Zobacz pełną wersję : Bieszczady-jakie zakamarki warto zwiedzac?
spiritus
25-10-2017, 21:57
Siema
Watku niestety nie widzialem odnosnie tych gor to zakladam ;)
Jade na weekend w Biesy. Piatek to trasa UG-Wolosate-Tarnica-Szeroki Wierch-UG i nocleg. W sb mam zamiar poprowadzic grupke na Carynska i chatke puchatka. Zapewne chcialbym pokrecic sie po retortach (tych wiekszych....co nagrane sa w serialu Wataha) tylko nie znam polozenia....ktos zna?
Co jeszcze warto zwiedzic? Dosc duzo chodze po tych gorach ale za kazdm razem cos nowego odkrywam. Moze vede blisko czegos co warto zwiedzic? Co polecacie?
A na przełomie Wisłoka byłeś?
Nie wiem jak wąskotorówka jeździ poza sezonem. Można zadzwonić się dopytać.
spiritus
27-10-2017, 20:19
Nie bylem. Gdzie to?:)
Jesli o rudawke chodzi to za daleko....do Sanoka sie nie wybieram w tym roku.
W okolicach Rymanowa. Jak wpiszesz w google mapy wyskoczy. Sam się dowiedziałem o tym miejscu tego roku. :lol:
spiritus
27-10-2017, 20:32
Noo no to tam akurat nie planuje jechac...moze w przyszlym roku. Teraz uderzam w okolice Ustrzyk, Lutowisk itp itd
To tam, gdzie Watahę kręcą, a w zasadzie kręcili. ;)
Trochę odświeżę wątek.
Jezioro solińskie do tego tama - ładne widoczki, ale w sezonie sporo turystów i straganów więc jest tak sobie.
Tarnica - piękne widoki i w ogóle do poczytania w necie :)
opuszczona wieś sianki - przy granicy z Ukrainą z tego co wiem (nie byłem tylko czytałem, mam zamiar się wybrać) to żadna droga nie prowadzi dojazdowa tylko szlakami trzeba iść
Trochę wiecej do poczytania http://www.twojebieszczady.net/zj/sianki.php
Jeszcze jest rezerwat żubrów w mucznym do tego chyba jakiś kamieniołom jeśli nie pomyliłem gór :)
spiritus
20-11-2017, 19:49
Trochę odświeżę wątek.
Jezioro solińskie do tego tama - ładne widoczki, ale w sezonie sporo turystów i straganów więc jest tak sobie.
Tarnica - piękne widoki i w ogóle do poczytania w necie :)
opuszczona wieś sianki - przy granicy z Ukrainą z tego co wiem (nie byłem tylko czytałem, mam zamiar się wybrać) to żadna droga nie prowadzi dojazdowa tylko szlakami trzeba iść
Trochę wiecej do poczytania http://www.twojebieszczady.net/zj/sianki.php
Jeszcze jest rezerwat żubrów w mucznym do tego chyba jakiś kamieniołom jeśli nie pomyliłem gór :)
Byłem wszędzie po kilka razy... oprócz kamieniołomu w Bóbrce (tam tylko raz), no i w Siankach w ogóle nie byłem... następną wyprawą i tam zawędruję :)