Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 158 - GŁOSOWANIE
siemalysy
22-01-2018, 23:02
Siema :-)
Zapraszam Was do wzięcia udziału w głosowaniu 158 edycji RAWków. Dziękuję za wszystkie przesłane prace. Mamy 12 sztuk, za które bardzo Dziękuję :-D Zachęcam do podziwiania prac i głosowania.
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: trzy!!!) prace jakie Wam się podobają.
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej.
Autorem zdjęcia jest: OjTam
Termin głosowania mija za 3 dni - czwartek (25.01.2018r.)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD danym zdjęciem.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę autora rawka (inni oczywiście też mogą) o wypowiedzenie się na temat zwycięskiej pracy.
ORYGINAŁ
3820
WASZE PROPOZYCJE
1
3821
2
3822
3
3823
4
3824
5
3825
6
3826
7
3827
8
3828
9
3829
10
3830
11
3831
12
3832
Paczka z pracami jest tu =>klik (https://drive.google.com/file/d/1D1GPFAFtISOLQpMt8c5DQt4qLoQ9vAtp/view?usp=sharing)
Pliki XMP (https://drive.google.com/file/d/0BxLoOEH1-GpaSDAwRFB5bERHYTQ/view?usp=sharing)
Przypominam, że po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informacją.
Życzę udanego głosowania :-)
:-)
Widzę, że przy publicznych ankietach zostajesz? :p
To fajnie.
siemalysy
22-01-2018, 23:07
Widzę, że przy publicznych ankietach zostajesz? :p
To fajnie.
Wiesz OjTam. Pomyślałem sobie, że jak będzie wiadomo kto jak głosował to może uda się po głosowaniu wciągnąć część z uczestników i głosujących do dyskusji o oddanych głosach itp.
No i jakoś tak może mniej będzie samogłosów. ;)
..może mniej będzie samogłosów. ;)Nie powinno ich być wcale. I będzie łatwo policzyć czy ktoś oddał max 3 głosy.
Belka jest.
Międzyforumowe rawki były mocniej obsadzone (w sensie że miały więcej uczestników) :) nie wiem czy to kwestia trudności plikó, terminu czy jednak chęci szerszej konfrontacji.
110% Kosmosu... :mrgreen: :lol:
Nie powinno ich być wcale.
Pełna zgoda. Ale... Wiesz, ludzie są różni...
Norma na 2 zabawy w przód wyrobiona... :)
Pamiętam jakie spięcia były jak poruszałem temat głosowania na samego siebie... :mrgreen: :lol: :lol: :lol: NW widzę że i tu po mojej myśli... ;)
Bo samogłosy to fstyt i chańpa. :lol:
Zastanawiałem się przez moment czy nr 11 był obrabiany... :mrgreen: Jeden bezwzględny faworyt jest i pozostałe dwa głosy nie wiem na co dać ;)
- - - - kolejny post - - - - - -
Bo samogłosy to fstyt i chańpa. :lol:
Ciekawe czy się zaraz jeden specjalny troll zjawi... :mrgreen:
tbogdanowicz
23-01-2018, 17:13
Nie do końca zgadzam się z Wami w kwestii głosowania na samego siebie. Jeśli ktoś obrobił zdjęcie w konkretny sposób to znaczy że albo lepiej nie umiał (:mrgreen:) albo dla niego taka wersja jest najlepsza. Czasami jest kilka prac baaardzo podobnych i jeśli ich autorzy uważają że to właśnie najlepsza wersja obróbki, to mają sporą szansę zagłosować na siebie, nawet niechcący (zakładając duże podobieństwo).
Dodatkowo przy wieloforumowej zabawie było tak dużo prac, że można było się pomylić i zagłosować na inne zdjęcie niż się chciało. Dobrze by było, gdyby zablokować możliwość głosowania na siebie samego, by nie było takich głosów bardziej lub mniej świadomych.
Tylko czy to jest realne???
