Zobacz pełną wersję : Nikon D700 - osłona na aparat a'la easy cover - pomysły?
Kompletnaciamciaramcia
16-12-2017, 22:28
witam. jestem zupełnie nowy na forum, choć mam już kilka nikonów za sobą. D80, D200, D300, D700 (obecnie). jak zwykle latają gumy jak diabli, a nie mam cierpliwości ich podklejać. Pomyśłałem więc o gumowej osłonie - coś w stylu easy cover - jednak nie produkują takich (i chyba nigdy nie produkowali???). jedynym zbliżonym modelem produkowanym to d300s. Czy można prosić o ew radę w tej kwestii? np czym zastąpić takie gumowe etui aby nie przyklejać tych gum oryginalnych lub czy są jakieś alternatywne firmy do easy cover które produkują coś takiego na d700? będę wdzięczny za jakiś konkretny trop. Pozdrawiam Marcin
kurczeblade
17-12-2017, 10:59
Dozbieraj sobie do jakiegoś używanego d750, na allegro też masz dużo d750 sprowadzanych nowych za cenę używanego. Kupisz d700 i matrycowo cofniesz się do tyłu, jedyne co bedzie lepsze to ergonomia, ale ostatecznie liczy się obrazek, myślę że będziesz miał mały problem jak już przyzwyczailes się do tego z d600. Na Twoim miejscu nie mając teraz odpowiedniego budżetu, zostawił bym to co masz i powoli sobie odkładał na d750. Będziesz miał d750 jako głowy aparat, a d600 jako drugi. Ja mam taki zestaw i fajnie się sprawdza, pracując jednocześnie na dwa aparaty, dużym plusem też jest że obrazki podobne i obrabia się pliki praktycznie tak samo.
Co do gum, wymiana gum w serwisie i tyle...
Raz na dwa lata można sobie zrobić refresh aparatu ;)
badtorro
17-12-2017, 11:14
Tez by mnie to interesowało, daj znać jak coś znajdziesz
Jest pełno takich osłon, ale chyba akurat nie dla D700: https://www.bhphotovideo.com/c/buy/Digital-Camera-Skins/ci/12670/N/4075788779 Może da się coś dobrać z tych uniwersalnych, np.: https://www.bhphotovideo.com/c/product/796341-REG/LensCoat_LCBGCBFG_BodyGuard_CB_Forest_Green.html. Problem może być z dostępnością w Polsce.
Kompletnaciamciaramcia
20-12-2017, 02:10
tak, widzialem, własnie piszę do dystrybutora polskiego easycover który model najbardziej pasuje do D700, bo nie mogę uwierzyć w to że producent nie produkuje (i nie produkował !!!) osłony tego typu do tego kultowego co bądź modelu. jak odpiszą - dam znać.
jajacek199
21-12-2017, 13:47
NA jebaju trochę tego mają , tylko pytanie , jak z jakością i do czego ...