PDA

Zobacz pełną wersję : ile kosztuje zrobienie strony www - przentacja portfolio

fafniak
23-02-2018, 00:05
Wygląd - czysty minimalizm bez fajerwerków i flesza...
Schludny i oszczędny
Ergonomiczny - tak aby nie trzeba bylo domyślać się co gdzie jest
Możliwość prostego dodawania dowolnych treści (zdjęcia, zdjęcia+tekst, tekst, video)

Czy możecie kogos polecić ?

2pompony
23-02-2018, 00:22
Na Twoim miejscu zainteresowałbym się WordPressem. Jeśli Ci jakiś gimnazjalista za 4 piwa, lub student za flaszkę postawi (tzn skonfiguruje z 5 rzeczy) wordpressa, a następnie zainstaluje (dwa kliki) wybraną przez Ciebie minimalistyczną i schludną skórkę - dalsze dodawanie zdjęć, textu czy innych video nie będzie trudniejsze niż pisanie postów czy wstawianie zdjęć tu na forum.

Plusem jest to, że jak znudzi Ci się dotychczasowy layout, śmiesznie prosto będziesz mógł go zmienić na inny (są płatne i free, wybierać można z dziesiątków tysięcy, są mniej czy bardziej konfigurowalne). Są nawet skórki wyspecjalizowane jako portfolio - miniaturki, albumy i takie rzeczy...

fafniak
23-02-2018, 00:37
Jadę już na wordpresie od dawna i nie moge znaleźć czegoś co by spełniało moje zalozenia

docxxx
23-02-2018, 08:37
Jeśli Ci jakiś gimnazjalista za 4 piwa, lub student za flaszkę postawi (tzn skonfiguruje z 5 rzeczy) wordpressa, a następnie zainstaluje (dwa kliki) wybraną przez Ciebie minimalistyczną i schludną skórkę - dalsze dodawanie zdjęć, textu czy innych video nie będzie trudniejsze niż pisanie postów czy wstawianie zdjęć tu na forum.

A zdjecia zrobi ci bogaty frajer z D850. Albo gimnazjalista za paczke fajek, no bo przeciez to tylko pstryk i fotka jest.
Nie szanujesz pracy innych, a chcesz aby ciebie szanowali.

fafniak
23-02-2018, 09:43
Tzn. ja nie neguje że wordpress jest do tego dobry. Barzo miło rozwiązane możliwosći umieszczania plików.
Może w takim razie polecicie skórkę/nakładkę która jest schludna i minimalistyczna, obsługuje polskie znaki i oferuje kilka sposobów wyświetlania zdjęcia ?

grizz
23-02-2018, 10:03
Jadę już na wordpresie od dawna i nie moge znaleźć czegoś co by spełniało moje zalozenia

To musisz zlecić, by ktoś wykonał skórkę spełniającą Twoje założenia. Jak znasz wordpressa, to nie ma się co uczyć nowego rozwiązania.

fafniak
23-02-2018, 10:18
Znasz może namiary na kogoś?

spiritus
23-02-2018, 10:25
fafniak jak chcesz to zapytam kuzyna
Napisz mi na PW swoje wymagania to się zapytam czy nie ma nic innego na głowie i może to ruszy.

fafniak
23-02-2018, 10:42
Wieczorem napisze. Ok?

spiritus
23-02-2018, 10:47
Nie ma problemu

arkfil
23-02-2018, 11:23
Wygląd - czysty minimalizm bez fajerwerków i flesza...
Schludny i oszczędny
Ergonomiczny - tak aby nie trzeba bylo domyślać się co gdzie jest
Możliwość prostego dodawania dowolnych treści (zdjęcia, zdjęcia+tekst, tekst, video)

Czy możecie kogos polecić ?

Przyjrzyj się rozwiązaniom typu smugmug.com lub squarespace.com
Bardzo fajne strony foto można tam "wyklikać".
W perspektywie nawet kilku lat wyjdzie taniej niż tworzenie własnej strony.

2pompony
23-02-2018, 13:47
A zdjecia zrobi ci bogaty frajer z D850. Albo gimnazjalista za paczke fajek, no bo przeciez to tylko pstryk i fotka jest.

