Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : certyfikat SSL do małej strony DG

badtorro
07-11-2017, 16:39
koledzy, doradźcie gdzie najtaniej uzyskać certyfikat SSL z weryfikacją w języku polskim?
chodzi mi o to, żeby strona mojej DG była wyświetlana w google jako bezpieczna

grizz
07-11-2017, 16:43
A zwyky darmowy let's encrypt Ci nie wystarczy?

badtorro
07-11-2017, 18:11
A zwyky darmowy let's encrypt Ci nie wystarczy?

Bardzo możliwe. Nie bardzo się w tym orientuje
Dzięki za podpowiedz
Wygooglam co i jak i postaram się ogarnąć

Kojocisko
07-11-2017, 19:32
Sprawdź co oferuje twój hosting, zwykle mają kilka propozycji i jakieś tutoriale jak zainstalować. Przynajmniej ja tak mam na zenbox i home.

badtorro
08-11-2017, 10:13
Sprawdź co oferuje twój hosting, zwykle mają kilka propozycji i jakieś tutoriale jak zainstalować. Przynajmniej ja tak mam na zenbox i home.

Jest płatna subskrypcja, tylko chciałem się upewnić ze mnie nie naciągają niepotrzebnie na kasę

Ja mam na nazwa.pl

grizz
08-11-2017, 10:48
Do prostej stronny spokojnie wystarczy let's encrypt. Tylko musisz sprawdzić czy hostingodawca Ci pozwala go instalować.

badtorro
08-11-2017, 10:54
Do prostej stronny spokojnie wystarczy let's encrypt. Tylko musisz sprawdzić czy hostingodawca Ci pozwala go instalować.

Nie ma opcji niestety. Nazwa.pl prowadząc sprzedaż własnych certyfikatów nie wesprze darmowych rozwiązań, natomiast z tego co czytałem Let’s encrypt wymaga wrzucanie specyficznych plików na serwer w celu weryfikacji.

Moja strona to strona typu wizytówka (dg nie związana z fotografia), Więc pozostają mi chyba wyłącznie płatne certyfikaty. Nie są drogie ale mimo wszystko mam wrażenie ze wartość dodana jest naprawdę nieduża...

grizz
08-11-2017, 11:09
To przenieś hosting na rozwiązanie, które wspiera darmowe certyfikaty ;)

Jak to statyczna strona to spowodzeniem możesz ją rzucić na gitlab