Zobacz pełną wersję : opis 300-setek
dragonfly
09-06-2007, 22:38
witam
szukam obiektywu stało ogniskowego do mojego Nikosia D50 problem w tym, że znalazłem takie oto obiektywy:
Nikkor 300/4 ED
Nikkor 300/2.8 ED D AF
Nikkor 300/4 ED D AF-S
Nikkor 300/2.8 ED D AF-S II
czy ktos wie czym różnią się w/w modele (chodzi o oznaczenia AF, AF-S, AF-S II oraz brak oznaczenia AF)
zaznaczam, że wszystkie obiektywy zostały zakwalifikowane jako "Obiektywy Nikon AF"
dzięki za pomoc
czy ktos wie czym różnią się w/w modele (chodzi o oznaczenia AF, AF-S, AF-S II oraz brak oznaczenia AF)
Ja wiem, ale Ci nie powiem, boś k...a leń. Wrzuć to w google, zobaczysz, że lektury będziesz miał mnóstwo, a do tego trochę zdjęć.
To ja pomogę bo pebees jest znany z tego że jest chamski i zgryźliwy:mrgreen: :wink:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=12314
Następnym razem najpierw poszukaj
dragonfly
10-06-2007, 20:53
pebes czy jak ci tam, skoro nie masz ochoty odpowiadać najlepiej sie nie odzywaj, a jeśli już zdecydujesz się komuś odpowiedzieć w tak kretyński sposób zrób to chociaż tak, jak na porządnego kretyna przystało. Możesz poszerzyć zakres swojego zubożałego słownictwa zaglądając do słownika (a może nawet kilku). Jeśli jesteś inteligentny (w co wątpię) na pewno coś wymyślisz. Następnie pomyśl (chociaż to również może sprawić ci trudności) do czego służy to forum, jeśli nie dojdziesz do konkretnych wniosków lepiej zrezygnuj z odwiedzania forum.
jarek 76 - dzięki za link, choć nie do końca jestem usatysfakcjonowany znalezionymi tam informacjami, owszem znalazłem co oznacza AF, AF-S i AF-S II ale nic na temat braku AF nie ma, a wiem że obiektyw jest z autofokusem, więc jak to jest?
pebesowi z góry dziękuję za głupie rady.
pebes czy jak ci tam, skoro nie masz ochoty odpowiadać najlepiej sie nie odzywaj, a jeśli już zdecydujesz się komuś odpowiedzieć w tak kretyński sposób zrób to chociaż tak, jak na porządnego kretyna przystało. ...
Na dzień dobry zasłużyłeś na ostrzeżenie, leniu.
Pozdrawiam
pebes czy jak ci tam, skoro nie masz ochoty odpowiadać najlepiej sie nie odzywaj, a jeśli już zdecydujesz się komuś odpowiedzieć w tak kretyński sposób zrób to chociaż tak, jak na porządnego kretyna przystało. Możesz poszerzyć zakres swojego zubożałego słownictwa zaglądając do słownika (a może nawet kilku). Jeśli jesteś inteligentny (w co wątpię) na pewno coś wymyślisz. Następnie pomyśl (chociaż to również może sprawić ci trudności) do czego służy to forum, jeśli nie dojdziesz do konkretnych wniosków lepiej zrezygnuj z odwiedzania forum.
jarek 76 - dzięki za link, choć nie do końca jestem usatysfakcjonowany znalezionymi tam informacjami, owszem znalazłem co oznacza AF, AF-S i AF-S II ale nic na temat braku AF nie ma, a wiem że obiektyw jest z autofokusem, więc jak to jest?
pebesowi z góry dziękuję za głupie rady.
Twój czwarty post... kultury nie masz za grosz. Cytuję całość, by dla potomnych zostało, żem kretyn :)
Nie chcesz moich rad, dobrze, dam Ci cudzą, jednego z moich nauczycieli z podstawówki (nie był kretynem, jakby co.. ) - najpierw szukaj, później czytaj, a na samym końcu pytaj.
dragonfly,
Ja tutaj jestem krótko, ale mimo wszystko takiego chmstwa jeszcze nie widziałem.
A lubię tutaj być, bo właśnie mało takich forów w sieci bez zawiści, niestety...
Totalne lenistwo, widać kolejna neostrada na komunię....
:/
dragonfly
10-06-2007, 22:00
dziwne, koleś odpowiada używając niecenzuralnych słów i nazywa kogoś leniem - to chyba nie jest najkulturalniejsze zachowanie nie? - (no chyba że na tym forum panują inne zasady). drugi odpowiada mu tak, jak na to zasłużył i zaczynają się dziać dziwne rzeczy. czyżby tylko dlatego że chamski i zgryźliwy pebes (czy jak mu tam) miał 3231 postów? a ja 4? jeśli większość postów pebesa były pisane w tak chamski sposób to nie wiem czy moje 4 nie są wartośćiowsze niż jego 3231.
wracając do sedna sprawy, jeśli wiedział (a wiedział) że na forum był już taki (bądź podobny) post wystarczyło zwrócić kulturalnie uwagę i obeszło by sie bez ceregieli
takie jest moje zdanie i nie uważam żebym to ja tutaj był w jakikolwiek niekulturalny
dziękuję
puchbeary
10-06-2007, 22:06
czyżby tylko dlatego że chamski i zgryźliwy pebes (czy jak mu tam) miał 3231 postów? a ja 4? jeśli większość postów pebesa były pisane w tak chamski sposób to nie wiem czy moje 4 nie są wartośćiowsze niż jego 3231.
