Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Nicole

bulinko
22-12-2017, 19:00
Kilka portretów z Nicole
1
2388
2.
2389
3.
2390
4.
2391

Jacek_Z
24-12-2017, 11:01
Przepiękna modelka onieśmiela komentujących ;)
Co by tu skrytykować .... ;) może jedynie dłonie, gdzie mamy amputowane palce, ale z drugiej strony są naturalnie ułożone. Na 1 cięcie głosy spowodowało, że szyja zajmuje dużą powierzchnię.

emiliamank
27-12-2017, 14:41
Bardzo ładna modelka :)
Zdjęcie 1 bardziej podoba mi się w instagramowym, kwadratowym kadrze. Może właśnie z powodu tej szyi, o czym wyżej wspomniał Jacek.
3 chyba najbardziej przyjemna dla oka.

Tamitu
29-12-2017, 14:50
Za żółto MZ. Jedynka prze-ostrzona.
Ładna trójka i dwójka - choć wciąż za ciepło MZ.

bulinko
29-12-2017, 17:56
Przepiękna modelka onieśmiela komentujących ;)
Co by tu skrytykować .... ;) może jedynie dłonie, gdzie mamy amputowane palce, ale z drugiej strony są naturalnie ułożone. Na 1 cięcie głosy spowodowało, że szyja zajmuje dużą powierzchnię.

Dzięki, 1 ciełem właśnie tak by była trochę mniej standardowa, niż zwykłe headshooty:)
Z dłoniami mi akurat pasuje, miałem inne kadry z ułożeniem dłoni, natomiast to wydawało mi się najbardziej naturalne,

Bardzo ładna modelka :)
Zdjęcie 1 bardziej podoba mi się w instagramowym, kwadratowym kadrze. Może właśnie z powodu tej szyi, o czym wyżej wspomniał Jacek.
3 chyba najbardziej przyjemna dla oka.
Dzięki Emilia za odwiedziny i opinie, jestem twoim czytelnikiem :D Dobry materiał tworzysz:)

Za żółto MZ. Jedynka prze-ostrzona.
Ładna trójka i dwójka - choć wciąż za ciepło MZ.
Nie zgadam się, ale doceniam czas poświęcony na wyrażenie opinii.

Kojocisko
29-12-2017, 18:38
Ocena koloru zależy jeszcze od tego na czym się ogląda. Moim niefachowym, subiektywnym zdaniem na skalibrowanym Eizo jest OK. Bardzo przyjemne w odbiorze.

Tamitu
29-12-2017, 19:30
Nie zgadam się, ale doceniam czas poświęcony na wyrażenie opinii.

Możliwe, że jest tak jak piszesz. Wyślij mi Rawa, a jeśli mi nie wyjdzie to przyznam Ci rację.
Dla mnie jest za ciepło.

Jacek_Z
29-12-2017, 20:26
Kolor jak zwykle to sprawa subiektywna. Glamurowcy lubią często cieplejszą skórę.
Balans bieli jest dobry taki jak nam się podoba, a niekoniecznie taki jak by był kalibrowany ze wzorca.

Tamitu
29-12-2017, 20:31
Słusznie, wcale nie przeczę. Można jednak inaczej, ale to nadal ale.

Bartek - NinoVeron
29-12-2017, 20:35
Możliwe, że jest tak jak piszesz. Wyślij mi Rawa, a jeśli mi nie wyjdzie to przyznam Ci rację.
Dla mnie jest za ciepło.

chyba nie bardzo rozumiesz :)
mam wrażenie, że ktoś Ci powiedział, że kolory mogą być tylko i wyłącznie takie jakie widzi ludzkie oko i przez pryzmat tego co usłyszałeś oceniasz inne zdjęcia
a wielu fotografów lubi ocieplać kolory :) mają do tego odpowiednie presety i często dzięki temu wypracowany swój styl.
jedni lubią dodać troszkę żółtego ... inni fiolety a jeszcze inni niebieskie.
i to, że ktoś użyje takiego presetu to nie znaczy, że fotografia jest źle zrobiona!

polecam jednego z najlepszych polskich fotografów portretu/mody - http://marcintwardowski.com/
albo Rosjanina - http://www.danhecho.com/?art/collection_iii/
możesz im napisać, że Twoim zdaniem mają złe kolory :) :)

Tamitu
29-12-2017, 21:01
Rusek, nic wielkiego nie wnosi. Mówisz, że Polacy tak nie potrafią?
Zdjęcia są zafarbowane - ale to możliwe że to ich cecha, a nie wada.
Z Tobą Bartek nie będę polemizował - jeśli uważasz że jest ok, to ja tak przyznaję.

Jurek Ż
29-12-2017, 22:10
Tamitu stwierdził, że jego zdaniem jest za żółto. Powiem więcej. Ma rację i według mnie nie jest to żadne ocieplenie.

bulinko
30-12-2017, 15:22
Dla mnie jest za ciepło.

Za bardzo niema sensu wysyłać rawa, Raw to surowy plik i na nim się pracuje. Kolory są podciągnięte według mojego własnego upodobania, uważam że specjalnie ocieplone zdjęcia dobrze wpłynęło na odbiór. Rozumiem że nie każdemu musi się to podobać, o gustach się nie dyskutuje, ale doceniam za wyrażenie opinii :)

Tamitu
30-12-2017, 17:47
Właściwie to o gustach się dyskutuje, a w życie wciela się własne wizje.
JPG mi wystarczył, dziękuję.
W sumie z Twoją , nie jest źle:)
Forum widzę, że jest trochę humorystyczne - `Raw to surowy plik i na nim się pracuje.` ,
`mam wrażenie, że ktoś Ci powiedział, że kolory mogą być tylko i wyłącznie takie jakie widzi ludzkie oko i przez pryzmat tego co usłyszałeś oceniasz inne zdjęcia` -> zapytam kurczaka, mam w zamrażalniku.

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Usunę jeśli autor nie wyrazi zgody.

madebyzosiek
30-12-2017, 18:00
Właściwie to o gustach się dyskutuje, a w życie wciela się własne wizje.

No właśnie... Twoja wizja jest wyjątkowo zielona :D

Umbra
30-12-2017, 18:04
Jestem za trójką. :)

Michał M
30-12-2017, 18:46
Bardzo ładnie, lecz skóra na twarzy ma rzucająco się inną fakturę niż szyja, dekolt i ręce. Jedynie na dwójce to ok wygląda. Oczywiście opinia subiektywna.

frogi
30-12-2017, 19:25
JPG mi wystarczył, dziękuję.

Optował bym za oryginałem, "przezieleniłeś" to zdecydowanie ;)

Tamitu
31-12-2017, 01:41
Bardzo ładnie, lecz skóra na twarzy ma rzucająco się inną fatkurę niż szyja, dekolt i ręce. Jedynie na dwójce to ok wygląda. Oczywiście opinia subiektywna.

To auto kolor, nic lokalnie. Faktycznie jest troszkę więcej zieleni.
Temu napisałem że autor nieźle wybrnął. :smile:
Choć nie zmienię zdania co do żółtego.

iamkate
06-01-2018, 17:34
Numer 4 to cudo, mega harmonijne i bije od niego spokój, delikatność. W tym przypadku kolory jak najbardziej na tak!

kurczeblade
10-01-2018, 23:27
Mi się bardzo podoba seria, a szczególnie właśnie te kolory, dobra robota kolego!

bulinko
12-01-2018, 19:40
Dzięki Łukasz :)

behavior
21-01-2018, 01:46
Piękna dziewczyna. Przyjemnie zdjęcia.