Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] krakowsko-smogowo
ck_dezerter
02-01-2018, 11:55
Witam,
Jak w tytule, recenzje jak zwykle mile widziane!
2948
Błonia fajnie umieszczone na 1/3 kadu, ale dałbym Kopiec Piłsudksiego w mocny punkt. I można było podejść do spacerujących, żeby wtedy lewą stronę bardziej wypełnili ;)
A tak serio, to mam szczerą nadzieję, że to tylko mała prowokacja ;)
ck_dezerter
02-01-2018, 13:55
Błonia fajnie umieszczone na 1/3 kadu, ale dałbym Kopiec Piłsudksiego w mocny punkt. I można było podejść do spacerujących, żeby wtedy lewą stronę bardziej wypełnili ;)
A tak serio, to mam szczerą nadzieję, że to tylko mała prowokacja ;)
Dzięki. Przez smog Piłsudskiego nie widać w ogóle, to jest Kościuszko. Prowokacja - no, chyba Cię rozumiem ...
hehe... prawdziwy smog pięknie można zaobserwować na górze ul. Turowicza przy Bonarce, widoczek na Wawel piękny, a często pierzynka w kolorach industrialnych przykrywa ładnie całe centrum :)
heprzykrywa ładnie całe centrum :)
smog i ładnie - to się wyklucza ;)
ck_dezerter
02-01-2018, 17:02
smog i ładnie - to się wyklucza ;)
Czy ja wiem... Fotografowi się może przydać, bo daje ładne rozproszone światełko.
Ja dwa razy trafiłem na efekt taki że pod smogiem był cień i całe centrum przysłonięte, a na smogiem świeciło słoneczko, wygląda to post apokaliptycznie, niestety nie miałem nic co by nadawało się do zrobienia zdjęcia z takiej odległości.
2pompony
02-01-2018, 18:16
To zdjęcie to jakiś fotomontaż. W Krakowie nie ma tak przejrzystego powietrza.
ck_dezerter
02-01-2018, 18:21
No tak ... :mrgreen:
Czy ja wiem... Fotografowi się może przydać, bo daje ładne rozproszone światełko.może i rozproszone ale jednak brudne :D
to na pewno jakieś czary mary w PS albo chociaż dehaze w nowym LR :D
jurkarol
03-01-2018, 10:43
jaki smog, to poranna mgiełka w mroźny poranek na Błoniach
ck_dezerter
03-01-2018, 10:52
jaki smog, to poranna mgiełka w mroźny poranek na Błoniach
Wreszcie pierwszy optymista w ocenie jakości krakowskiego powietrza :wink:
jurkarol
03-01-2018, 10:56
a z powodu ładnej pogody na działkach za Piastowską pewnie coś palą, jak zwykle :)
Przez smog Piłsudskiego nie widać w ogóle, to jest Kościuszko.
No to trochę przeceniłem przejrzystość i nie ogarnąłem kierunku ;)