PDA

Zobacz pełną wersję : Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

nikoniarz
22-02-2018, 13:20
https://photorumors.com/2018/02/21/tamron-announcement-tomorrow-70-210mm-f-4-di-vc-usd-and-28-75mm-f-2-8-di-iii-rxd-lenses/
https://www.optyczne.pl/12075-news-Tamron_28-75_mm_f_2.8_Di_III_RXD.html
https://www.fotopolis.pl/newsy-sprzetowe/obiektywy/29994-tamron-28-75-mm-f-2-8-di-iii-rxd-producent-zapowiada-reporterski-zoom-do-sony-e

akustyk
22-02-2018, 14:18
toz to do Sony bezlusterkowego tylko

nikoniarz
22-02-2018, 14:25
Więc niech ktoś przeniesie bądź usunie jeśli to nie miejsce ;)

CC_PL
22-02-2018, 14:59
Więc niech ktoś przeniesie bądź usunie jeśli to nie miejsce ;)

Oj tam, niedługo wszyscy będziemy mieli Sony! Zmierzch lustrzanek szybko nadchodzi.

madebyzosiek
22-02-2018, 15:04
Przeniesione :) Mnie ta informacja nawet cieszy... Największą wadą A7 jest brak przyzwoitego zooma w rozsądnej cenie. Skoro Sony nie potrafi, to może Tamron pomoże ;)

Oj tam, niedługo wszyscy będziemy mieli Sony! Zmierzch lustrzanek szybko nadchodzi.

Noooo, już się zamiatają :D

puch24
22-02-2018, 15:06
Lustra zaczynają rdzewieć na potęgę.

CC_PL
22-02-2018, 15:37
Przeniesione :) Mnie ta informacja nawet cieszy... Największą wadą A7 jest brak przyzwoitego zooma w rozsądnej cenie. Skoro Sony nie potrafi, to może Tamron pomoże ;)

Noooo, już się zamiatają :D

Ja to napisałem pół-żartem, pół-serio... Ale sami widzicie, że jest pewien marazm jeśli chodzi o rozwój luster (i ich sprzedaż!), a bezlusterkowce rosną w siłę, rynek się powiększa.

Nie mówię, że bezlusterkowce są jakieś super-hiper niewiadomo co. Ale duże niektóre poważne wady bezlusterkowców debiutujących kilka lat temu jak np. powolny, słaby AF zostały już zażegnane. Nadal są pewne minusy, jak prądożerność / przeciętna wydajność na jednym akumulatorze. Dużo osób się skarży na wizjery elektroniczne. Ale to za kilka lat też będzie historia. Tak jak i sprawa dostępności szkieł, zobaczcie ile jest premier szkieł dla Sony w ciągu ostatniego roku? Sigma, Samyang, teraz jeszcze Tammy

Może nie rdzewieją, ale jakby trochę stoją w miejscu ;) Ja do DSLRów nic nie mam (no może poza BF/FF które zdarzają się zbyt często). Cenie sobie gabaryty lustrzanek (dobrze trzyma się je w łapach) / ergonomie i przede wszystkim duży wybór obiektywów w jeszcze akceptowalnych cenach. Ale myślę, że przed DSLRami jest jeszcze ok. 7-12 lat i za kilkanaście lat nie będzie ich wcale, nawet najdroższe pro body mają średnie szanse na przetrwanie.

nikoniarz
22-02-2018, 15:41
Ale sami widzicie, że jest pewien marazm jeśli chodzi o rozwój luster.

Na jakiej podstawie takie wnioski? Lustra produkowane są dalej bez względu na segment (amatorskie, pro itp), ciągle wychodzi nowa optyka do nich... Ja marazmu nie zauważam.

hostman22
22-02-2018, 18:16
Na jakiej podstawie takie wnioski? Lustra produkowane są dalej bez względu na segment (amatorskie, pro itp), ciągle wychodzi nowa optyka do nich... Ja marazmu nie zauważam.

..... hmmm.... a ost. słoik pod bagnet A..? :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Tylko chyba przez ten pryzmat należy patrzeć ;).
Szkoda bo do A900 długo się śliniłem...

ksh
22-02-2018, 18:20
Marazm to ja widzę w bezlustrach bo jak sie przyglądnąć na olympusa, który ma największą sprzedaż na świecie to od wielu lat tylko sie numerki zmieniają i nic rewolucyjnego nie pojawia się bo chyba nie jest rewolucją zwiększenie klatek w video z 30 na 60, zwiększenie matrycy z 12 na 16Mpix czy dotykowe ekrany itp.
W lustrzankach wysoki poziom uzyskano też kilka lat temu i mamy ewolucje funkcji, taką małą rewolucją osobiście uważam jest pojawienie się tak dobrej matrycy BSI jaka jest w D850 i to co sony dopiero zapowiada odnośnie odczytu danych z całej matrycy w jednym czasie, podejrzewam że nie będzie to możliwe jeszcze w matrycach powyżej 24Mpix ale jest i to może być małą rewolucja jak nie będzie nas ograniczać czas zapisu każdej klatki i też z tym związany shuttering.
Fuji też ma zadyszkę i doszli do ściany technologicznej ze swoimi matrycami.

Następna rewolucja to będzie Sony medium format i też z bagnetem FE ;)

nikoniarz
22-02-2018, 18:30
..... hmmm.... a ost. słoik pod bagnet A..? :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Tylko chyba przez ten pryzmat należy patrzeć ;).
Szkoda bo do A900 długo się śliniłem...

Chyba nie rozumiem :D

hostman22
22-02-2018, 20:41
Chyba nie rozumiem :D

jeżeli lustra umierają, to tylko w Sony ost. premiera obiektywu pod bagnet z lustrem była chyba w 2015 roku. Sony obrało inną drogę i dobrze :), ale lustra będą jeszcze długo - jest K-1 II :grin:

maxwawa
23-02-2018, 15:05

w moim D600 wymieniam olej na matrycy co 15k więc nie zardzewieje :)

puch24
23-02-2018, 15:33
15k - jak fabryka przykazała! :-)

nikoniarz
23-02-2018, 15:39
Moje lustra nie były smarowane od 350 tys (łącznie) więc nie wiem czy najpierw zardzewieją czy odpadną...