Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Sypie śnieżek, sypie.
monika2415
03-01-2018, 23:41
D7200 + 50mm 1.8
3037
Pozdrawiamy :)
jak dla mnie za dużo się dzieje na zdjęciu, brak jakiegokolwiek kontaktu z modelem. Do tego nie podoba mi się obróbka i chyba nie trafione z ostrością.
monika2415
07-01-2018, 14:11
jak dla mnie za dużo się dzieje na zdjęciu, brak jakiegokolwiek kontaktu z modelem. Do tego nie podoba mi się obróbka i chyba nie trafione z ostrością.
Af punkt prosto w buźkę Lijeczki, z tyłu są drzewa,na ziemi liście TO ZDJĘCIE W LESIE a do tego sypie śnieg dlatego "tak dużo się dzieje".
madebyzosiek
07-01-2018, 15:45
... TO ZDJĘCIE W LESIE a do tego sypie śnieg dlatego "tak dużo się dzieje".
Niekoniecznie... Robiąc zdjęcie możesz je jakoś zaplanować. Liście na ziemi ok, śnieg ok, ale te gałęzie mogły nie występować na zdjęciu, wystarczyło kilka kroków w lewo, może nawet wyglądałoby, że piesek patrzy na Ciebie. Masz czas, fajnego modela, zaplanuj zdjęcie. Obróbka też mi nie leży, o tym kiedyś pisałem. Oczywiście masz prawo do swojej wizji, ale lepiej w kolorze by było :)
monika2415
07-01-2018, 18:40
wystarczyło kilka kroków w lewo, może nawet wyglądałoby, że piesek patrzy na Ciebie.
Haha no sorki Zosiek ale to mnie trochę rozbawiło ;)
Tak jak jest ustawiona takie foto chciałam ... i nie wiem co w tym złego.
madebyzosiek
07-01-2018, 18:47
Haha no sorki Zosiek ale to mnie trochę rozbawiło ;)
Tak jak jest ustawiona takie foto chciałam ... i nie wiem co w tym złego.Nie no ok, nic w tym złego nie ma. Tylko wstawiasz zdjęcie żeby poznać opinie, to je poznajesz ;) Mi się też często moje zdjęcie podoba, a okazuje się że komuś nie i ma zestaw rad z których skorzystam lub nie :D
marcin.k
07-01-2018, 18:53
nie o to chodzi że coś w tym złego...., ale każdy ma swój punkt widzenia, po to wrzucamy tu zdjęcia żeby o nich dyskutować , to ma nas rozwijać :),
mnie też te gałęzie przeszkadzają , chociaż sunia piękna :)
Według mnie konwersja jest zbyt płaska, wszystkie plany nie różnią się kontrastem przez co wszystko się zlewa.
monika2415
07-01-2018, 19:16
No spoko Zosiek każdy ma swoje zdanie i je tu wyraża :)
Marcin teraz jak tak patrze to tych gałęzi rzeczywiście dużo chociaż kilka usunęłam w PS a mogłam ich jeszcze mniej zostawić, bedę na to zwaracać uwagę :)
- - - - kolejny post - - - - - -
Według mnie konwersja jest zbyt płaska, wszystkie plany nie różnią się kontrastem przez co wszystko się zlewa.
Ok popracuję nad tym ;)