No właśnie podobno nie.
siemalysy
23-01-2018, 18:41
Jakiś przeciek? Czy czekamy do 20 głosujących?
Nie powinno ich być wcale. I będzie łatwo policzyć czy ktoś oddał max 3 głosy.
Belka jest.
Międzyforumowe rawki były mocniej obsadzone (w sensie że miały więcej uczestników) :) nie wiem czy to kwestia trudności plikó, terminu czy jednak chęci szerszej konfrontacji.
Teoretycznie nie powinno byc wcale głosów na siebie ale... Jeżeli ktoś uważa, że jego praca jest najlepsza z całego zestawienia to głosuje na siebie :-D
Z ilością uczestników jest różnie. Ciężko wyczuć co dokładnie stoi za słabą frekwencją. Ja nie pokusiłbym się z podaniem jednej konkretnej przyczyny bo wg. mnie jest to bardziej złożone. W między forumowych RAWkach frekwencję mieliśmy najlepszą z naszego forum. Trzeba się cieszyć i bic brawo uczestnikom. Ale czy taka frekwencja utrzyma się i pod koniec roku będzie takie zainteresowanie? Może będzie jeszcze większe, nie wiemy tego. Być może jednym z bodźców były nagrody... Ważne, że ktoś tu jest i możemy się bawić ;-)
Dla mnie jedna z propozycji nawet przekracza miano kosmosu ;-)
Pamiętam jakie spięcia były jak poruszałem temat głosowania na samego siebie... :mrgreen: :lol: :lol: :lol: NW widzę że i tu po mojej myśli... ;)
Coś pamiętam ale nie jestem pewien, że o dobrym czasie myślę ;-)
Nie do końca zgadzam się z Wami w kwestii głosowania na samego siebie. Jeśli ktoś obrobił zdjęcie w konkretny sposób to znaczy że albo lepiej nie umiał (:mrgreen:) albo dla niego taka wersja jest najlepsza. Czasami jest kilka prac baaardzo podobnych i jeśli ich autorzy uważają że to właśnie najlepsza wersja obróbki, to mają sporą szansę zagłosować na siebie, nawet niechcący (zakładając duże podobieństwo).
Dodatkowo przy wieloforumowej zabawie było tak dużo prac, że można było się pomylić i zagłosować na inne zdjęcie niż się chciało. Dobrze by było, gdyby zablokować możliwość głosowania na siebie samego, by nie było takich głosów bardziej lub mniej świadomych.
Nie da się zablokować możliwości głosowania na własną pracę. To trudny temat. Też nie da się ustawić maksymalnej liczby oddanych głosów. Można tylko ograniczyć do max. 1 głosu :-D Ale nie tędy droga :-)
Głosowanie na samego siebie kojarzy mi się z urynoterapią... są tacy co twierdzą że to zdrowe... :mrgreen:
tbogdanowicz
23-01-2018, 19:23
Nie da się zablokować możliwości głosowania na własną pracę. To trudny temat.
Będę dociekliwy. Nie da się czy to trudny temat :twisted:???
Oczywiście żartuję. Jeśli nie będzie to trudno.
Też nie da się ustawić maksymalnej liczby oddanych głosów. Można tylko ograniczyć do max. 1 głosu :-D Ale nie tędy droga :-)
Tego się nie spodziewałem. Ale ja często głosuję na 2-3 prace, (sporadycznie na więcej, choć bywało że i na 1), także nie sprawdzałem. Jeszcze :twisted::twisted::twisted:.
siemalysy
23-01-2018, 19:46
Będę dociekliwy. Nie da się czy to trudny temat :twisted:???
Oczywiście żartuję. Jeśli nie będzie to trudno.
Ja tego nie jestem w stanie nigdzie zrobić. Jak dobrze pamiętam Jacek kiedyś pisał, że jest do nie do ogarnięcia.
Tego się nie spodziewałem. Ale ja często głosuję na 2-3 prace, (sporadycznie na więcej, choć bywało że i na 1), także nie sprawdzałem. Jeszcze :twisted::twisted::twisted:.
