Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W mroźny majowy dzień... :-)
Dzień bez porannego śniegu...
584
Bardzo ładne zdjęcie.
Obrobione w programie .
Stąd moje pytanie jak uzyskać podobny efekt ?
Jaki aparat ?
Pozdrawiam .
Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
No i nie wiadomo czy to lato czy zima ;)
Ooo, to bardzo fajny kadr i ciekawie to wszystko wyszło!
Bardzo ładne zdjęcie.
Obrobione w programie .
Stąd moje pytanie jak uzyskać podobny efekt ?
Jaki aparat ?
Pozdrawiam .
Jakiegoś wielkiego szaleństwa obróbkowego nie było. Pora dnia dosyć karkołomna na robienie zdjęć. Chyba samo południe. Drzewka ładnie przefiltrowały słońce i stąd ten efekt ciepłej i chyba radosnej fotki. Faktyczna, panująca tam temperatura (chyba max 5 stopni) nie pasowała do obrazu. Był to tegoroczny maj, a dwa razy obudziła mnie Łeba na biało. Co do aparatu to wypas - D80-tka, wiecznie żywa. Podejrzewam 150 zł jak nic na Allegro :-)
maniak666
07-11-2017, 22:32
Bo to CCD jeszcze. I do obrazka z tej matrycy wielu ciągle tęskni.
Moim zdaniem widać, że zimno :-)
Moim zdaniem widać, że zimno :-)
Nie, no jak się tak przyjrzeć...
Jakiegoś wielkiego szaleństwa obróbkowego nie było. Pora dnia dosyć karkołomna na robienie zdjęć. Chyba samo południe. Drzewka ładnie przefiltrowały słońce i stąd ten efekt ciepłej i chyba radosnej fotki. Faktyczna, panująca tam temperatura (chyba max 5 stopni) nie pasowała do obrazu. Był to tegoroczny maj, a dwa razy obudziła mnie Łeba na biało. Co do aparatu to wypas - D80-tka, wiecznie żywa. Podejrzewam 150 zł jak nic na Allegro :-)Dzięki za wyczerpującą odpowiedz.
Jacenty Z.
27-06-2020, 23:11
Zdjęcie z gatunku "chciałbym tam teraz być" :-) Trochę mało tego morza, ale to tylko potęguje moje zniecierpliwienie. Faktycznie ładne światełko - nie za wysoka pozycja słońca plus pewnie arktyczny wyż..
Na pewno samo południe? Zakładając, że morze mamy zawsze na północy, w południe cienie szłyby bardziej od dołu do góry kadru. Może raczej popołudnie?