Nic nei zrozumiałeś z tego co napisałem. Fafniak pytał o cenę, więc mu przybliżyłem rynkowe koszty postawienia wordpressa, przy okazji dyskretnie zwracając uwagę na poziom trudności technicznych jakie temu towarzyszą.

Co do szanowania pracy innych - sam żyłem z produkcji serwisów internetowych, więc znając ten światek od podszewki jednocześnie odradzam udawanie się z tak prostymi sprawami do tzw. specjalisty, który za wpisanie dwóch hostów i wypełnienie jeszcze ze dwóch innych okienek potrafi wziąć stówkę, a może i więcej jak wyczuje że trafił na osobę nieświadomą.

Tzn. ja nie neguje że wordpress jest do tego dobry. Barzo miło rozwiązane możliwosći umieszczania plików.
Może w takim razie polecicie skórkę/nakładkę która jest schludna i minimalistyczna, obsługuje polskie znaki i oferuje kilka sposobów wyświetlania zdjęcia ?

Fafniak, obecnie, w dobie kodowania utf-8 prawie wszystko obsługuje polskie znaki, zaś sam wordpress oferuje otwartą architekturę, która pozwala trzecim podmiotom na tworzenie pluginów - w tym olbrzymiej ilości pluginów do prezentacji zdjęć. W zasadzie jedynym problemem jaki widzę jest ogrom wyboru jaki stoi przed kimś jak Ty: liczba skórek (które dodatkowo są do dostosowania w różnym stopniu) idzie już chyba w setki tysięcy, a na pewno w dziesiątki, liczba pluginów może nei tak duża, ale jest tego z kilkaset - więc głównym problemem nie jest znalezienie czegoś, tylko w ogóle przejrzenie tego ogromu, żeby coś wytypować.

Wszystko o czym mówiłem do tej pory jest darmowe, bo oprócz tego otwiera się kosmos możliwości płatnych: zarówno skórek jak i pluginów, a wszystko to konfigurowalne na wiele różnych sposobów.

Mane
23-02-2018, 15:49
To przy okazji może ktoś polecić jakieś składowisko skórek, gdzie nie trzeba przebijać się przez setki tys. themesów?

morzon
23-02-2018, 16:57
Na themeforest całkiem sprawnie działają tagi - wklikasz jakieś minimal/portfolio/photography/clean i wyskoczy ich paredziesiąt. Przeglądająć miniaturki już przynajmniej połowe odrzucisz, reszte możesz obczaić na live preview i spędzić na tym pół godziny - imo spokojnie się coś znajdzie.

nikoniarz
23-02-2018, 17:59

W czym problem jeśli obie strony godzą się świadomie na taki układ?

fafniak
23-02-2018, 19:16
Największym problemem jest to że boje się dokonać kolejnego złego wyboru.
Obydwie strony o ktre mi chodzi mam w stopce.
Na swojej testowałem ustawienia i okazuje się że cała masa zmian na których mi zależało i autorzy pomogli mi je uzyskać, zniknie przy aktualizacji skórki. podobno musże zrobić jakiś child theme a to już dla mnie jakis kosmos jest
Pomimo tych zman nadal zdjecia nie wyświetlają się tak jakbym sobie to wyobrażał. Mam wrażenei ze wywaliłem kupę kasy w błoto.

vid3
23-02-2018, 21:14
Wordpress to ten CMS w którym wszystko robi się od dupy strony?
Aby coś usunąć należy ... doinstalować nową wtyczkę.

raddeli
23-02-2018, 21:28

No właśnie nie. Chyba, że nie znasz WordPressa. Jest jeszcze ftp przez który usuniesz co chcesz bez żadnego "doinstalowania nowych wtyczek."
WP jest na tyle prosty, że każdy średnio ogarnięty użytkownik kompa go jest wstanie zakumać. Jestem totalnym samoukiem i kilka stron już "postawiłem".

grizz
23-02-2018, 23:00
Postawienie strony to małe piwo.
Utrzymanie jej to katorga jak ktoś w tym nie siedzi.