Działa to tak. Ustawiam możliwość tylko głosowania na jedną pracę. Na więcej się nie zagłosuje.
... Czasami jest kilka prac baaardzo podobnych i jeśli ich autorzy uważają że to właśnie najlepsza wersja obróbki, to mają sporą szansę zagłosować na siebie, nawet niechcący (zakładając duże podobieństwo)..
Jest prosty sposób aby tego uniknąć. Przed głosowaniem zlokalizować swoją pracę, jej numer. Jeżeli już pojawią się wątpliwości zawsze można pracę ściągnąć, czy podejrzeć w ściągniętej paczce .zip jej wagę w KB. i porównać z tym co wysłaliśmy.
Do wyboru mamy przy zakladaniy ankiety albo jeden głos albo wiele. Nie ma innych opcji.
Widząc kto głosował mozemy policzyc na ile prac ktos zagłosowal, albo czy głosował na siebie. I mozna ten głos odjąć.
Co do frekwencji - wiem, że jest różnie i cięzko wyczuć dlaczego.
pumeeque
23-01-2018, 22:02
Zagłosowane :)
I nie na siebie nawet ;D
tbogdanowicz
24-01-2018, 17:31
Zagłosowane :)
I nie na siebie nawet ;D
W takim razie się nie liczy :mrgreen:.
pumeeque
24-01-2018, 17:32
W takim razie się nie liczy :mrgreen:.Liczy, bo nie na siebie, tylko kogoś innego :D
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
tbogdanowicz
24-01-2018, 17:41
No właśnie dlatego się nie liczy :twisted:.
pumeeque
24-01-2018, 17:43
No właśnie dlatego się nie liczy :twisted:.Miałam specjalnie dać na siebie, ale nie... Dla odmiany :D
siemalysy
24-01-2018, 19:11
Głosować moi drodzy. Jeszcze 2 głosujących i będzie jakiś przeciek :-)
pumeeque
24-01-2018, 19:15
Jaka różnorodność prac :D
Coś mało luda głosowało widzę. No szkoda.
Muszę jeszcze parę takich pokichanych rawków z różnych kategorii porobić.:twisted:
Na wypadek, jakbym znów miał okazję rawkiem zarzucić. :mrgreen:
Eeee... tam... tylko jedna praca może wygrać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pumeeque
24-01-2018, 19:24
Eeee... tam... tylko jedna praca może wygrać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Moja zbyt zwyczajna, nie ma szans... Następnym razem muszę się bardziej postatać :D
Może jakiś głos zdobędzie xD
tbogdanowicz
24-01-2018, 20:02
Chciałem zagłosować jeszcze raz, by brakowało tylko jednego głosu, ale jakiś niedobry człowiek zablokował taką możliwość :mrgreen:.
człowiek by chciał wyjść postrzelać rawki a tu pogody brak, jak żyć ?
a tu pogody brak
A weź Panie... U mnie deszcz zaczyna padać. A w nocy ma -5° być... Więc...
jak żyć?
pumeeque
24-01-2018, 20:48
A mi, po kilku miesiącach niechęci, znów wróciła chęć na robienie zdjęć (o i nawet rym :D)
pumeeque
24-01-2018, 21:39
O, jest i 20 głosujących :)
O, jest i 20 głosujących :)
siemalysy puszczaj farbę. :lol:
siemalysy
25-01-2018, 18:13
Siema :-)
Przepraszam, że dziś dopiero ale wczoraj mnie coś rozłożyło i szybko odpłynąłem.
Na miejscu pierwszym 2 prace. Na miejscu drugim 1 praca. Na miejscu trzecim też jedna praca. Sporo może się jeszcze wydarzyć bo różnice są minimalne. Jedna praca pozostaje bez głosu.
pumeeque
25-01-2018, 18:14
Obstawiam, że moja bez głosu ;D
Na miejscu pierwszym 2 prace.
