PDA

Zobacz pełną wersję : Zagubiłem torbę z aparatem Nikon D7100

adkruk
01-10-2017, 18:13
Proszę poradźcie co mogę zrobić w mojej sytuacji, a mianowicie:

W nocy 24-25/09/2017 tuż po północy na lotnisku w Heraklionie(Kreta) podczas zmiany miejsca oczekiwania na odbiór bagażu (żona i 2 małych dzieci),
zostawiliśmy torbę z aparatem Nikon D7100 ze szkłem Nikon Nikkor 18-200 DX ED VR || (torba naramienna LowerPro).
W miejscu oczekiwania byli sami Polacy (niestety) z Gdańska i Katowic. My byliśmy w złym miejscu (lot z Warszawy).
Po kilku minutach torby nie było. Do obsługi nikt się nie zgłosił, podobnie na policji.

W aparacie była karta 32GB, a w torbie mniejsze, zapasowe (chyba 1 i 4GB)
Oprócz tego był tam również DAC Fiio E18 Kunlun i ładowarka USB Samsung.

Posiadam karty gwarancyjne, pudełko do body, i oczywiście setki zdjęć zrobionych tym sprzętem.

Na karcie znajdują się nieskopiowane nigdzie zdjęcia mojego 5-miesięcznego syna od chwili narodzin,
więc zawartość tej karty jest dla mnie bezcenna.
Przewiduję znaleźne.

Kontak do mnie: adkruk at gmail com, 513 182 052

ksh
01-10-2017, 18:17
Policja nie sprawdzała monitoringu ?

adkruk
01-10-2017, 18:22
Ma sprawdzić i będą mnie powiadamiać. Ale nie liczę na to ze jakość nagrania pomoże w czymkolwiek. Infrastruktura na lotnisku jest stara.

spiritus
01-10-2017, 19:13
Posiadasz nr seryjne? Może ktoś trafi na allegro i innych podobnych

jo44
01-10-2017, 20:30
Na karcie znajdują się nieskopiowane nigdzie zdjęcia mojego 5-miesięcznego syna od chwili narodzin,

Współczuję, ale jak czytam coś takiego to nie mogę uwierzyć, że jest jeszcze ktoś tak nieostrożny (raczej nieodpowiedzialny)
i gromadzi wszystkie zdjęcia na jednej karcie.
Tak czy siak - powodzenia w poszukiwaniach.

wojtekd3
02-10-2017, 13:29
NIe zaszkodzi też śledzenie portali aukcyjnych greckich i polskich.

W miejscu oczekiwania byli sami Polacy (niestety) z Gdańska i Katowic.
Zaintrygował mnie ten wyraz w nawiasie. Odnosi się do poprzedzającego go "Polacy" czy następujących po nim "z Gdańska i Katowic"?

ksh
02-10-2017, 13:48
Pewnie jakieś kompleksy.

Ma sprawdzić i będą mnie powiadamiać. Ale nie liczę na to ze jakość nagrania pomoże w czymkolwiek. Infrastruktura na lotnisku jest stara. Ale nagranie powinno pokazać przynajmniej czy to ktoś zabrał z siedzących obok czy później, a może jacyś pracownicy lotniaska ?

gniady
02-10-2017, 14:14
... a może jacyś pracownicy lotniaska ?
Niemożliwe! Chyba że Polacy...

FelTom
02-10-2017, 18:35
Moje słowa współczucia.
Trzeba obserwować portale aukcyjne , allegro, eBay, olx itd.
Najbardziej szkoda zdjęć rzecz jasna. Jakbyś miał numery, to może je rozpowszechnić? Gdyby ktoś się natknął byłoby łatwiej.

krzysztofz24
02-10-2017, 19:30
Ma sprawdzić i będą mnie powiadamiać. Ale nie liczę na to ze jakość nagrania pomoże w czymkolwiek. Infrastruktura na lotnisku jest stara.

Akurat przy takim sprawdzaniu monitoringu, kiepska jakosc nie uniemozliwia namierzenia sprawcy.
Wiele razy ogladalem, szukalem sprawcy i usostepnialem monitoring Policji.

Po prostu wychwytuje sie moment zdarzenia, dana osobe i patrzy na monitoringu kiedy np byla przy kasie, czy placila karta, czy np brala fakture.(mam na mysli jakakolwiek sytuacje na lotniku, ktora umozliwia ustalenie jej danych) To juz tylko krok od tego zeby ustalic dane sprawcy.
"Molestuj" Policje, bo aparat i zawartosc przedstawia juz konkretna wartosc co podpada pod kradziez.

Ustalenie kto "wzial" ten aparat - jesli byla jakakolwiek sytuacja wczesniej, ze ta osoba podawala swoje dane pracownikowi lotniska - to nie problem.

adkruk
02-10-2017, 20:14
Body: 4577008
Szkło: 46198152