Naprawdę warto zainteresować się gotowymi rozwiązaniami jak smugmug czy Wordpress w hostingu,który zapewnia aktualizację.

fafniak
23-02-2018, 23:12
No dobra, rzyznaj że jestem debilem.
Czym jest ten smugmug ? Czy to jest coś co wgrywam do siebie na stronkę ?

grizz
23-02-2018, 23:22
Nie to strona pod prezentacje zdjęć.

Można dość fajnie personalizować.

fafniak
23-02-2018, 23:51
No ale widzę tam opcję własnej domeny... czy coś poplatalem?

morzon
24-02-2018, 00:24
Możesz też sprawdzić:

https://www.format.com

wygrałem w jakimś konkursie możliwośc zrobienia sobie u nich PF, ale jeszcze nie korzystałem, więc z własnego doświadczenia nie powiem. Ale wyglądają schludnie i czytelnie.

arkfil
24-02-2018, 00:43
No ale widzę tam opcję własnej domeny... czy coś poplatalem?

Jak najbardziej jest taka opcja w obydwu serwisach, które wcześniej wymieniłem.
Pozdr

fafniak
24-02-2018, 09:29
No poczytałem trochę.
Czyli całość zdjec będzie gdzieś na serwerach smugmug a na mojej domenie będzie przekierowanie jakieś? Czy ja dobrze zrozumiałem?

Edytka...
Żebym został dobrze zrozumiany... macie doczynienia z absolutnym debilem jeśli chodzi „o te sprawy” ;)
Wiec błagam o proste odpowiedzi.

grizz
24-02-2018, 09:38
Tak całość będzie na serwerach usługodawcy, a domena na nich będzie wskazywać.

Czyli zupełnie tak samo jak w przypadku "własnego" hostingu. Tam też zdjęcia są na jakimś serwerze i domena na nie wskazuje.

--

Pytanie co Ty chcesz od tej strony, jaką ma pełnić rolę. I co tak naprawdę denerwuje Cię w obecnym rozwiazaiu.

No i zasada jest prostsza. Im więcej miesznia i dostosowywanie pod siebie, tym potem więcej pracy w utrzymaniu tego. Jeżeli wybierzesz gotowe rozwiazanie bez mieszania, to możesz się skupić po prostu na tworzeniu treści.

fafniak
24-02-2018, 10:26
W obecnym rozwiązaniu denerwuje mnie sposób wyświetlania zdjec, miniaturek.Chcialbym żeby były proporcjonalne i zajmowały tyle samo miejsca. Choć przyznam że czasem byłoby fajnie moc to kontrolować w indywidualnych przypadkach.

Kolejna sprawa to kwestia wyświetlania całego zdjęcia 1:1, chciałbym aby zdjecie starało sie wypełnić ekran zachowując proporcje ale w przypadku gdy natywna rozdzielczość jest mniejsza niż rozdzielczość monitora żeby nie była powiększana.
W obecnym rozwiązaniu okazuje się że nie na wszystkich komp. działa...
Ahhh i bardzo bym chciał tworzyć „szpalty gazetowe” gdzie tekst oblewa zdjęcia, zdjęcia można powiększać.

Tylko prezentacja prac + teksty
Strona moja
Strona mojego taty

Borat1979
24-02-2018, 11:55

Nie ma to jak się wypowiedzieć o czym o czym się nie ma bladego pojęcia ;)

Postawienie strony to małe piwo.
Utrzymanie jej to katorga jak ktoś w tym nie siedzi.

Naprawdę warto zainteresować się gotowymi rozwiązaniami jak smugmug czy Wordpress w hostingu,który zapewnia aktualizację.

A co jest taką katorgą w utrzymaniu małej prywatnej strony bo nie kumam?

pawulon
24-02-2018, 17:05
Taką jak któraś z moich na wordpresie www.vivesa.pl lub www.pawelszczecinski.pl - za około 2k zł mogę zrobić.

grizz
24-02-2018, 17:48
Co jest katorgą?
Dbanie o aktualizację, żeby strona nie robiła brzydkich rzeczy.
Aktualizacje wtyczek. Skórki.
Im mocniej mamy serwis zmodyfikowany tym takie aktualizacje częściej powodują problemy...

Jeżeli mamy hosting, który na bieżąco aktualizuje nam skrypt (to znaczy w dniu wypuszczenia poprawki) i nasze modyfikacje nie rozwalają strony to jest fajnie. Inaczej to jest bez sensu - przy prywatnej,albo komercyjnej stronie małej działalności.

