Zobacz pełną wersję : Program do sterowania aparatem przez smartfona
greku792
03-11-2017, 13:19
Jakim najlepiej programem sterować lustrzanka N D3300 ze smartfona bo qDSLR co chwila się wywala. Może ma ktoś sprawdzony program.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
greku792
03-11-2017, 17:24
Jakim najlepiej programem sterować lustrzanka N D3300 ze smartfona bo qDSLR co chwila się wywala. Może ma ktoś sprawdzony program.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu TapatalkaTeraz korzystam zqDSLRDashboard 3.5.3 i DSLR Remote Control i oba strasznie się zawieszają.
Jak chcesz tylko wyzwalać, to albo spróbuj Nikonowskiego wmu, albo w jakiś wyzwalacz zainwestuj.
Jak chcesz mieć sterowanie to ciężko coś doradzić. Ten qdslr podobno najlepszy...
greku792
03-11-2017, 18:17
Jak chcesz tylko wyzwalać, to albo spróbuj Nikonowskiego wmu, albo w jakiś wyzwalacz zainwestuj.
Jak chcesz mieć sterowanie to ciężko coś doradzić. Ten qdslr podobno najlepszy...Do samego wyzwalania to mam wężyk i pilota, chodzi bardziej o sterowanie (podgląd). No trudno muszę się chyba przyzwyczaić że czasami program qDSLR się wysypie.
Wszystko chyba zależy od szybkości taktowania procesowa w komórce i ilości pamięci. Jaki by program nie był, słaba komórka może tematu nie pociągnąć.
Mi qDSLRDashboard działa dość stabilnie. Zarówno na tablecie z dość słabym procesorem jak i komórce (Nexus 5).