PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografia motocykla do kalendarza.

lacov
18-11-2017, 12:21
Znajomy poprosił mnie o pomoc. Będę drugim fotografem.
Msm zrobić zdjęcia do kalendarza. Motocykle z modelkami.

Presji dużej na mnie nie ma bo mam być backup em i uzupełnieniem.

Przejrzałem kilka(naście) stron że zdjęciami. Co udało mi się znaleźć to przeczytałem, ale może możecie udzielić mi kilku rad w tym temacie?
Jak na razie to co przede wszystkim rzuciło mi się w oczy to to, że zdjęcia katalogowe są wykonywane niemal wszystkie z prawej strony motocykla.

Może warto obejrzeć fotografie osoby, która się tym zajmuje zawodowo, ale nie bardzo znam takie nazwiska.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

nikoniarz
18-11-2017, 12:35
Przejrzałem swój kalendarz "samochodowy"- 9 zdjęć z prawej strony/prawego profilu, 3 z przeciwnej. Swój, w sensie będący w moim posiadaniu a nie mojego autorstwa :D Także coś jest być może na rzeczy...

lacov
18-11-2017, 14:09
Przejrzałem swój kalendarz "samochodowy"- 9 zdjęć z prawej strony/prawego profilu, 3 z przeciwnej. Swój, w sensie będący w moim posiadaniu a nie mojego autorstwa :D Także coś jest być może na rzeczy...Może to kwestia wydechu. Przeważnie jest z prawej :-)

nikoniarz
18-11-2017, 14:26
Może to kwestia wydechu. Przeważnie jest z prawej :-)

O ile w samochodach to się niekoniecznie sprawdza, o tyle w motocyklach ma to duży sens. Z tego co widzę, to fotografie rowerów też w znacznej większości są od strony "napędu", czyli z prawej. Tak by pokazać jak najwięcej...

bogdi64
18-11-2017, 18:07
zależy od motocykla, w przypadku mojego masz po jednej stronie wydechy (błyszczące) z drugiej napęd, wybierasz to co ci pasuje ;), a i tak panie będą najważniejsze
http://1.bp.blogspot.com/-wf84YQF7Bu4/UpkGf69mIyI/AAAAAAAAU-I/FQHbuS9PEgI/s1600/66221+(19).jpg