PDA

Zobacz pełną wersję : D70 - problem z wykrywaniem

Kuma
16-09-2005, 11:17
No już walcze drugi dzien z tym i nie umiem sobie poradzić...
System Xp nie wykrywa mi aparatu. Na jednym komputerze jest OK na drugim plaza... Wszystkie urzadzenia te same magistrala USB jest OK nie ma żadnych wykrzykników, XP professional, wszystko działa dobrze.
Tablet mam na USB i działa więc to nie jest problem gniazda... Serwis paki zainstalowane...

czy ktoś miał podobny problem ??? jak sobie poradził ???
reinstalowałem już system - to tez nie pomaga...

dzieki za pomoc

sinner
16-09-2005, 12:36
przestaw sobie w menu aparatu USB z PTP na Mass Storage lub odwrotnie

trigger
16-09-2005, 12:36
Ale wogóle ci nic nie wykrywa? Tam w aparacie masz dwa ustawienia jak ma być widoczny aparat: jedno to mass storage - będzie jako dysk i drugie - nazwy dokładnie nie pamiętam - wtedy ustawiasz gdy chcesz go wykryć przez NC. Może tego poprobuj?

sinner
16-09-2005, 12:38
a najlepiej do dokup czytnik i nie męcz się z kabelkiem 8)

Henryk
16-09-2005, 13:07
Panowie.. czytajcie ze zrozumieniem..:)
Problem nie tkwi w aparacie, Kuma wyraźnie napisał, że na jednym komputerze (ten sam sysop i ustawienia) działa bez problemów, aparat jest wykrywany jako dodatkowy dysk, a na drugim nie.. Problem tkwi w tym, że nie wiadomo co jest nie tak w tym drugim kompie.
Dodam, że poza wspomnianymi dwoma, na czterech innych komputerach z zainstalowanymi systemami 3 Win2000 i 1 XP, sprzęt był również bez problemów wykrywany, USB ustawione na Mass storage.

sinner
16-09-2005, 15:15
aaa ... to chyba trzeba ściągnąć uaktualnienie sterownika do NC ze strony Nikona miałem tak z Xp teraz sobie przypomniałem :roll:

Kuma
16-09-2005, 16:22
Witaj Henry :)

@sinner a gdzie trzeba tego szukać na stronie w Nikonie?? Bo szukałem tam ale nie znalazłem :(
a może masz u siebie gdzies na dysku to będe wdzieczny za maila

[email protected]

pozdrawiam

sinner
16-09-2005, 18:04
zarejestruj się na europejskiej stronie nikona a potem po zalogowaniu będziesz miał listę downloadów jest tam takie coś jak digital cameras driver (chyba tak to się nazywa) i jest to sterownik do np. Nikon View i chyba jest tam też do NC

[ Dodano: Pią 16 Wrz, 2005 ]
patrzyłem i na razie nie chce się ściągać :cry: