PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lato

MK_2
08-12-2017, 01:05
Zatęskniło mi się za latem

1.

1909

moshica
08-12-2017, 10:50
Pierwsza myśl się nasuwa, że widzę obraz w ramce na ścianę, bez skupiania się nad sednem sprawy czyli zdjęcia.
Będę szczery ramka robi na mnie większe wrażenie niż wartość merytoryczna pracy. Niby poprawnie ale w kategorii zwykłego zdjęcia nie zatrzymującego na dłużej.

frogi
08-12-2017, 12:28
Ramka robi napewno wrażenie... niezatarte. Taki szajs trafia się tu niezmiernie rzadko, perełka ;) :mrgreen: :lol: Zdecydowanie lepiej już biała by się prezentowała... samo zdjęcie poza poprawnym kadrowaniem nic w sobie ciekawego nie ma ;)

sufenta
08-12-2017, 13:18
Chyba byloby czysciej gdyby wewnetrzna ramka biala byla. Nie podoba mi sie prawa strona zdjecia- za ciezka, uciete drzewo. Zdjecie pozostawione (prawie) au naturel- moim zdaniem bardziej zdecydowana obrobka moglaby sporo wniesc. Dobrego swiatla zycze.

Jurek Ż
08-12-2017, 15:39
Widzę tylko ogromną ramkę. :roll:

skarcity
08-12-2017, 17:09
Pomimo braku złotej godziny, rozmazanej wody, czy sterczącego patyka, zdjęcie całkiem OK. Bardzo typowe dla polskiego krajobrazu. Często chadzam takimi drogami.

Ramka ....... jak nieszczęście.

Pozdrawiam

MK_2
11-12-2017, 12:20
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Prawdę mówiąc spodziewałem się reakcji na ramkę :)

I to jest mój pożegnalny z forum i fotografią tamet.

Pozdrawiam wszystkich
M.K.

pioterkow
13-12-2017, 20:37
I to jest mój pożegnalny z forum i fotografią tamet.
Hej kolego nie zniechęcaj się do forum :) To że koledzy napisali CI szczerze co myślą to chyba dobrze?
Mnie też ta ohydna oczojebna ramka zabija odbiór zdjęcia. Ale żebby się od razu obrażać i żegnać z fotografią i forum... Nie przesadzaj. Więcej luzu. :)
Mnie to ujęcie sie kojarzy pozytywnie - z bocznymi leśnymi drogami na które wjeżdżamy autem aby w spokoju uprawiać sex w aucie. I już za to mas zu mnie plusa :)
Pozdrawiam. Piotr

skarcity
14-12-2017, 09:25
Mnie to ujęcie sie kojarzy pozytywnie - z bocznymi leśnymi drogami na które wjeżdżamy autem aby w spokoju uprawiać sex w aucie.
taaak... "w spokoju"... podczas gdy każdy grzybiarz, spacerowicz, biegacz czy rolnik ma ze sobą telefon z przyzwoitym aparatem... :-). Dobre czasy to już były.

pozdrawiam

MK_2
15-12-2017, 09:37
Muszę odpowiedzieć bo wyjdzie na to że się obraziłem.

Bynajmniej. Podjąłem decyzję aby definitywnie zakończyć swoją "karierę" foto i przyszło mi na myśl aby wrzucić na ostatek to stare i kontrowersyjne zdjęcie z "szuflady".
Jeśli dożyję emerytury i zdjęcia jeszcze nie wyjdą z użycia to może wnuków będę uczył tego co umiem w dziedzinie fotografii.
Na razie wolę podziwiać prace innych a samemu nie uzależniać wyjazdów, planów od kaprysów foto.

A obrazić to bym się mógł jedynie za te skojarzenia...

Było miło.
Pozdrawiam
MK_2

PS. Będę wyzbywał się sprzętu foto leżącego w szafie zanim szkła zajdą pleśnią.

moshica
15-12-2017, 10:22
Znam jedną osobę która też sprzedała sprzęt foto, obraziła się na tę twórczość i wróciła po latach do tego hobby.
Szkoda że odchodzisz, zawsze byłeś mile widziany, w razie zmian decyzji wracaj !

PM.M
15-12-2017, 12:33
Stara miłość nie rdzewieje, a kto raz polubił robienie zdjęć zawsze będzie go ciągnąć.

Sebastianito
15-12-2017, 12:51
MK wróci, tak jak PM.M pisze... zawsze bedzie ciagnać... wiem po sobie.