Borat1979
24-02-2018, 22:51
Co jest katorgą?
Im mocniej mamy serwis zmodyfikowany tym takie aktualizacje częściej powodują problemy...

Jeżeli mamy hosting, który na bieżąco aktualizuje nam skrypt (to znaczy w dniu wypuszczenia poprawki) i nasze modyfikacje nie rozwalają strony to jest fajnie. Inaczej to jest bez sensu - przy prywatnej,albo komercyjnej stronie małej działalności.
Jak ktoś używa jakiś dziwnych wynalazków to później ma problemy. Mam stronę od bodaj 4 lata i nigdy żadna aktualizacja nie spowodowała problemów.

fafniak
24-02-2018, 23:02
Znalazłem jakiś kolejny "temat" - tym razem darmowy
Może to śmiesznie brzmi ale dla mnie w tej chwili wygląda to tak że co z tego że zapłace za temat i support jak diabeł tkwi w szczegółach i problemy zaczynają sie pozniej...

vid3
25-02-2018, 00:17
Napisz w czym masz problem.
- domena .pl ok. 100 zł/ na rok
- hosting z pakietem aplikacji ok 100 zł / rok.
Reszty można nauczyć się w tydzień albo mniej.
Tyle to kosztuje.

fafniak
25-02-2018, 00:27
pisze o wykupieniu schematów/tematów - np. elegant themes. 50$ na rok a potem okazuje się że zmiany które chciałbym wprowadzić wymagają jakiś dziwnych działań. To dla mnie o jeden element za dużo. Po prostu

Carlos_lo
25-02-2018, 00:28

A co jest taką katorgą w utrzymaniu małej prywatnej strony bo nie kumam?

fafniak, zadales pytanie, tu masz ceny i ludzi, ktorzy moga to zrobic, do Ciebie nalezy diecezja;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

sailor
26-02-2018, 18:36

+10 :D

Co jest katorgą?

bez zartow .. aktualizacja wp i skorek to pare klikniec. Oczywscie jesli nie modyfikuje sie samodzielnie kodu - to nie ma z tym zadnego problemu.

pisze o wykupieniu schematów/tematów - np. elegant themes. 50$ na rok a potem okazuje się że zmiany które chciałbym wprowadzić wymagają jakiś dziwnych działań. To dla mnie o jeden element za dużo. Po prostu

znajdz skorki ktore maja update bezterminowy. wybieraj takich autorow ktorzy maja szanse istniec za rok czy dwa (mialem kiedys piekna skorke ktorej autor sie ulotnil i trzeba bylo stawiac na nowo). no i szukaj takiej malo skomplikowanej bo ja u siebie na prywatnej stronie mam kombajn ktory zupelnie nie ma sensu, a przeklikac trzeba milion opcji, co mnie wyjatkowo wkurza i zbieram sie by ja wywalic.

poswiec pare dni na samodzielne podlubanie w wp. Prosta strone jakiej potrzebujesz postawisz spokojnie sam. O ile masz przyzwoity hosting i troche czasu. Ja photoheaven.net po wielu "fachowcach" wg ktorych wszystko bylo niemal niemozliwe postawilem sam w 1 dzien. Jest troche niedorobek ale nie wiecej jak przy komercyjnej robocie :D przyznaje z checia bym taka robote oddal fachowcom, jesli keidys jakiegos znajde w przyzwoitej cenie to chetnie sie pozbede tego przywleju.

grizz
26-02-2018, 19:48
Kilka kliknięć jak się ma środowisko bez modyfikacji. Cały czas o tym piszę.

Ale i tak wtedy trzeba pilnować by punktualności ;)

Tak więc lepiej postawić go tam gdzie automaty dbają o aktualizacje. (Albo wybrać coś zupełnie bezstresowego).

https://www.wpwhitesecurity.com/wordpress-security-news-updates/statistics-70-percent-wordpress-installations-vulnerable/

Borat1979
26-02-2018, 22:12

Tak więc lepiej postawić go tam gdzie automaty dbają o aktualizacje. (Albo wybrać coś zupełnie bezstresowego).

https://www.wpwhitesecurity.com/wordpress-security-news-updates/statistics-70-percent-wordpress-installations-vulnerable/
Po prostu nie modyfikuje się tego czego się nie powinno.

