PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D750 akcja serwisowa wymiany migawki

Tomas24
27-10-2017, 20:00
Witam. Miałem problem z migawką w D750 przy czasach 4000, okazało się, że mój model podlega naprawie serwisowej migawki, akcja wymiany wadliwej migawki. Gdy przysłali mi body zobaczyłem na karcie wpis: Sprawdzenie/ naprawa aparatu zgodnie z informacją Wsparcia Technicznego firmy Nikon. Wymiana migawki, regulacja aparatu zgodnie ze specyfikacją producenta. Sprawdziłem przebieg migawki i jest taki sam jak w dniu wysłania aparatu do serwisu. Może mi ktoś podpowiedzieć, czy mają obowiązek wymiany migawki na nową? Czy to możliwe, że aż tak robią ludzi w jajo????

ksh
27-10-2017, 20:20
Przebieg migawki to też przebieg aparatu, nie mogą kasować przebiegu po wymianie samej migawki czy mechanizmu itp.
Jakby wykasowali licznik to by taki sprzęt pewnie szybko trafiał na sprzedaż i wtedy byłoby robienie ludzi w jajo.
Na liście serwisowym powinno być ujęte co zostało wymienione.

Tomas24
27-10-2017, 21:10
Przebieg migawki to też przebieg aparatu, nie mogą kasować przebiegu po wymianie samej migawki czy mechanizmu itp.
Jakby wykasowali licznik to by taki sprzęt pewnie szybko trafiał na sprzedaż i wtedy byłoby robienie ludzi w jajo.
Na liście serwisowym powinno być ujęte co zostało wymienione.

Czyli standard i wszystko ok. Dzięki.

freebie
28-10-2017, 08:48
A w jakim stanie odebrałeś aparat? Ktoś pisał, że po takiej naprawie oliwa brudziła matrycę. Mój jest przewidziany o wymiany migawki dale się boję oddać (z migawką nic się nie dzieje)

Tomas24
29-10-2017, 16:37
Póki co nic niepokojącego nie znalazłem. Na tą chwilę jestem bardzo zadowolony, bo wszystko wyczyścili. Matryca jak nowa ;) Też nie miałem problemów i czekałem ok roku. Nagle w Tatrach migawka przy czasach 4000 zaczęła wariować.