PDA

Zobacz pełną wersję : czy jest na forum ortopeda?

<| MICHAŁ |>
08-12-2017, 20:49
Cześć,
pokręciło mnie nieco - chciałbym prosić o krótką poradę dotyczącą uśmierzenia bólu, bo wizytę mam umówioną dopiero na 19go...
z góry dziękuję
michal

stachmuszel
08-12-2017, 20:57
Michale, rozumiem, że ból pleców? Ciepła kąpiel, masaż i jak masz w domu Mydocalm lub Sirdalud to tableteczkę na noc. Będziesz spał jak niemowlę i rozluźni Ci mięśnie okołoszkieletowe. To mówię ja, Stachu, nie ortopeda ale syn farmaceuty :mrgreen:

robin102
08-12-2017, 20:58
Olfen w tabletkach świetne lekarstwo już dostępne bez recepty

nikoniarz
08-12-2017, 21:00
Może forum ortopedyczne? Bo to tak jakby pytać o aparat na forum ortopedycznym :mrgreen: Niby na jednym są drudzy, a na drugim pierwsi, ale jednak co specjalizacja to specjalizacja.

dzasek
08-12-2017, 21:05
Ketonal activ też już bez recepty. Polecam

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

<| MICHAŁ |>
08-12-2017, 21:33
dzięki, ale to ucisk na nerwy w odcinku szyjnym. ketonal, czy tam tramal nie pomagają... tym razem nie jest zwykły ból, który zwykłem olewać...

robin102
08-12-2017, 21:59
kup OLFEN i nie olewaj, dotrwasz do wizyty u doktora, wiem co mówię

jurkarol
09-12-2017, 00:48
kup kołnierz ortopedyczny miękki. odciąży kręgi czy to na leżąco czy stojąco

Rafał_Sz
09-12-2017, 09:43
Koniecznie idź do fizjoterapeuty, do czasu wizyty zrobi Ci odpowiednie zabiegi (wirówki, laser, itp.) i doradzi co robić. Zalecam udać tam się ze zdjęciem RTG, bo fizjoterapeuta będzie bał się coś zrobić bez wiedzy co się dzieje(kręgosłup). Branie prochów w ciemno to średni, doraźny pomysł.

spiritus
09-12-2017, 10:49
Technika Bowena... mi pomogło

<| MICHAŁ |>
09-12-2017, 13:19
mam prześwietlenie z opisem i porównawcze sprzed 10 lat.
wszystko - czarno na białym...

dzieki wielkie za wszystkie rady!

ekonet
11-12-2017, 19:27
Zarzuć dopaszczowo Voltaren 100 mg (na receptę) 1-2-3 razy dziennie. Jak coś, to pomogę z receptą. Najlepiej zadzwoń do mnie, mój dobrodzieju.

ebstein
11-12-2017, 20:58
Ekonecie,

Zalecić/poradzić komuś, kogo ogółu sytuacji zdrowotnej się nie zna, zastosowanie, i to w dawce przekraczającej dopuszczalną zarejestrowaną, diklofenaku, to najdelikatniej mówiąc szaleństwo. Widziałem już pacjentów z zawałem serca po pojedynczej dawce tego leku.

Czy "załatwiając" receptę dla Kol. Michała poczuwasz się do odpowiedzialności w przypadku wystąpienia powikłań takiego leczenia?

Strasznie łatwo przychodzi Wam takie doradztwo.

greku792
11-12-2017, 21:04
Ekonecie,

Zalecić/poradzić komuś, kogo ogółu sytuacji zdrowotnej się nie zna, zastosowanie, i to w dawce przekraczającej dopuszczalną zarejestrowaną, diklofenaku, to najdelikatniej mówiąc szaleństwo. Widziałem już pacjentów z zawałem serca po pojedynczej dawce tego leku.

Czy "załatwiając" receptę dla Kol. Michała poczuwasz się do odpowiedzialności w przypadku wystąpienia powikłań takiego leczenia?

Strasznie łatwo przychodzi Wam takie doradztwo.Co racja to racja. Mnie zawsze bawią takie posty na forach itp. Boli to do lekarza jak nie na nfz to prywatnie a nie na forach sami znawcy pseudo "lekarze", to że jednemu pomogło nie znaczy że drugiemu nie zaszkodzi, a potem na SOR płacz bo kolega mu doradzał a teraz go skreca. Masakra.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Rycerz
11-12-2017, 22:15
Dokładnie. Smaruj do lekarza. Wątek zamykam bo doradzanie komuś metod leczenia, gdy się nie jest lekarzem i nie zna pacjenta, może skonczyć się tragedią.