PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Korzennie II

Greg77
14-11-2017, 23:27
Mocniejsze wersje korzennej miejscowki...

1

1151

2

1152

:)

T_P_
15-11-2017, 01:04
No i tutaj widać moc światła! Właśnie to miałem na myśli w pierwszej odsłonie. Zaś kadrowanie...przyjmijmy, że jest to rzecz gustu ������

frogi
15-11-2017, 09:05
Jedynka leci na prawo... trochę mniej jak w pierwszej wersji. Tak patrząc do tyłu to nie wiem po co autor tą pierwszą wersję korzenia wrzucił, może przez pomyłkę...
Natomiast numer dwa to jest miodzik na moje oczy, wszystko na plus - kompozycja, kolory, pomysł ;) :)

moshica
15-11-2017, 09:48
Na jedynce korony drzew psują mocno odbiór. Cała reszta bez zarzutu, miejsce super.

notdot
15-11-2017, 18:01
Na 2 mglistość na górkach w oddali mi się nie podoba, tak samo jak rozmazana woda na pierwszym planie (albo ją mocniej rozmyć czyi dłużej naświetlać, albo nie mącić jej wcale)

Greg77
15-11-2017, 19:44
Natomiast numer dwa to jest miodzik na moje oczy, wszystko na plus - kompozycja, kolory, pomysł ;) :)

Nie wierze!!!
;)

Na 2 mglistość na górkach w oddali mi się nie podoba, tak samo jak rozmazana woda na pierwszym planie (albo ją mocniej rozmyć czyi dłużej naświetlać, albo nie mącić jej wcale)

Sory, ale woda tak ma byc i bedzie, 30' to malo? Bez rozmywania to byla by kiszka zaufaj mi zrobilem juz ze trzy zdjecia w zyciu, oczywiscie moze sie tobie nie podobac jak zreszta wielu, coz nie ide w mode.
A mglistosc to caly smaczek, dla mnie wlasnie to jest wisienka, ale widac mamy zupelnie inne gusta...ja natomiast nie trawie postapokaliptycznych sztucznie przyciemnianych zdjec z rozmazana na maksa woda i farbowanymi chmurami co by ratowac slabe warunki ;)

notdot
15-11-2017, 20:21
Spoko rozumiem, ale po prostu nie mam kontrastu pomiędzy lekko rozmytą wodą a lekko rozmytymi górami, żadnej przeciwwagi, stąd napisałem to co napisałem wyżej :D
A też nie chciałem być odebrany jako oszołom czasów po 50 minut i więcej :D

Nemeth
16-01-2018, 00:58
Greg - jak mogłeś taki fajny korzeń tak po środku dać :D Światło, kolory, miejscówka, wszystko super. Tylko w takiej kompozycji, tak centralnie? :P

Locter
16-01-2018, 15:35
Podoba sie światło i wszystko inne, co to za miejscówka, daleko gdzieś ?

<| MICHAŁ |>
16-01-2018, 16:15
wszystkie achy i ochy Koledzy już napisali.
ja napiszę o jednym szczególe, który na obydwu zdjęciach mi się nie podoba i od razu zwróciłem na niego uwagę - zniekształcenie na drzewach.
w drugim zdjęciu - albo czegoś nie załapałem w perspektywie, albo leci w prawo

3651

Greg77
16-01-2018, 20:30
Greg - jak mogłeś taki fajny korzeń tak po środku dać :D Światło, kolory, miejscówka, wszystko super. Tylko w takiej kompozycji, tak centralnie? :P

Bo jak pokazywalem nie centralnie to nie zwrociles uwagi :mrgreen:

Podoba sie światło i wszystko inne, co to za miejscówka, daleko gdzieś ?

A widzisz, przy torc waterfall, wyskoczymy sobie ktoregos dnia to ci pokaze.

wszystkie achy i ochy Koledzy już napisali.
ja napiszę o jednym szczególe, który na obydwu zdjęciach mi się nie podoba i od razu zwróciłem na niego uwagę - zniekształcenie na drzewach.
w drugim zdjęciu - albo czegoś nie załapałem w perspektywie, albo leci w prawo

No i mnie masz...
Mozliwe, ze lekko leci w prawo i jak napisalem dorwales mnie a sam oswietlony fragmencik ladu to wysepka ktora jest sporo blizej.