PDA

Zobacz pełną wersję : D7200 Wyłączanie podpowiedzi na ekranie

daroili93
24-01-2018, 10:17
Cześć, od bardzo niedawna jestem posiadaczem d7200, wcześniej miałem d90 i d7000.

Mam problem odnośnie wyświetlacza informacji. W momencie naciśnięcia jednego z przycisków po lewej WB/QUAL/ISO oprócz informacji na małym, górnym ekranie LCD podświetlają się informacje na głównym ekranie informacji. Przeszukałem całe menu i wszystkie ustawienia.

Jest możliwość wyłączenia wyświetlania podpowiedzi na ekranie głównym?

ksh
24-01-2018, 10:36
Czytanie instrukcji polecam :)
d4

woto
24-01-2018, 11:59
Wydaje mi się, że info o zmianie balansu i jakości zdjęć jest wyświetlane tylko na głównym ekranie. Górny nie wyświetla tych informacji. ISO jest na obu wyświetlaczach.

nikoner89
24-01-2018, 13:18
Nie można wyłączyć podpowiedzi na ekranie głównym przy wb :/ Mnie także irytuje włączanie obu wyświetlaczy. Przy iso jest podobnie, chociaż istnieje pewien trick. Wystarczy zdefiniować przycisk rec jako iso (działa tylko w trybie fotografowania, w nagrywaniu nie). Wtedy zapala się tylko pomocniczy wyświetlacz :D Dodatkowo przycisk rec jest umiejscowiony w lepszym miejscu, niż ten dedykowany do iso, więc zyskuje się na ergonomii. Szczerze polecam!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

ILikeRed
24-01-2018, 15:28
Nie można wyłączyć podpowiedzi na ekranie głównym przy wb :/ Mnie także irytuje włączanie obu wyświetlaczy. Przy iso jest podobnie, chociaż istnieje pewien trick. Wystarczy zdefiniować przycisk rec jako iso (działa tylko w trybie fotografowania, w nagrywaniu nie). Wtedy zapala się tylko pomocniczy wyświetlacz :D Dodatkowo przycisk rec jest umiejscowiony w lepszym miejscu, niż ten dedykowany do iso, więc zyskuje się na ergonomii. Szczerze polecam!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

j/W Czerwona Kropka z REC jako ustawianie ISO sprawdza się bardzo dobrze.

daroili93
25-01-2018, 13:53
Dzięki za odpowiedzi,

Przetestuję opcję z przyciskiem do nagrywania. Nie pozostaje nic tylko modlitwa o update oprogramowania

OjTam
25-01-2018, 17:16
Nie pozostaje nic tylko modlitwa o update oprogramowania

Tia... Nikon nawet nie chce zaktualizować softu w D7200 żeby w pełni dało się AF-P używać.