Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dolina Przysowy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fmix.pl/zdjecie/5280894/przysowa-31-10-2017/rozmiar/3)
Fajne, ładnie naświetlone, dobry kadr. Dobra fotografia.
Wielka Niedźwiedzica po lekkim tunningu ;) ale ogólny odbiór z mojej strony bardzo pozytywny.
Bardzo trudno zrobić dobrą nocna fotografię. Tu widać ciekawie wyszukaną miejscówkę gdzie drzewa i ich odbicie w rzece gra pierwszorzędną rolę. Do tego lekko zachmurzone niebo z chyba najbardziej rozpoznawalną konstelacją nieba północnego. Naprawde fajna fota. To co można by poprawić to widać walkę z szumem na niebie. Wynik nie do końca zadowalający i może udałoby się nieco jakości odzyskać. Nie jest to jednak czynnik decydujący o finalnym pozytywnym odbiorze zdjęcia.
Kiszka kompletna, miejsce z potencjałem ale przy lepszej pogodzie, bez wiatru. Niebo zmasakrowane obróbką.
Fajne, ładnie naświetlone, dobry kadr. Dobra fotografia.
Wielka Niedźwiedzica po lekkim tunningu ;) ale ogólny odbiór z mojej strony bardzo pozytywny.
No właśnie po tuningu :-P
Bardzo trudno zrobić dobrą nocna fotografię. Tu widać ciekawie wyszukaną miejscówkę gdzie drzewa i ich odbicie w rzece gra pierwszorzędną rolę. Do tego lekko zachmurzone niebo z chyba najbardziej rozpoznawalną konstelacją nieba północnego. Naprawde fajna fota. To co można by poprawić to widać walkę z szumem na niebie. Wynik nie do końca zadowalający i może udałoby się nieco jakości odzyskać. Nie jest to jednak czynnik decydujący o finalnym pozytywnym odbiorze zdjęcia.
Dzięki Panowie za wskazówki. Mimo, że trochę już focę ciężko mi się nieraz zdystansować, a mam tendencję do przesadzania z obróbką.
Kiszka kompletna, miejsce z potencjałem ale przy lepszej pogodzie, bez wiatru. Niebo zmasakrowane obróbką.
Tak, tak miejsce ma potencjał. Nie zawsze się jest we właściwym czasie. Tak się podjarałem pierwszym zdjęciem nocnym, że jak zobaczyłem gwiazdy to postanowiłem mocno je wyciągnąć i fakt przesadziłem z tą obróbką. Teraz to widzę, wcześniej mi się podobało :-P :-D
Tak, tak miejsce ma potencjał. Nie zawsze się jest we właściwym czasie...
To są dwa bardzo istotne problemy przy takich fotkach - miejsce i odpowiedni czas - pogoda, łysy albo jego brak, zimno... Do tego dochodzą jeszcze okoliczności poboczne - jest pogoda odpowiednia a nie ma się czasu albo chęci akurat... :mrgreen: Potem jeszcze trzeba zebrany materiał obrobić, co jest też nie mniejszym problemem od pozostałych... ;) :)