A WP można ustawić aby aktualizował się automatycznie.

sailor
26-02-2018, 22:24

ktos kto szuka prostej strony nie bedize sie bawil w modyfikacje kodu. glownie z tego powodu ze nie ma o tym pojecia.
a jesli masz niemodyfikowana strone to mozesz ustawic automatyczna aktualizacje wordpressa. a zakladajac ze uzywac max 10 wtyczek ktore w wiekszosci tez mozna zautomatyzowac albo z raz w tygodniu zajrzec do panelu czy nie trzeba przeklikac to naprawde naklad pracy ktory mozna udzwignac. Owszem mozna placic co miesiac abonament za klikniecie "update" jesli ktos chce, czemu nie. tyle tylko ze prosta strona to nie lot w komsos, da sie to ogarnac bez zbytniego spinania sie.

a nawet jesli bedziesz tak cennym celem by ci te strone shakowac - nie jest problemem u providera przywrocic backup sprzed 2-3 dni.

grizz
26-02-2018, 23:23
Tak Tak backup sprzed dwóch dni. A atak kilka tygodni wcześniej.

Mniejsza oto. Powtarzanie to co pisałem. Jak strona jest bez modyfikacji to samemu jeszcze da się ją utrzymać. Brnięcie w szycie na wymiar (a tego chciał w dużej mierze autor wątku) to proszenie się o kłopoty.

sailor
26-02-2018, 23:31
Mniejsza oto. Powtarzanie to co pisałem. Jak strona jest bez modyfikacji to samemu jeszcze da się ją utrzymać. Brnięcie w szycie na wymiar (a tego chciał w dużej mierze autor wątku) to proszenie się o kłopoty.

ja odpadam. po znalezioeniu odpowiedniej skorki i przeklikaniu personalizacji ma sie strone na wymiar. naprawde ciezko wymyslic cos ponad ogolnie dostepne rzeczy. kwestia sprawdzenia paru skorek.
z backupem podobnie - jak masz do kitu hosting to i przez pol roku sienie dowiesz ze cos jest nie tak. a jak sie nie logujesz do panelu przez pare tygodni to faktycznie lepiej zaplac. poza tym - sprzed paru tygodni tez mozna backup wstawic :D
milego wieczoru

fafniak
26-02-2018, 23:40
No dobrze.
Powiedzmy że zatrzymałbym się na aktualnym motywie.
Czy mozecie polecić kogoś kto wprowadzi jakieś drobne modyfikacje ale tak żeby można było aktualizować motyw?
Nawet na zasadzie osobnegop pliku tekstowego z instrukcją gdzie mam to wkleić w "kod" motywu ?

sailor
27-02-2018, 00:44
No dobrze.
Powiedzmy że zatrzymałbym się na aktualnym motywie.
Czy mozecie polecić kogoś kto wprowadzi jakieś drobne modyfikacje ale tak żeby można było aktualizować motyw?
Nawet na zasadzie osobnegop pliku tekstowego z instrukcją gdzie mam to wkleić w "kod" motywu ?

Marcin - tak szczerze to na twojej stronie strasznie duzo sie rusza i skacze, a strona ze zdjeciami twojego ojca jest po prostu mega ponura. Obie wygladaja jak sprzed hmmm ladnych paru lat deliaktnie mowiac. nie wiem czy drobne modyfikacje cos zmienia a zbyt duze grzebanie w kodzie generuje pozniejsze problemy
rada ode mnie zeby poszukac prostego motywu bez wodotryskow. Dla przykaldu codestag ma motywy az nadto zaawansowane ale dosc latwe w konfiguracji https://themeforest.net/user/codestag/portfolio

fafniak
27-02-2018, 08:08
Kwestie gustu to śliski temat.
W tym linku nie widzę możliwości wypróbowania tych tematów, być może ślepy jestem. No chociaż przydałyby sie przykłady stron realnych

Edytka...
Nie twierdzę że są dobrze zrobione i dobrze wyglądają. To wynik mojej niewiedzy w połączeniu z brakiem możliwości modyfikacji. Dodałbym do tego że mi z kolei niewiele współczesnych stron sie podoba. Mam dość pewne wyobrażenia jak powinna strona wyglądać ale rozbija sie to wyobrażenie o możliwości modyfikacji stylów. Przynajmniej tych za które płaciłem lub znalazłem.