No nie. Nie mów że znów dogrywka będzie... :p
PS. Nie choruj. Szkoda zdrowia na choroby. ;)
siemalysy
25-01-2018, 18:19
OjTam święta racja :-P Dziś jest już jako tako ;-)
pumeeque
25-01-2018, 18:19
A serio, ciekawe, jakie będą wyniki :)
siemalysy
25-01-2018, 18:20
Za kilka godzin wszystko stanie się jasne.
Czy Naczelny Psuj Wyników W RAWkach i Tematycznych, niejaki Darth Dex głosował już? :p
siemalysy
25-01-2018, 18:26
Naczelny Psuj Dex już zaliczył głosowanie :-P
Czyli już nic nie popsuje. Może to i szkoda...
siemalysy
25-01-2018, 18:33
Jeżeli nikt już nie zagłosuje będziemy mieć dogrywkę :-D
Jeżeli nikt już nie zagłosuje będziemy mieć dogrywkę :-D
A jak ktoś zagłosuje, i trafi w obie z 1. miejsca? Też będziem mieć dogrywkę. :p
W ogóle coś mało głosów ... [emoji846]
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
siemalysy
25-01-2018, 18:58
W ogóle coś mało głosów ... [emoji846]
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Malutko głosujących to fakt.
A jak ktoś zagłosuje, i trafi w obie z 1. miejsca? Też będziem mieć dogrywkę. :p
Przekonamy się za ok. 4 godziny :-)
Nie no, jajek se nie róbta... nr 5 jest THEBEST i wygra :mrgreen:
Czy Naczelny Psuj Wyników W RAWkach i Tematycznych, niejaki Darth Dex głosował już? :p
Jak milusio mnie nazwałeś ^^
pumeeque
25-01-2018, 21:29
Przekosmos ;D
siemalysy
25-01-2018, 22:09
Wiedziałem, że spodoba się Tobie ta niekonwencjonalna obróbka :-P
Ostatnie minuty na oddanie głosów. Kto nie głosował to do roboty ;-)
Lepiej nie, bo przynajmniej nie będzie dogrywki ;)
Są 2 głosy przewagi ...
siemalysy
25-01-2018, 22:21
Lepiej nie, bo przynajmniej nie będzie dogrywki ;)
Są 2 głosy przewagi ...
Z jednej strony tak. Z drugiej strony im więcej głosujących tym lepiej, a często też większe emocje w postaci dogrywki :-)
pumeeque
25-01-2018, 22:53
Emocje rosną, wyniki coraz bliżej :D
siemalysy
25-01-2018, 23:03
Dobry Wieczór
Zakończyliśmy głosowanie w tej edycji RAWków. Dziękuję Wam za udział w zabawie i oddane głosy.
Edycję nr 158 wygrywa Bartek- Gratulacje :-) Zwycięzcę proszę o podesłanie na skrzynkę nowego ciekawego RAWka z krótkim opisem do kolejnej edycji zabawy :-)
Drugie miejsce zajął paparapa:-) Natomiast najniższy stopień podium wywalczył frogi :-) Gratulacje :-)
Gratuluję również wszystkim uczestnikom zabawy. Mieliście świetne pomysły :-D
Proszę o wypowiadanie się na temat zdjęć. Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, wyborach, itd.
#1 Bartek-
3926
#2 paparapa
3928
#3 frogi
3927
Lista uczestników:
1. siemalysy
2. Bartek-
3. crusiek
4. frogi
5. pumeeque
6. nbogdan
7. davidoz
8. zahir
9. OjTam
10. tbogdanowicz
11. kipcior
12. paparapa
Pliki XMP (https://drive.google.com/file/d/0BxLoOEH1-GpaSDAwRFB5bERHYTQ/view?usp=sharing)
W pierwszym poście również pojawił się link do plików xmp.
