PDA

Zobacz pełną wersję : Capture NX2, NX-d

Zen
17-12-2017, 18:22
Po dzisiejszej aktializacj Windowsa 10 w/w programy odmówiły współpracy. Objawy następujące, NX2 wyświetla błędnie barwy, np. niebieska zamiast żółtej i odwrotnie. Natomiast NX-D nie uruchamia się...jest tylko informacja "..Bład instalacji E010". Nie pomaga restart ani przeinstalowanie programów. CNX2 oryginalny.. W ustawieniach CNX wszystko jest tak jak jak było przed aktualizacją Windowsa. Nie wiem czy to ma znaczenie ale po instalacji z płyty CNX2 wersja 2,0 działa poprawnie , dopiero aktualizacja do wersji 2.4.7 powoduje przekłamanie barw. Programy takie jak PS CC, Lightrom CC i Clasic działają bez zarzutu. Ma ktoś jakąś radę ? . Moja wiedza z zakresu obsługi Windowsa i podobnych jest mizerna niestety, więc prosiłbym w miarę możliwości łopatologicznie ;)

kgeb
17-12-2017, 23:22
Po dzisiejszej aktializacj Windowsa 10 w/w programy odmówiły współpracy. Objawy następujące, NX2 wyświetla błędnie barwy, np. niebieska zamiast żółtej i odwrotnie. Natomiast NX-D nie uruchamia się...jest tylko informacja "..Bład instalacji E010". Nie pomaga restart ani przeinstalowanie programów. CNX2 oryginalny.. W ustawieniach CNX wszystko jest tak jak jak było przed aktualizacją Windowsa. Nie wiem czy to ma znaczenie ale po instalacji z płyty CNX2 wersja 2,0 działa poprawnie , dopiero aktualizacja do wersji 2.4.7 powoduje przekłamanie barw. Programy takie jak PS CC, Lightrom CC i Clasic działają bez zarzutu. Ma ktoś jakąś radę ? . Moja wiedza z zakresu obsługi Windowsa i podobnych jest mizerna niestety, więc prosiłbym w miarę możliwości łopatologicznie ;)Wrzuć jakiegoś print screena.
U mnie po ostatniej aktualizacji bez zmian.

Zen
17-12-2017, 23:32
Sprawa wyjaśniona...padła karta graficzna...po przełaczenie na zintegrowaną wszystko działa tak jak przedtem. Podejrzenie padło na aktualizacje przez przypadkowe zsynchronizowanie czasu awarii i aktualizacji.

Zen
21-12-2017, 12:06
No niestety, dalej nie działa NX-D. Nie mam pomysłu co powoduje konflikt, nie mogę uruchomic programu, komunikat "błąd instalacji E010". Reistalowałem już wszystko od Nikona i nic. Z tej samej instalacji działa ViewNX-i. Również działa C-NX2, Picture Utility Control2. Problem tylko z Capture NX-D.
Miał ktoś taki przypadek lub zna odpowiedż ? /

hostman22
25-12-2017, 22:29
może dlatego ;-):mrgreen::

System requirements

Operating system

Microsoft Windows 8.1
Microsoft Windows 8.1 Pro
Microsoft Windows 8.1 Enterprise
Microsoft Windows 7 Home Basic
Microsoft Windows 7 Home Premium Service Pack 1
Microsoft Windows 7 Professional Service Pack 1
Microsoft Windows 7 Enterprise Service Pack 1
Microsoft Windows 7 Ultimate Service Pack 1

Note: Pre-installed versions only. 64- and 32-bit editions supported; runs as a native 64-bit application on 64-bit systems.

poza tym to gówniany program :P

markB
27-12-2017, 00:48
Ale przecież już od wersji 1.3.0 dodano wsparcie dla windows 10. Zgadzam się jednak, że program znacznie gorszy od NX-2.