie używana dziś chciałem przygotować sprzęt na jutrzejsze urodziny córeczki a tu klops!
Lampę włączam i nie działa poprawnie a mianowicie po włączeniu mruga pulsacyjnie ekran i pulsacyjnie daje dźwięk (baterie nowe) gdy przytrzymam przycisk OK wszystko się pokazuje na ekranie ale po chwili nadal gaśnie i mruga ekran wraz z odgłosem pulsacyjnym dźwięku co może być przyczyną ??
Proszę o wsparcie zostało mi kilkanaście godzin do zrobienia zdjęć

r_m
02-03-2018, 20:14
Głupie pytanie - czy instrukcja obsługi coś mówi o takim zachowaniu lampy?

GonzoG
03-03-2018, 00:04
Wsadź do lampy porządne baterie (np. Duracel Ultra, Energizer, czy porządne akumulatorki jak Sanyo/Panasonic/Fujitsu Eneloop) i zobacz co wtedy.
Jeśli dalej tak samo, to prawdopodobnie stało się to co z takimi lampami się dzieje - uległa "biodegradacji", bo zachowanie wskazuje na problemy z zasilaniem.

fotocent
04-03-2018, 08:08
Faktycznie,kupiłem dobrej jakości akumulatorki i śmiga :)
Brakuje mi instrukcji do tej lampy muszę gdzieś poszukać na necie i zapoznać się z możliwościami jakie posiada.Całego nikona d5100 z dwoma obiektywami i tą lampą odkupiłem i tak naprawdę dopiero zaczynam pomału poznawać ten sprzęt.
Pozdrawiam