pumeeque
25-01-2018, 23:07
O, jednak kosmos się nie spodobał :(
No trudno, następnym razem zrobię inaczej
Przynajmniej nie bez głosów :D
Kurde. :D
Głosa do podium brakło. Peszek. :p
Gratki Bartek-. :)
Ble... mój faworyt nie wygrał :mrgreen:
siemalysy
25-01-2018, 23:20
Ble... mój faworyt nie wygrał :mrgreen:
Sporo brakowało do wygranej :-D Jak ujrzałem pracę, która stała się Twoim "faworytem" to szczęka mi spadła na podłogę. Były różne kosmiczne wizje. Ale tak kosmiczno apokaliptycznej wersji się nie spodziewałem :-P
OjTam widzę ładny progres :-) Brawo :-)
pumeeque
25-01-2018, 23:20
Sporo brakowało do wygranej :-D Jak ujrzałem pracę, która stała się Twoim "faworytem" to szczęka mi spadła na podłogę. Były różne kosmiczne wizje. Ale tak kosmiczno apokaliptycznej wersji się nie spodziewałem :-P
OjTam widzę ładny progres :-) Brawo :-)Postarałam się ;DDD
Postarałam się ;DDD
Mam wrażenie, że wysyłanie krajobrazów w kosmos jakoś lepiej wychodzi. ;)
O, jednak kosmos się nie spodobał :(
No trudno, następnym razem zrobię inaczej
Przynajmniej nie bez głosów :D
Za to od kogo masz te głosy :roll: :mrgreen:
OjTam widzę ładny progres :-) Brawo :-)
Progres? Czy ja wiem... Raz w roku to i nienabita strzelba wypali. :p
siemalysy
25-01-2018, 23:26
Nie bądź taki skromny :-)
No moi drodzy. Zapraszam do dyskusji o zakończonym głosowaniu. Kto na co i dlaczego... :-D
pumeeque
25-01-2018, 23:27
Będzie trzeba pokombinować następnym razem :D
A jakże :))
Od jadowicie różowej żabki i Lorda Psuja, Darth Dex'a. Jakoś mnie to nie dziwi. :mrgreen:
pumeeque
25-01-2018, 23:31
Od jadowicie różowej żabki i Lorda Psuja, Darth Dex'a. Jakoś mnie to nie dziwi. :mrgreen:Jaka praca, tacy głosujący - kosmos przyciągnął kosmos ;D
Zaraz powiedzą, że kumoterstwo i kumkanie :mrgreen: czy tam inny kumkwat
To się nazywa Kosmiczne TWA :mrgreen: :lol:
siemalysy
25-01-2018, 23:39
Zdecydowanie :-)
Zdecydowanie :-)
Moim zdaniem to zupełnie bez różnicy...
Tak poza tym wszystkie te prace tu to Kosmos, może poza nr11 który się za bardzo nie różni od oryginału ;)
siemalysy
25-01-2018, 23:43
Ale kosmos kosmosowi nierówny :-D
pumeeque
25-01-2018, 23:52
Ale kosmos kosmosowi nierówny :-D
Jest kosmos i przekosmos ;D
Gratulacje dla wygranych i dzięki za głosy :) swoją drogą nie było łatwo z tą pracą, ja mojego kosmosa godzinę robiłem hehe to mój osobisty rekord jak na zdjęcie ale piwo pomogło :D
Bardzo dziękuję za oddanie głosów na moją wersję kosmity :) . ...... Zaszczyt przesłania Rawka do następnej edycji przekazuję na uczestnika który zajął drugie miejsce.
... Zaszczyt przesłania Rawka do następnej edycji przekazuję na uczestnika który zajął drugie miejsce. bartek Nie marudź, dawaj rawka :mrgreen:
Bartek- miało być... sorki, za wcześnie wstałem... :lol:
siemalysy
26-01-2018, 18:15
Skoro Bartek- przekazał zaszczyt przesłania RAWka do kolejnej edycji koledze z miejsca 2 to trzeba coś działać. paparapa czekam na RAWka do nowej zabawy :-)
Tak poza tym wszystkie te prace tu to Kosmos, może poza nr11 który się za bardzo nie różni od oryginału ;)
11 różni się na tyle na ile miała się różnić ;) Nie chciałem robić białego śniegu jak wszędzie widzę żółte lampy ale może źle to zinterpretowałem.