Rycerz
27-02-2018, 08:49
Taka rada. Nie wiem jak to się nazywa, ale warto pamiętać bo niektórzy właściciele stron o tym nie pamiętają.Trzeba dostosować automat ycznie przeglądanie twojej strony do różnych urządzeń. Żeby to można oglądać bez problemu na komputerze i bez problemu na smartfonie. Któraś z twoich stron rozjechał a się na smartfonie.

Kojocisko
27-02-2018, 10:53
Piszesz o RWD. W zasadzie każdy porządny theme do WordPressa to załatwia. Podejścia są dwa - albo nie ładujesz dużo forsy - czyli idziesz na kompromisy i wykorzystujesz standardowe możliwości theme, albo cię stać - zamawiasz zmiany i płacisz za ich utrzymanie. I moim zdaniem na takie kompromisy warto iść. Osobiście polecam theme Avada - stale rozwijany, zintegrowany z ciekawymi wtyczkami, ze znakomitym edytorem d&d. Naprawdę do ogarnięcia dla osoby nieprogramującej. A do galerii z wieloma zdjęciami - wydaje mi się, że jalbum nie ma dobrej konkurencji.

sailor
27-02-2018, 12:25
W tym linku nie widzę możliwości wypróbowania tych tematów, być może ślepy jestem. No chociaż przydałyby sie przykłady stron realnych

chyba nie ma. z realnych przykladow - na motywie OM jest postawiona bibliasmakow.pl

Dodałbym do tego że mi z kolei niewiele współczesnych stron sie podoba. Mam dość pewne wyobrażenia jak powinna strona wyglądać ale rozbija sie to wyobrażenie o możliwości modyfikacji stylów. Przynajmniej tych za które płaciłem lub znalazłem.
to nie poradze. mzoe musisz poszuakc kogos komu powiesz jak ma wygladac strona a on przeryje skortki i pokaze ci jak je ogarnac. ale to juz chyba lepiej faktycznie zlecic. powodzenia

- - - - kolejny post - - - - - -

Taka rada. Nie wiem jak to się nazywa, ale warto pamiętać bo niektórzy właściciele stron o tym nie pamiętają.Trzeba dostosować automat ycznie przeglądanie twojej strony do różnych urządzeń. Żeby to można oglądać bez problemu na komputerze i bez problemu na smartfonie. Któraś z twoich stron rozjechał a się na smartfonie.

to sie nazywa responsywnosc, chyba wszystkie nowe skorki maja juz ja zaimplementowana. jedne lepiej inne gorzej :D

Mane
27-02-2018, 12:28
Kojocisko
Używasz może gdzieś tego themesa Avada?

Kojocisko
27-02-2018, 13:20
www.kokodo.pl - choć ja zupełnie nie jestem webmasterem, więc strona jak strona. Ale doceniam zapewnione przez avadę mechanizmy. Ograniczeniem jest moja słaba wyobraźnia i estetyka, a nie mechanika strony.
I w zasadzie jestem w stanie dodać nowe elementy do strony w ciagu pojedynczych minut.

sam temacik: https://avada.theme-fusion.com/, zwłaszcza polecam edytor: https://avada.theme-fusion.com/fusion-builder-2/

fafniak
02-03-2018, 13:48
Czy ktos może spojrzeć na to ?
https://themeisle.com/themes/oblique-pro/upgrade/

mam już mętlik w głowie - zainstalowałem sobie "darmową wersję" z jakimiś ograniczeniami.
Opcja upgrade do "pro" jest dość droga a na tych płatnych tematach trochę sie już sparzyłem

Borat1979
02-03-2018, 18:33

Do wordpressa jest plugin (Duplicator), którym dosłownie trzema kliknięciami robisz backup całej strony w dowolnym monecie. Robię sobie taki backup za każdym razem jak dodaję coś do strony a plik pobieram na dysk. Bez problemu mogę sobie przywrócić stronę nie tylko z przed 2-3 dni ale sprzed kilku lat.

