Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Małgorzata
Ned Stark
19-02-2018, 20:53
Wszystkie uwagi oczywiście wskazane zarówno te krytyczne (szczególnie cenne) jak i te pochwalne (jeśli ktoś chciałby pochwalić, że się podoba czy coś to autor chętnie zostanie po plecach poklepany)
5190
Xavier80
19-02-2018, 20:58
dla mnie też
To ja się wyłamię. Dla mnie podwójna bomba.
Ned Stark
20-02-2018, 00:59
dziękuję... no to jak się spodobało to daję jeszcze jedno ;-) Modelka: Małgorzata Felisiak (na MM Margaret_1)
5217
Carlos_lo
20-02-2018, 01:55
niby przebieg maly ale cos tam widac;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Podoba mi się światło.
Podoba mi się ustawienie modelki.
Zdjęcia mi podobają się i niesamowite dla mnie jest że sa osoby z tak różnymi „obliczami” ( który raz już coś takiego widzę a zawsze mnie to fascynuje, asymetria jest niesamowita)
Jak ogromnie różni sie postać na pierwszym zdjęciu od tej na drugim.
Oczywiście te roznice podkreśliłeś trochę światłem
Drugie zdjecie jest bardzo ladne- swiatlo, posing... przyjemnie patrzec.
Zdecydowanie 2. świetnie pod względem światło-cień. Wszystko tak jak trzeba.
Również tylko 2, w jedynce konturowanie światłem takiego bałaganu na głowie to słaby pomysł co zresztą widać po porównaniu 1 i 2.
W ciekawy sposób potrafiłeś podkreślić i pokazać nietypową urodę modelki. Przykład twórczości gdzie światło i cień uzupełniają się, tworząc ciekawą plastykę. Na pierwszym zdjęciu delikatnie zmniejszyłbym jasność na twarzy w okolicy prawego oka. Tęczówka prawego oka oraz powieka minimalnie zbyt jasne.
Ned Stark
20-02-2018, 15:59
Naprawdę dzięki za szeroki odzew. Wszelkie uwagi i różne spojrzenia są dla mnie bardzo cenne. Może powinienem wrzucić wszystko od razu, ale tak pomyślałem, że nad jednym zdjęciem łatwiej się skupić... zatem teraz numer trzy
5225
Ładna kolorystka i zdjęcie.
Ned Stark
20-02-2018, 20:28
No i ostatnie, które jest warte pokazania
5230
Nadal nie podoba mi się to, co robisz z jej oczami.
Ned Stark
21-02-2018, 10:18
Nadal nie podoba mi się to, co robisz z jej oczami.
hm mówisz, że za bardzo rozjaśniam ?
Mnie się akurat te b&w bardziej podobają od koloru... ;)
Odrobinkę mniej jasności a zachowałbyś więcej szczegółów i naturalności. Świetne zdjęcie.
Ned Stark
21-02-2018, 14:12
Odrobinkę mniej jasności a zachowałbyś więcej szczegółów i naturalności. Świetne zdjęcie.
Pewnie masz rację, często wracam do jakiegoś zdjęcia i się dziwię dlaczego takie jasne oczy i widzę, że mam tendencję do przesadnej obróbki... dzięki
Wedlug mnie w cz&b jeszcze jakos to wyglada, ale w kolorze troche za bardzo te oczy widac.