Miałem zagłosować na 2, bo w sumie wygląda najciekawiej, choć widzę tam przy ulicy lekko zielonkawe lampy dające żółte światło. Niestety powaliła mnie gorączka i nie zdążyłem oddać głosu ale jak widzę akurat nic by to nie zmieniło.
jak wszędzie widzę żółte lampy
No właśnie, tam nie tylko żółte lampy były... I to był największy problem tego RAWka. ;)
11 różni się na tyle na ile miała się różnić ...
Że się tam wiele nie różnił od oryginału to się nie przejmuj, to i tak był kosmos bo rawek był Kosmiczny .... :mrgreen: :lol:
No ten raw był wredny, co by z nim nie robić. Powalczę następnym razem :)
Kerownik, Kerownik. Dostałeś już rawka? :p
pumeeque
26-01-2018, 19:35
Czy na nowym rawku bedzie zmutowany pomidor? ;D
Czy na nowym rawku bedzie zmutowany pomidor? ;D
To za dwie edycje, podejrzewam. ;)
pumeeque
26-01-2018, 19:58
To za dwie edycje, podejrzewam. ;)Planujesz wtedy swój plik wtsłać? ;D
W najgorszym wypadku gdzieś tego pomidora zachomikuję. W końcu to spec ed będzie. :p
pumeeque
26-01-2018, 19:59
W najgorszym wypadku gdzieś tego pomidora zachomikuję. W końcu to spec ed będzie. :pMoja ulubiona [emoji41][emoji41]
siemalysy
26-01-2018, 20:14
Kerownik, Kerownik. Dostałeś już rawka? :p
Nie ma nowego RAWka...
paparapa
27-01-2018, 11:00
Sorry, tak jak pisałem do kierownika nie było mnie 3 dni. Nie zaglądałem do netu więc nie wiedziałem co tu sie dzieje. Jeli sprawa jest aktualna to idę do szuflady szukać RAWa :)
siemalysy
27-01-2018, 11:15
Sorry, tak jak pisałem do kierownika nie było mnie 3 dni. Nie zaglądałem do netu więc nie wiedziałem co tu sie dzieje. Jeli sprawa jest aktualna to idę do szuflady szukać RAWa :)Oczywiście, że aktualne [emoji4]
paparapa
27-01-2018, 12:20
Dobry Wieczór
Zakończyliśmy głosowanie w tej edycji RAWków. Dziękuję Wam za udział w zabawie i oddane głosy.
Edycję nr 158 wygrywa Bartek- Gratulacje :-) Zwycięzcę proszę o podesłanie na skrzynkę nowego ciekawego RAWka z krótkim opisem do kolejnej edycji zabawy :-)
Drugie miejsce zajął paparapa:-) Natomiast najniższy stopień podium wywalczył frogi :-) Gratulacje :-)
Gratuluję również wszystkim uczestnikom zabawy. Mieliście świetne pomysły :-D
Proszę o wypowiadanie się na temat zdjęć. Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, wyborach, itd.
#1 Bartek-
3926
#2 paparapa
3928
#3 frogi
3927
Lista uczestników:
1. siemalysy
2. Bartek-
3. crusiek
4. frogi
5. pumeeque
6. nbogdan
7. davidoz
8. zahir
9. OjTam
10. tbogdanowicz
11. kipcior
12. paparapa
W pierwszym poście również pojawił się link do plików xmp.
Nadrobiłem zaległości i wiem co tu się działo przez 3 ostatnie dni :).
Gratki dla zwycięzcy i uczestników. Dzięki za głosy na mojego gniotka.
siemalysy
27-01-2018, 13:25
Zapraszam do nowej zabawy (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=287168&p=3923453#post3923453) :-)