Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz z widokiem na cerkiew
... z wieży widokowej w Mielniku.
1.
1396
2.
To samo ale inny kontrast. Nie mogę się zdecydować... Może ktoś mi pomoże?
1398
Bardzo fajne, ale na 1. za duża mgiełka. Dwójka lepsza, ale z kolei trochę za mocno. Spróbuj na 2. dać odrobinę mniej kontrastu.
Zdecydowanie 1 jak dla mnie
August68
24-11-2017, 08:25
Zostaw jedynkę. Te mgiełki i dym mają swój urok.
Zdecydowanie lepiej wygląda to w tych "nieostrościach", czyli nr1 ;) :)
Ufff! To dobrze, że większość jest za 1 :)
Dziękuję wszystkim.
Pobawiłem się w malarza. Wersja 3 po retuszu.
3.
1472
A ja jestem na nie, ni to mgła ni to dym z ogniska. Widok też nie jest aż tak porywający że można wybaczyć zamglenie... Próbował bym pójść tam w inny pogodny dzień i kadrować może też inaczej, np kościół w pionie.
wojtekd3
27-11-2017, 12:59
Mnie też podoba się wyretuszowana wersja 3. Czy na pierwszym planie widać winorośl rolnika, który szuka żony? :razz:
A ja jestem na nie, ni to mgła ni to dym z ogniska. Widok też nie jest aż tak porywający że można wybaczyć zamglenie... Próbował bym pójść tam w inny pogodny dzień i kadrować może też inaczej, np kościół w pionie.
W pionie też mam. Zamieszczam poglądowo bez retuszu i większej obróbki.
4.
1696
- - - - kolejny post - - - - - -
Mnie też podoba się wyretuszowana wersja 3. Czy na pierwszym planie widać winorośl rolnika, który szuka żony? :razz:
Tego nie wiem bo stałem za daleko i nie mogłem go spytać ;)
markoniMark
16-09-2023, 14:25
Sam powinieneś zdecydować.
Z tych 4 jak dla mnie najlepsza 2, dymienie i obniżony kontrast moim zdaniem nieuzasadniony w takich kolorowych okolicznościach, ale ja to ja i lubię uwydatnione kolory. Może lekko dół bym przyciemnił żeby mniej rozpraszało to kolorowe drzewko, albo jakiś radial filter zastosował żeby dodatkowo nieciekawą górną część ograniczyć. Dodatkowo jak dla mnie tylko poziom w tym kadrze :).