PDA

Zobacz pełną wersję : Systemy antykradzieżowe- jak, gdzie i po co?

Teu
18-02-2018, 14:00
Jak wszyscy doskonale wiemy (bo tego doświadczamy) fotografia to kapitałochłonne hobby, które zabieramy ze sobą w różne miejsca- czasami w dzikie ostępy, bez cienia żywej duszy, a czasami w środek turystycznego zgiełku, narażając się tym samym na zazdrosne spojrzenia i lepkie ręce.

Dzięki Bogu i odrobinie nieufności w kierunku społeczeństwa jeszcze ani razu żadna przykra sytuacja mi się nie zdarzyła, ale jak było z Wami?

Macie jakieś prewencyjne sposoby- torby, maskowania, hakownice, klipsy, pasy etc.? 8)

madebyzosiek
18-02-2018, 15:32
Używam plecaków Flipside, czyli dostęp do sprzętu jest od pleców. Do tego aparat zawsze na szyi lub na ramieniu, a ostatecznie obowiązany paskiem o nadgarstek. Nie czuję jakiegoś szczególnie dotkliwego obserwowania... Czasy się trochę zmieniły, dziś lustro nie jest jakimś szczególnie wspaniałym dobrem...

Rafaello666
11-03-2018, 21:03
Ostatnio nabyłem uchwyt Peak Design, Capture. Jako, że z natury jestem nieufny, to pasek też mam przewieszony przez szyję. Uchwyt, oprócz wygody daje mi dodatkowe zabezpieczenie - oprócz paska jest płytka, którą trzeba zwolnić przyciskiem, więc szybkie wyrwanie aparatu raczej nie wchodzi w grę. Nie rozwiązuje to oczywiście kwestii jakiegoś rozboju z użyciem siły :), ale wydaje mi się to całkiem niezłym zabezpieczeniem.

Jochen
12-03-2018, 12:21
Ja też używam plecaka oferującego dostęp do sprzętu tylko od strony pleców, konkretnie jest to Dakine. Nie odnotowałem żadnych problemów.