Rozwiązanie jest bardziej prozaiczne choć ty go najwyraźniej nie widzisz - pebees ma po prostu święta rację w tym co pisze - jestes leniem do potegi albo nie potrafisz skorzystać z czegos takiego jak google lub forumoweh "szukaj".
wracając do sedna sprawy, jeśli wiedział (a wiedział) że na forum był już taki (bądź podobny) post wystarczyło zwrócić kulturalnie uwagę i obeszło by sie bez ceregieli
takie jest moje zdanie i nie uważam żebym to ja tutaj był w jakikolwiek niekulturalny
dziękuję pytam raz jeszcze ? Umiesz skorzystać z google lub z "szukaj"?? Powinieneś od tego zacząć "i obeszło by sie bez ceregieli".
dziwne, koleś odpowiada używając niecenzuralnych słów i nazywa kogoś leniem - to chyba nie jest najkulturalniejsze zachowanie nie?
Kolesiostwa na tym forum nie ma. Niecenzuralnych słów nie użyłem. Leniem jest każdy, kto czeka, aż mu się coś na tacy poda, nie wkładając w uzyskanie czegokolwiek żadnego wysiłku. Informacji na szukany przez Ciebie temat jest w internecie mnóstwo. Nie tylko na tym forum.
Kultura to nie tylko słownictwo, choć może się tak kojarzyć. Nie zamierzam Cię w tym temacie pouczać.
czyżby tylko dlatego że chamski i zgryźliwy pebes (czy jak mu tam) miał 3231 postów? a ja 4? jeśli większość postów pebesa były pisane w tak chamski sposób to nie wiem czy moje 4 nie są wartośćiowsze niż jego 3231.
Pogadamy, gdy po raz 5243 będziesz czytał to samo pytanie :)
Wystarczyło w wyszukiwarkę wpisać AFS AIS i obeszłoby się bez zadawania pytania.
Zwróć uwagę na Twój sposób pisania, mówienia. Mowa i pismo to też elementy kultury.
dragonfly,
Ja tutaj jestem krótko, ale mimo wszystko takiego chmstwa jeszcze nie widziałem.
A lubię tutaj być, bo właśnie mało takich forów w sieci bez zawiści, niestety...
[OT- on]
Przeglądałeś topic o skradzionej D80? Kultowy... :mrgreen:
[OT- off]
@ Dragonfly:
Jesteś z ForumCM, czy zbieżność nicków ?
(http://www.forum.nikon.org.pl/member.php?u=9822)
andrzej_laskowski
11-06-2007, 11:31
dragonfly,
Proste. Jakie pytanie taka odpowiedź.
Moim zdaniem i tak delikatnie jak na niego.
Ja bym odpowiedzial tak samo.
dragonfly nie masz się co dziwić że tak koledzy reagują .
Jeśli takie pytania pojawiają się z częstotliwością gaf popełnianych przez nasz rząd to sam odpowiedz sobie na pytanie dlaczego wywołuje to burzę
Oczywiście moja odpowiedź była tylko ŻŻP ( żenujący żart prowadzącego ):mrgreen:
dziwne, koleś odpowiada używając niecenzuralnych słów i nazywa kogoś leniem - to chyba nie jest najkulturalniejsze zachowanie nie?
[...]
dziękuję
Nazwał "leniem", co jest przykre, ale nie obraźliwe - i wygląda na prawdziwe w tym przypadku.
Zaklął sobie pod nosem przy tym (i sam to wykropkował), co jest przez nas tu wielu (tak myślę) odbierane jako rubaszny żart - a nie było to nic osobistego.
Gdyby Kolega wczytał się trochę w to forum (a przecież zarejestrował się w kwietniu, więc miał szansę), to taki klimat nie byłby mu obcy. Zanim się zażąda, aby ktoś wykonał za kogoś dużo pracy (poszukiwawczej na przykład), to warto się dostosować do panującego w tym miejscu klimatu.
A "kolesiostwo" na tym forum jest, ale takie pozytywne, w dobrym tego słowa znaczeniu - takie jest moje zdanie (bardziej znane pod hasłem "koleżeństwo")...
Obraziłby cie jakby powiedział, że jesteś śmierdzącym leniem... (o ile oczywiście zachowujesz higienę i korzystasz z dobrodziejstw łazienki) a stwierdzenie żeś leń trafne. I łącze się z kolegami którzy nie popierają chamstwa na tym forum. A niestety poza tobą nikt tu chamski nie był (jeśli chcesz oceniać peebesa to przeczytaj więcej niż jeden jego post!!!!)