Zobacz pełną wersję : Wymiana migawki w D600 - z paragonem czy bez?
Witajcie,
zastanawiam sie nad kupnem uzywanej d600 i czytajac fora doszedlem do wniosku, ze pewnie czeka mnie wymiana (darmowa?) migawki. I teraz tytulowe pytane - czy potrzebuje do tego serwisu miec dolaczony paragon zakupu? Na Allegro nie zawsze sprzedaja aparaty z rachunkami. Jakie sa wasze doswiadczenia?
Nie potrzeba nic, skontaktuj się z serwisem, chętnie to robią bo to czysta kasa dla nich.
Ostry600
08-01-2018, 23:47
Potwierdzam słowa kolego koesh. Wysyłasz samą puszkę w dodatku na koszt serwisu. Poradzą Ci nr umow6bz kurierem. Nie potrzeba żadnych dokumentów. Wiem z niedawnego doświadczenia.
themadablues
10-01-2018, 10:49
A wie ktoś może ile teraz trwa czyszczenie w serwisie w Warszawie ?
a z trochę innej beczki.. mam d600 z niskim przebiegiem około 15000 klatek. Matryca brudzi się lekko w lewym górnym rogu ale tragedii nie ma, do tego robię zdjęcia na niskich przesłonach i w ogóle tego nie widzę...Czy jest sens wysyłać aparat na wymianę migawki czy zrobić to np za rok, dwa czy nawet później. Powiem szczerze, że wolałbym się z nim nie rozstawać. Poza tym gdzieś czytałem, że jak problem będzie powracał to wymienią aparat na nowy d610