Jest to tak samo banalne jak wykonanie backupu katalogu LR.

Nic nie trzeba dzisiaj każdy porządny szablon ma to z automatu.

grizz
02-03-2018, 18:42
Ale Ty to znasz. Poświęciłeś czas na naukę. Opracowanie tego.
Backup sobie przywrocisz. Dodasz potem brakujące treści itd. oto poświęcając na to kolejne godziny.

Lubisz. Nie ma sprawy. Jak ktoś nie czuje tematu to będzie dla niego męczenie.

Borat1979
02-03-2018, 19:28
Ale Ty to znasz. Poświęciłeś czas na naukę. Opracowanie tego.
Backup sobie przywrocisz. Dodasz potem brakujące treści itd. oto poświęcając na to kolejne godziny.

Lubisz. Nie ma sprawy. Jak ktoś nie czuje tematu to będzie dla niego męczenie.

Człowieku co ty bredzisz?

Jak obrabiasz zdjęcia w LR czy pracujesz nad grafiką to po każdej większej robocie robisz sobie backup na dysk zewnętrzny. Dokładanie tak samo możesz zrobić ze stroną. Dodajesz nową treść do strony i przed wylogowaniem robisz sobie backup i masz kopię po każdej większej zmianie na stronie. To naprawę takie trudne do ogarnięcia?

grizz
02-03-2018, 19:56
To wytłumacz autorowi watka jak ma sobie wszystko skonfigurować, poinstalowac. Kopie zrobić. Aktualizacje.

Jasne. pewnie sobie poradzi, ale nie wszystkim sprawia radość poświęcanie na to czasu. Nawet jeżeli dla Ciebie to łatwe i przyjemne.

barracuda
02-03-2018, 20:26
Ja używam obecnie Big Gallery WP, moim zdaniem bardzo schludny i ciekawie wygląda. Jest kilka sposobów prezentacji zdjęć, od full screena po różne galerie.
Mogę podesłać link do mojej strony (aktualnie rozbudowuję jeszcze), jesli ktoś jest zainteresowany.

Dodam jeszcze, że zrobiłem wszystko sam od początku do końca, a nie mam większego doświadczenia w tworzeniu stron. Instalacje zarówno motywów jak i samego wordpressa są dość intuicyjne.

Edit: A na pytanie autora, ile to kosztowało, nie umiem teraz odpowiedzieć dokładnie, ale zakup tego motyw to było chyba coś około 100zł jeśli się nie mylę.

fafniak
03-03-2018, 01:29
Ja używam obecnie Big Gallery WP, moim zdaniem bardzo schludny i ciekawie wygląda. Jest kilka sposobów prezentacji zdjęć, od full screena po różne galerie.
Mogę podesłać link do mojej strony (aktualnie rozbudowuję jeszcze), jesli ktoś jest zainteresowany.

Dodam jeszcze, że zrobiłem wszystko sam od początku do końca, a nie mam większego doświadczenia w tworzeniu stron. Instalacje zarówno motywów jak i samego wordpressa są dość intuicyjne.

Edit: A na pytanie autora, ile to kosztowało, nie umiem teraz odpowiedzieć dokładnie, ale zakup tego motyw to było chyba coś około 100zł jeśli się nie mylę.

kupiłem i jak narazie jestem totalnie zagubiony
niebałdzo widzę opcje które powinny być...

detka
14-03-2018, 15:25
na wordpress trochę się znam, także mogę wam pomóc.

fitAgnieszka
15-03-2018, 09:35
Najlepiej zrobić samemu, kupić domenę (która nie jest droga) plus oczywiście hosting, najlepiej postawić na WordPressie bo jest najłatwiejszy i bardzo intuicyjny. Spokojnie taką stronę z własnym portfolio można łatwo i tanio ogarnąć.

DreK
21-05-2019, 18:04
Trochę odgrzebuje temat, czy ktoś z was robił sam stronę w WebWave albo WIX ?? Czy warto korzystać z tych kreatorów ? Chciałbym stworzyć sam stronę, w wordpressa się nie zagłębiałem.